Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vztah s člověkem s HPO

11. 03. 2014 v 10:34Off-line Anonym
Měl někdo vztah s člověkem s hraniční poruchou osobnosti? Mě je 31, jemu 22 (má diagnostikováno HPO). Dostalo se mi od uznávaného odborníka dvou rad. Ať zdrhám, dokud můžu. A důrazné opakování předchozí rady. Přesto. Nechci partnera po půl roce vztahu opouštět. I když je to s ním jako na horské dráze. Od doby, kdy svou poruchu přestal skrývat. Uvědomuju si moc dobře, jak bude těžké ve vztahu pokračovat. I co můžu ztratit. A že ta mise může být pro mě nebezpečná. O beznaději nemluvě. Přesto to hodlám risknout. Ale rád si přečtu názory a zkušenosti. Díky.
11. 03. 2014 v 14:55Off-line fogacer  (55/172/61)
Dost těžké, asi bych se pokusil oslovit ještě někoho jiného a měl přesně specifikovano v jakém stádiu choroby HPO se váš přítel nachází. Pokud to není na hraně a bere léky poctivě,popř.chodí na kontroly? Ale to je na Vás. Záleží samozřejmě na vás. Mnohdy právě vztah dokáže dotyčného uklidit a také můžete hlídat medikaci a změny v chování. Zkuste to probrat ještě pro jistotu opravdu i s jiným lékařem, co lékař to názor.Je důležité ale znát výsledky posledního vyšetření, tj. v jakém stavu se přítel nachází. Ale je to těžké, sám musíte zvážit zda pozorujete změny jež ohrožují vás,jeho či okolí a nebo naopak se vám zdá,že je v lepší formě. Obecně ale vám v tomto poradí jen odborník jež dotyčného osobně vyšetřuje delší dobu a může objektivně posoudit jeho stav. Jste dost odvážný a pokud v sobě najdete tu sílu zůstat s ním, držím vám všechny pěsti.
11. 03. 2014 v 15:59Off-line filip.2580  (54/174/73)
Vím docela dost o BAP , příznaky jsou ne nepodobné, v určitých variantách, možná i zaměnitelné. Souhlasím s Fogacerem, že hodně velkou pomocí dokáže být dobrý partner, dobrý psychiatr, a v neposlední řadě dobrý psycholog. Také je dobré, aby partner, byl obeznámen s tím jak na určité situace správně reagovat. Ona ta správná reakce je kolikrát přesně opačná než člověka napadne. A takovou špatnou reakcí se vše jen zhorší, naproti tomu správná reakce dokáže doopravdy divy...
12. 03. 2014 v 01:38Off-line Betonica  (39/191/93)
Stran HPO nemuzu slouzit. Mam jinou zkusenost, s partnerem s OCD. Za sebe rikam, ackoli to zni sobecky: ruce pryc.

OCD, ackoli patri do jine skupiny nez HPO, je pro "zdraveho cloveka" znicujici. Predpokladam, ze HPO ma na "zdraveho jedince" podobne leptave a destruktivni ucinky... A nikdo si nezaslouzi nechat se rozlozit na atomy...

Promin, ze Ti to pise takhle primo :( Drzim pesti, abys nasel dost sil myslet taky sam na sebe!
12. 03. 2014 v 02:04Off-line fogacer  (55/172/61)
Betonica: nechci aby to vyznělo uměle, ale dost jsi mne překvapil. Žít s partnerem s OCD jistě není jednoduché a proto palec nahoru. Nechci to rozebírat, ale kdo chce najde si co to znamená OCD. Jaksi si říkám : "jak jsem na tom dobře" že mám jen ten vrzající vozík ale i hromadu léků. Pokud jste s partnerem i nadále, jsi jistě opravdu chlap. znamená to trávit s ním víc času než je obvyklé a to vydrží jen někdo, znám to z vlastní zkušenosti.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload