Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Změna smýšlení

07. 03. 2014 v 17:38Off-line Anonym
Mnoho lidí píše, že "to, že jsem gay ovlivňuje jen to s kým spím, nic jiného" s čímž já ale nesouhlasím, nechci to teď řešit z biologického hlediska(ale každá odlišnost v těle, způsobí mnoho změň), ale spíš z oblasti psychologické.
Podle mě to musí změnit myšlení člověka(myslícího člověka) když si uvědomí, že je jiné orientace.
Tedy má otázka: Jak se změnilo vaše smýšlení?
Já se na jednu stranu stal tolerantnější vůči lidským odlišnostem, ale zase na druhou stranu jsem začal být velmi k***ický k různým náboženstvím(před tím jsem byl taky dost k***ický, ale teď mnohem víc) konzervativním lidem, začal jsme k***ičtěji pohlížet na běžný model společnosti rodiny. A začal být krajně netolerantní k věcem jako alkoholismus, kuřáctví, lidská hloupost(kdysi jsem se na to díval tak, že podprůměrně inteligentní, nemůže za to, že je hloupí, ale za poslední rok, jsem tenhle nadhled zratil) k mnoha fylosofickým směrům.
Ale samozřejmě není lehké říct, že to bylo, kvůli uvědomění si orientace, mé myšlení za poslední rok změnilo hodně podmětů.
Jak si myslíte, že vaše myšlení změnilo zjištění, že nejste hetero?
07. 03. 2014 v 17:56Off-line THX1188  (40/183/90)
Zajímavá otázka k diskuzi...konečně.
Jelikož jsem přiznaný už mládí, nijak moje orientace neměnila pohled na svět ani postoj k různým věcem. Ale dlouho jsem se pohyboval jen v heterosexuální společnosti/práce, přátelé, rodina/. V poslední době se pohybuji především v homo společnosti a taky mi už je nějaký ten pátek a ejhle....moje dřívější tolerance, taky jako by brala za své...najednou mi vadí věci, které mi dříve, ale vůbec nevadili. Nemohu nyní vystát některé projevy naší "normální " společnosti. Heterosexuální muži mi přijdou čím dál více jako banda mačistů, v soukromí a o samotě jako slaboši bez pevné vůle a názoru. Mě se toto zjištění vůbec nelíbí a můj nega postoj mě vlastně děsí a nutí mě se nad tím často zamýšlet a skřípat zuby a svírat pěsti, tam kde bych to dříve nečekal....
Tedy odpověď na tvoji otázku :
Mé smýšlení se změnilo, spíše ke k***ickému pohledu na své okolí.
07. 03. 2014 v 18:51Off-line Anonym
Díky za odpověď a pochvalu tématu :) (napadlo mě při cestě na autobus :D )
U mě vlastně nejde vidět věk, takže doplním, že mi bude 16 a je to asi 3/4 roku co jsem si přiznal, že jsme gay(a tuším to asi 3,5 roku )
07. 03. 2014 v 19:33On-line Martens  (45/193/88)
Jo, zajímavá otázka.... myslím si, že se nijak moc nezměnilo tím, že jsem gay.... spíš postupem času přirozeně se názory vyvíjejí, to je myslím celkem běžné... možná jen víc vnímám lidi, jak se ke mě chovají, když to neví a pak se to dozvědí....
07. 03. 2014 v 19:43Off-line numberfour  (26/187/-)
Já jsem si říkal, kruci jsem gay, musím na to být pyšný, tak na mě gay-komunita působí. Ale ted tom ám spíš tak, no tak jsem gay, a až se mě nekdo zeptá tak mu to prostě řeknu, nebudu se tím nějak chlubit, vytahovat,... a pár názorů mi homosexualita změnila
12. 03. 2014 v 02:44Off-line Betonica  (39/191/93)
Tvrzeni, ze homosexualita souvisi se zpusobem smysleni, je zjednodusene. Homosexualove stejne jako kterakoli jina skupina lidi se dale znacne lisi v mnoha ohledech, vcetne zpusobu mysleni. Jsem si jisty, ze mezi gayi jsou umirneni jedince stejne jako krajni radikalove, technicky nadani lide stejne jako ryzi umelci.

Zpusob smysleni, tedy cely soubor jevu (od vnimani, pres prozivani, mysleni, emoce, rozhodovani...), je determinovan jednak dedicne a druhak vychovou. Zejmena pak v ranych stadiich zivota. V detskem veku ale clovek jeste o svoji homosexualite vubec nevi, jak by tedy mohla ovlivnit nase smysleni? Nase smysleni velmi ovlivnuji i nase zkusenosti. Opet se zamyslim nad tim, jak muze male dite, ktere ani zdaleka jeste netusi, ze je homosexualni, tu ci onu zkusenost pretavit do odlisneho zpusobu smysleni?
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload