Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Som gay, mama to nevie zniesť

28. 12. 2013 v 20:48Off-line Anonym
Videl som, že ponúkate poradenstvo pre gayov, tak Vám píšem. Chcel by som sa vám zdôveriť s veľmi ťažkou otázkou v mojom živote. Volám sa Ján (ale každý ma volá Johnny.) a mám 18 rokov.

Predvčerom som sa priznal mamine, že som pravdepodobne gay, no dnes viem, že isto. To slovo pravdepodobne hovorilo o tom, že si viem predstaviť mať deti a vychovávať ich so ženou, avšak ženy ma nijako nepriťahujú a predstava sexu s nimi mi je proti srsti, ako sa hovorí.

Problém je ten, že som sa veľmi chcel stretnúť so svojim najlepším kamarátov na západnom Slovensku. (Ja som z Košíc.). Poznal som ho rok cez skype, no naše kamarástvo sa krásne prehlbovalo, a tak sme sa rozhodli stretnúť. Moja mama mi to však zatrhla, a tak som sa rozhodol jej povedať o svojej sexualite hovoriac si, že keď to bude vedieť, príde jej to logickejšie, že by ma mala pustiť. Totižto môj najlepší kamarát je gay a ona je výhradne proti homosexuálom. Nadáva na nich tvrdiac že sú ,,narúšení jedinci, nenormálni ľudia, chorí" a pod. Ani môj coming-out nezastavil moju mamu a nepustila ma.

Pozoruhodné je však, že ma už niekoľko rokov vedie do aktívneho sexuálneho života (Aby som si našiel frajerku, vyspal sa s ňou a podobne.). Myslel som si, že ak na ňu pôjdem takto, ale z gay stránky, povolí, no nestalo sa. Potom nasledovalo množstvo slov o tom (Čo takého názoru bola aj predtým.), že gay pod jej strechou bývať nebude a že radšej by sa zabila, aby mala takéhoto syna.Preukazuje veľký hnev voči homosexuálom a teraz keď aj jej syn je, cítiť ten hnev väčšmi.

Ja toho chalana milujem, a tak som skoro ráno utiekol z domu za ním. O nič nešlo. len sa stretnúť s kamošom, s ktorým si dobre rozumiem. Konečne dať nový level nášmu kamarástvu. Moja sestra to pochopila. Mama nie. Vedel som, že riskujem hádky s ňou, rozpory a že sa nebude so mnou baviť, a tak sa aj stalo. Odišiel som z Košíc do Trenčína v piatok ráno a dnes večer v sobotu som sa vrátil. Mama je v nočnej. Počítač som našiel odpojený, kábel skrytý. SIM karta je deaktivovaná. Našťastie mamina zabudla na náhradný kábel v skrini, a tak s ami podarilo pc spojazdniť spolu s internetom, a tak Vám píšem. (Aj keď nainternet budem chodiť tajne, takže neviem, kedy odpíšem. Ale budem hľadať pomoc u kamošov.)

Som smutný, rozhorčený, zároveň veľmi emotívny, poretože to stretnutie bolo super a vypnutý pc či sim-ka mi za to stojí. Problém je však moja mama. Bojím sa, že ma vyhodí z bytu, že mi nebude prispievať na výšku (Teraz som maturant.). Bojím sa, že si nanájdem prácu, bojím sa, že som u nej skončil. Totižto otec nás opustil, keď som mal rok. A teraz ma dúfam mama neodpustí, to by bolo hrozné! Neviem čo mám robiť, tak sa chytám každej slamky. Mám to zmedializovať? Potrebujem pomoc. Rozmýšľam, že keby šlo na najhorie, tak budem prespávať u kamošov. Moja mamina toťiž je veľmi akčná a nepísal by som to tu, ak by fakt neľlo do tuhého...Vďaka za pomoc.

Johnny--
28. 12. 2013 v 20:58Off-line Kaeltin  (28/183/96)
Tvoja mama má podľa zákona vyživovaciu povinnosť do tvojich 26 rokov, dovtedy ti musí zabezpečiť bývanie , stravu .... takže dovtedy máš čas sa s ňou zmieriť..
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 12. 2013 v 21:11Off-line LocoRoco  (31/185/67)
Tak na nu tolko netlac, isiel by som nato postupne. Hovoris ze si maturant tak by som isiel na vysku niekam do ineho mesta, trebars na ten zapad, prispievala by ti la ty by si sa mohol stretavat s kym chces. Obcas jej naznacis ze si bol na kave s tym a s tym a nechas nech si na to postupne zvykne. A ked najdes toho praveho tak jej to uz definitivne oznamis ze ste spolu a sak nejaku pracu alebo brigadu popri skole si nejak zozenies. ;)
28. 12. 2013 v 21:19Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Přesně tak, to že je ti 18 neznamená, že k tobě rodiče nemají žádné povinnosti, vyživovací povinnost tím nepadá (předpokládám, že slovenská legislativa je v tomhle směru podobná té české) Takže minimálně studium by jsi měl mít zabezpečené. Celkově je to dost složitá situace, ale asi by bylo nejlepší mít nějaký místo, kam se na čas "schovat", takhle vyhrocená situace asi ve většině případů netrvá do nekonečna.

Vysoká v jiném městě zní skutečně jako docela zajímavý řešení, ostatně ze Slovenska to není takový problém ani v Čechách..
28. 12. 2013 v 21:29Off-line Kaeltin  (28/183/96)
Keďže ukončil povinnú školskú dochádzku, vysoká škola je nepovinná, tú mu rodičia nemusia zabezbečiť, takže to by mohla odmietnuť .. ale ak je až tak veľmi zhnusená tebou za tvoju orientáciu, tak skús ísť na ňu tak že ak ti zaplatí tú školu a intrák aspoň jej nebudeš na blízku ....
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 12. 2013 v 21:34Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
Co já vím, tak pokud nemáš práci a dál studuješ, tak rodiče mají povinnost tě dál vyživovat. Minimálně česká legislativa takhle funguje určitě: http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…

Skutečně si nemyslím, že by to na Slovensku bylo jinak.
28. 12. 2013 v 21:36Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Milý Johnny, tady je každá rada drahá. Určite bych našel a poprosil někoho, kdo má možnosti ti ihned pomoc, kamarády, příbuzný apod. než se věci posunou dál např. socíálka, příznám se, že nevím, jak přesně funguje, ale hádám, že to nebude ze dne na den..Prostě se zaopatři, alespoň prozatím, bo nevím, jak moc tvoje matka je vyšinutá, ale je lepší věřit v to nejlepší, ale připravovat se na najhorší. Jinak tvoje matka je opravdu bezcitná s***ě a nic jinýho.
Hlavně držím pěsti, at to dobře dopadne!
28. 12. 2013 v 21:42Off-line klucinek  (33/176/75)
Tou vyživovací povinností bych si nebyl tak jistej, ta platí pouze pokud dotyčnej studuje, pokud ne myslím že padá po 18 roku života...
28. 12. 2013 v 22:07Off-line klucinek  (33/176/75)
Kemo řeknu Ti pohled z druhý strany, halt připusť si to, nebo ne, nasral sis do hnízda z většiny sám. Jestli jsi věděl o postoji Tvé matky (ať je špatný, nebo dobrý to teď neřešme), tak proč jsi jí to proboha řikal. Myslel sis že Ti skočí kolem krku a řekne, paráda tak si jeď. Promin, ale to je s prominutím holá p**ovina. Musíš se v životě naučit jednat diplomaticky trochu, i když to bude někdy na tvůj úkor. Pokud jsi věděl co se bude dít, nebo byť jen tušil, měl jsi si najít práci, sehnat bydlení a pak nějakým způsobem informovat. Jednat "vabank" se nevyplácí jak vidíš. Takže jestli Ti ted můžu poradit. Jsi vyštudovanej ( i když nevím v čem), po střední škole jsi připravenej kus do zátahu. Najdi si fofrem práci (jakoukoli, třeba kaufland za 8 tisíc), pokud v oboru tim líp. Najdi si pronájem, u nás se dá sehnat garsoniéra za 3800 kachen i se zálohama. Asi nezbyde než odejít, buď dočasně nebo na stálo, to už je Tobě a matce, do toho já Ti kecat nemůžu. Rozhodně bych to nechal chvílu vykysat, von ten krumpl není vždycky zase tak horkej jako se zdá. Na vysokou se ted vyser, nemá to cenu, za prvé stres a za druhý budeš mít zázemí. Ale prosimtě hlavně nestůj a neskuhrej, KONEJ. Halt si ve sračkách a ty smrděj, ale jinak to nejde. Ber to tak co tě nezabije, to tě posílí. Držim palce.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 12. 2013 v 22:19Off-line Kaeltin  (28/183/96)
Podľa mňa by si to mal jednoduchšie ak by si najprv utiekol , stretol sa s ním, vrátil sa, mal by si problémy za to že si ušiel, ale mama by o tvojej orientácii nevedela a žili by ste normálne ďalej ... ale čo už, čo sa stalo sa neodčiní ..
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 12. 2013 v 22:25Off-line Ahojki14  (25/173/50)
Ty koky ja sa len bojim ze takto to bude aj s mojou mamou :(
28. 12. 2013 v 22:29Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Jedna stránka problému je právní, druhá skutečná praxe. Z právního hlediska si myslím, že je to na Slovensku stejné jako u nás, tj. vyživovací povinnost rodičů trvá až do konce studia nebo do doby, než je potomek schopen se sám uživit.
Praxe ale může být úplně jiná - matka bude dělat naschvály, bude protahovat správní řízení, atd.
Klucinek má v jednom pravdu - rozhodnutí říct pravdu nebylo dobré. Ale není se čemu divit - i tento web je plnej rozhovorů, kde kluci říkaj, jak to bylo super říct o sobě. Ač tu bylo několikrát zdůrazněno, že s comming outem je potřeba pomalu a rozvážně, stejně se tu pořád objevují rady, aby do toho ten kluk šel, že to bude dobrý a kdesicosi. Jo, tak tady je krásný příklad, jak to dobrý není a obávám se, že jen tak nebude.
Co dál? Rozhodně bych volil vejšku. Udělej, co je v tvých silách, aby ses tam dostal. Budeš v jiném městě, daleko od matky a čas ukáže, jestli se s tím vyrovná nebo ne. Peníze ti dávat bude muset, vídat se s ní můžeš jen občas. Jseš plnoletý, takže ti nikdo nemůže říkat, co máš nebo nemáš dělat, nemůže ti nikdo, ani vlastní matka, zakazovat někam jezdit. Nouzovku si zajisti u kamarádů nebo příbuzných (jestli jsi s nima zadobře). A kdyby bylo nejhůř, možná právě pro tyto účely je tu tento projekt - http://www.nakluky.cz/…yum-v-nouzi/
Držím palce a přeju pevné nervy ;-)
28. 12. 2013 v 22:35Off-line onlip  (61/180/84)
Já bych tu vysokou nevzdával, už kvůli financím od matky (které, myslím, vydat musí, i když je to o soud) a kvůli dalším výhodám současného systému sociálního zabezpečení. Na českých vš bys měl nárok na ubytovací a sociální stipendium. Kolej bys tu jistě dostal, brigádu sehnal. Už jsem tak viděl odstudovat řadu lidí, kteří neměli pevné zázemí. Vlakem jsi a kamarádem za chvilku. Jinak souhlasím s klucinkem, preventivně hledat práci a bydlení, mezitím možná matka vychladne.
28. 12. 2013 v 23:11Off-line januar1  (38/185/79)
No chlape. V prvom rade si si to pokaslal. Ak si vedel ze tvoja mama je uplne proti gay-om nemal si jej to vôbec hovo*** dokial nezmiznes z baraku na Vysku. Neviem ci tvoja mama vedela ci je kamarat gay ale ak nie mal si povedat ze ides za najlepsim kamarátom na navstevu ze ta pozval, alebo sa vyho*** na kamarata ze idete niekam na chatu. Po druhe ak ides dalej na VS tak ta matka musi stale zivit, kedze ma vyzivovaciu povinnost. Aspon dokial si nenajdes pracu po matu***e alebo ak si na Vyske tak do 26 roku. No neviem ako to riesi socialka ale viem ze teraz je ze ak otec neplati vyzivne prebera to socialka a ta to potom ziada od dotycnej osobe spet.
28. 12. 2013 v 23:16Off-line Rover  (37/189/73)
Měl jsem to trochu podobně (ale už jsem byl na VŠ a měl bydlení, na který mi příspíval táta). A všechno zahojil až čas. Ono ani jinak nejde. Mamka asi má nějaký představy, který si pěstuje celý tvůj život a ty si "dovolíš" jí je nabourat. Nečeká to a neví, jak se zachovat. Je to především její problém, se kterým se musí poprat. A věř tomu, že se s ním popere a časem všechno pochopí. Do matu***y je dost času a do případné VŠ taky. Já bych to, být tebou, nebral tak fatálně. Snad se ještě uklidní. Těžký radit, aby sis s ní "popovídal". Pokud je jako ta moje, tak si nedá říct a bude si "mlít svou". Každopádně držím palce a věřím, že to dopadne dobře.
07. 01. 2014 v 09:44Off-line Leoo  (56/183/105)
Proč pálit mosty, rodiče máme jenom jedny. Tvoji rodiče jen nedokážou pochopit co prožíváš. Proto taková reakce. Tvá mamka i tato, tě mají stejně rádi jak předtím než jsi jim řekl že jsi GAY. Jen přesně neví co to znamená. Tahle reakce je absolutně normální. Jen jim musíš dát prostor aby to pochopily. Jestliže studuješ a je baví těto tak to neruš. Zapřítelem samozřejmě musíš. Hlavně nestav mezi svoji rodinu bariéry. Važ slova, vždy se dá dosáhnout cíle když se najde ta správná cesta. Ty ji musíš najít. Přes společné zájmy, koníčky atd. a ukázat že přítel je oporou provšechny a ty jsi zralý pro tohle rozhodnutí. Nemá cenu prohlašovat že.... ale hledat cestu. Celý život hledáme toho jediného, to hledání si musí každý z nás prožít. Ale na konec je to krásné . Držím ti palce...
07. 01. 2014 v 10:00Off-line Leoo  (56/183/105)
Před několika roky jsem pracoval v Callcentru jedné firmy.. přišla tam holka ostatní kluci na ní letěly ... až řekla že přítelkyně by jí tuhle známost neschválila že je lezba... tak se k ní všichni otočily zády. Uběhlo tak několik měsíců a jednou při odpolední tam nastal nějaký konflik směrem k ní.. Já jako jeden z mála jsem se jí zastal samozřejmě se pustily i do mně, ale to je normální. Nakonec jsme si večer po práci šly sednout a nalily čistého vína.... Dokonce Jana brnkla přítelkyni a ta ji přijela podpořit.. No co řít na konec. Odcházel jsem s pocitem že někteří jim jejich lásku závyděly. Od toho večera byl v kolektivu klid. Chce to prostě čas...
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload