Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Citlivost HIV testu - proc sirite bludy o tech mesicich

20. 03. 2014 v 06:28On-line Richard33  (44/185/80)
Nebral bych to obecně. Stačí si přečíst návod k použití konkrétního testu který chci použít. Buď tam je požadavek na 3 měsíce nebo tam píšou něco jinýho. Co jsem tak pochytil, tak minimálně měsíc od nákazy nejsou v krvi protilátky proti viru. Takže test může být citlivý jak chce (krevní). Pro tohle tam byl tuším terním "imunologické okno". To je asi vše co k tomu můžu říct.

Nepsal bych universální návod, občas je to jako radit, aby se do všech aut tankovala nafta. Že to určitě pojede i když je benzínový nebo na LPG :-D
20. 03. 2014 v 08:03Off-line fogacer  (55/172/61)
Myslím si, že bez ohledu na velmi zajímavý námět: Anonym (_): lze polemizovat. Většina odběrných stanic Vám test na HIV+1,2,p24 těžko udělá v tak krátkém časovém intervalu jak je zmiňováno ve vláknu. Navíc jak sám pisatel píše cena je 3x300kc a ve společnosti kde mnozí musí obracet každou kačku tak by na dobrovolné testy nechodil nikdo.Už dnes na to mnozí kašlou i tam kde je testování děláno zdarma! Nechci polemizovat nad tím zda dotyčný na to má či nikoli. Jde spíše o obecný strach z testů,nikoli (sám pisatel doporučuje celkem 3x jít opakovaně na test) cena. Ale vzhledem k tomu že nemocnice mají laboratoře a i celkové vybavení za desítky a stovky miliónů korun a nakonec toto nevyužívají díky nákladnému provozu je diskutabilní. Hold např. Chomutov není Praha apod.Tím se nechci dotknout měst či nemocnic. Sám jsem zažil případ kdy mi doktor odmítl dělat opakované testy krve (přestože to bylo přísně doporučeno vzhledem k lékům a léčbe) jen proto, že testy jako takové jsou nákladné a je nutné je opakovat v krátkých intervalech po celou dobu kdy léky berete. Navíc se tak chovají nemocnice a jejich vlastní či externí laboratoře v mnoha místech. Takže bych tak nehaněl onu starou metodu ale spíše to, zda pojišťovny jsou ochotné tyto testy (všeobecně) hradit. Toto platí i u používání přístrojů v nemocnici jež leží skoro ladem díky drahému provozu a údržbě. Je to vyloženě problém financování zdravotnictví. Takže bych neodsuzoval apriori "dům světla" apod. střediska a staré weby. Dům světla není jen místo pro odběry, starý web je potíž provozovatele. A mimochodem jsme civilizovaná země, možná se zastaralými názory ale to jen díky tomu, že ne vše a hlavně všude je dostupné díky dokonalosti podfinancovaného zdravotnictví. Je to věc nejen finanční ale i politická.V mnoha nemocnicích navíc chybí personál jež jede pracovat raději za hranice.
20. 03. 2014 v 15:05Off-line januar1  (38/185/79)
Inak to co pisal anonym tak som pocul aj ja ze za tyzden sa da ziśtit ci je nakazeni alebo nie. A hned sa nasadzuju lieky.
20. 03. 2014 v 15:32Off-line fogacer  (55/172/61)
HIV jako jiné je nemoc infekčního charakteru a pokud se nasadí jistá léčba ihned, je tu pravděpodobnost, že nakažený se viru zbaví dřív než má šanci kdyby léčbu podstoupil mnohem později. Ale je to asi i na tom zda dotyčný je jinak zcela zdráv. Také jsem podobné zprávy viděl a zdáli se být velmi reálné. Ovšem pochybuji,že vám kluk řekne krátce po sexu, že vás nakazil (a teď nechci psát o těch co tak činí ze msty neboť sami se takto nakazili). Navíc jde o to v jaké fázi je to zavedeno u nás. Léky pro nemoc HIV+ AIDS jsou velmi nákladné a tak bude asi záležet na tom, zda vam lékař patřičné léky nasadí ihned či vás odmítne s tím, že nikoli. Zatím se o tom u nás občas spíše píše a mluví. O tzv.vyléčených nebo vyléčených na základě včasné léčbě. Někde to možná tak činí jinde ne. Každopádně více by se o tom psalo a pokud se nepíše proto, že infikovaná osoba to zjistí náhodou nebo přijde příliš pozdě to už statistiky neuvádějí. Každopádně je vina na straně toho co tuto svou nemoc tají ale i na straně druhé, že šel s osobou o níž měl málo informací a měl nechráněný styk. Tím to nechci bagatelizovat, viník je jasný.Ale proč se chováme často tak lacině, že se dáme prvnímu kdo se nám líbí a nevíme ani kdo to je.
A mimochodem proč je o nemoc HIV/AIDS vždy podstatně vyšší zájem až v době, kdy z médií zjistíme, že najednou tu máme opět velký nárůst nových případů? I toto by mohlo mít odstrašující účinek ale většinou nikoli.
20. 03. 2014 v 15:46Off-line johnj  (40/186/82)
Anonym: Jediné škody, které tu kdo páchá, je ten, který opíchává celé město bez ochrany, a ten, který s takovým bez té ochrany píchá též. Hledat ex post nějakou spásu ve zdejší poradně mezi námi "odborníky na vše" je jen křečovitý projev zoufalství.

fogacer: Myslíš společnost, kde mnozí obrací korunu, aby mohli mít tablety, smartphony a neomezené tarify za 700,- měsíčně, ale je jim líto vyhodit 300,- za test? Otázka je, co s takovými mnohými dělat. :)
20. 03. 2014 v 15:55Off-line fogacer  (55/172/61)
Johnj: Souhlas v prvním odstavci.
ano i ne v tom druhém. Mnozí si raději koupí kraviny co nutně nepotřebují a na test oněch 300kč nedají, myslí si, že se jich to netýká. Ale je dost těch co např.žijí z podpory jen proto,že v jejich místě není práce, (nemyslím nemakačenka), mají těsně po škole a jsou závislými na rodině a těm říkat "mami,tati dej mi 300 kaček na test HIV" asi není jednoduché když je rodina už tak dost podstatně živí. Já osobně to říci doma před mnoha lety tak bych dostal facku (zaslouženou) a pak by mi řekli ať chcípnu. V lepším případě by mi táta řekl, že červ se musí utopit chlastem (ale mámě by nedovolil aby na peníze šahala pro takovou blbost). Hold i tak to někde chodí.
20. 03. 2014 v 16:12Off-line johnj  (40/186/82)
Fogy, když jsem byl ještě závislý na rodičích, tak jsem velice rád chodil na nákupy. Ono se totiž z toho nákupu vždycky dalo nějak uškudlit bokem, abych měl na cíga a tak. A nemusel jsem rodičům říkat vůbec nic. Teda kromě toho, že těch pár drobných z nákupu jsem si nechal od cesty. :)
Trochu to zlehčuju. Ale vím, jak to myslíš. :)
20. 03. 2014 v 16:58Off-line fogacer  (55/172/61)
No naši jsou počtáři, tatík by asi chytl infarkt kdyby zjistil, že měsíční valník piva se nekoná a musí se spokojit s menším množstvím :-D A když už mne poslali na nákup, tak fotřík vedle do hospody pivko do džbánku. Nákupy já stejně nerad. :-(
20. 03. 2014 v 17:00Off-line fogacer  (55/172/61)
Jinak závislej jsem na rodičích byl jen krátkou dobu.To když jsem se za nimi odstěhoval přes půl republiky. Ale než jsem našel vhodný flek chvilku to trvalo. Jinak naštěstí jsem byl soběstačný, nakonec nic jiného mi nezbylo.:-( Ale také je fakt, že když táta žadonil ať skočím pro pivo pro něj za svý, dostal kulový. Mě to jeho pití vadilo, ne to, že bych mu na pivko nedal. Snad proto ke mně moc nejezdil.věděl, že radši pivko venku v pohodě a doma jsem měl na něj moc silné pití (rád Whisky ale málokdy díky lékům a občas dobré víno).
20. 03. 2014 v 17:54Off-line poklad  (29/177/69)
Tenhle příspěvek je naprostý nesmysl. Jelikož i nejnovější testy netestují přímo přítomnost HIV, ale protilátek které infikovaný organizmus produkuje. A to může organismu trvat 3 až 10 týdnů.
Fámy by tedy měl přestat šířit Anonym!
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload