Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

K zamyšlení

02. 08. 2014 v 00:16Off-line Anonym
Zdravím vás všechny,
V tomto článku bych se chtěl rozepsat a tak je mi jasné, že jen někdo uvidí jak je to obsáhle nebude chtít pokračovat ve čtení. No ale jsem tu a tak to alespoň zkusím...
Chtěl bych sem vepsat mé pocity a pár zkušeností ze svého života. Já se nestydím čím jsem, nijak mě to netrápí. Ale mrzí mě o co vše přicházím a tak nějak nad tím smutním. Chtěl bych konečně potkat svou lásku. Jsem sice poměrně mladý ale když se nad tím pozastavím tak mě to utápí. Chtěl bych se přestěhovat do nějakého většího města např. Praha. Ale sám sem pocítil jaký tam kluci jsou.
Vím všichni nejsou takový. Nedávno jsem byl s jedním kamarádem z Prahy v baru Piano na Žižkově... A cítil jsem jak mi lže i když mě neustále ubezpečoval o opaku. Večer v klubu a tam ti kluci... jediné co hledali byl jak už každý tuší... "sex". Nutí mě tedy k zamyšlení- opravdu má naše menšina v povaze (nevím jak jinak to nazvat) jenom sex a věci spojené s ním? Ano i u heterosexuálních jedinců toto můžeme pozorovat ale do jaké míry? Co má za následek neustále střídání partnerů, zrazování, lhaní a bolest kterou vykonáváme jiným. Pokud jste viděli film "The normal heart" v krásném obsazení výborných herců pak mě jistě pochopíte co tímto článkem cítím/myslím.
Bolí mě se koukat na to jak a teď převážně ti starší hledají k sobě mladé zajíčky. Po té co je "uloví" je bez milosti odpálkují-(A naopak mladí kvůli financím ty starší). Kam se vytratila láska? Láska mezi lidmi? Ano je tu... ale v čem jí dotyčný vidí. Pokud utkvívá láska založená na kráse, financích, sexu... Ano asi i to je láska ale na určitém prostředku nebo věci. A co na vlastnostech člověka?
Doporučuji vám shlédnout ten film, je opravdu krásný a vede k zamyšlení. Stejně jako spousta filmů s gay tématikou.
RG.
02. 08. 2014 v 00:47Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Film jsem nevidel, ale tohle je i v hetero svete..Mozna, ze diky tomu, ze nemuzem mit rodinu, tak je to i v necem lepsi si myslim..
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
02. 08. 2014 v 00:51Off-line onlip  (61/180/84)
A proč myslíš, že život má odpovídat filmu, byť je film "krásný"? Stačí, aby ses nezapojoval do toho, co se ti nelíbí, a hledal trochu jinde.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 08. 2014 v 01:21Off-line jentakten  (28/180/-)
Onlipe, nesmíme zapomenout, na věci, kterým se nedá vyhnout, ale musí se přetrpět, jako například já ve škole svou třídu.
02. 08. 2014 v 02:00Off-line Tyristor  (29/185/70)
Problém má dvě roviny a není až tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. První úskalí tkví v jakémsi obecného morálního poklesu společnosti, který je jasně pozorovatelný všude kolem nás. Jednoduše řečeno: z lidí se vytrácí jejich lidskost. Tato otázka by se dala rozvíjet až do jejího nedosažitelného socio-filosofického základu, ale myslím, že je to nad rámec této diskuse a i pro její podstatu celkem zbytečné ...

Druhá věc je "promiskuita u gayů", která je statisticky vyšší, než u většiny ht. populace. Myslím, že důvody jsou celkem jasné. Zkrátka, chlapi mají z evolučního hlediska větší potřebu sex. aktivity, než ženy. A dají-li se dohromady dva kluci, je patrné, že k tomu sexu dospějí snadněji než ht., neboť ten chtíč bude z obou stran "mužský" a proto silnější ... :)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 08. 2014 v 02:01Off-line colombo  (103/192/90)
Anonym: Hezky jsi to napsal, v mnohém lze souhlasit, ale vem to (poslední odstavec) i naopak, kolik mladých "má rádo" sex se staršími jen kvůli tomu, že ti starší mají (většinou) peníze. Spousta mladých na tom právě parazituje, někteří z toho mají obživu a nemusí jít přímo o šlapky. Spousta mladých se jenom "veze" a krom svého mladého a mnohdy krásného těla nemohou nabídnou vůbec nic.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 08. 2014 v 02:08Off-line onlip  (61/180/84)
Jentakten: Rozumím ti, chápu složitosti života, ale možná právě proto: fixovat se na iluzi, kterou dávají filmy... Neříkám, můžou dodat energii, ale není to pevné měřítko vlastního života. Podívej se na nějakého La**e von Triera, třeba na Antikrista. To bys buď musel být neskutečně nadšený, že jsi ještě živ, nebo se odpálit, že v tomhle světě přežít nelze. Realita jde vždycky jinudy. Filmy jsou podněty k přemýšlení, ne definitivní hodnotová k***éria. Ty sis našel vlastní, racionální a dobrou cestu, stačí se jí držet. Tak držím pěsti.
02. 08. 2014 v 05:52Off-line AdoprosteAdko  (103/-/-)
No nieco bude asi vo vsetkych nazoroch pravdive dokonca este aj kolombovy davam za pravdu a to ho nemusim ale to je bokom ja si myslim ze ta laska a to naco narazas stale je len ty si dostal nejaku zlu prilucku od priatela a tak vidis vsetko zle podla mna ked sa zo svojej prilucky vylizes tak to budes zase vnimat realne
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
02. 08. 2014 v 08:41Off-line Anonym
V prvé řadě vám chci všem poděkovat, že jste se zapojili do této diskuze. Moc si toho vážím...
*Tyristor- tvůj komentář mě uchvátil nejvíce. Ano morální pokles ve společnosti tu rozhodně je... A jak si pravil o dvou mužích (ta potřeba sexu je silnější) Má to tak asi každý z nás. Vnímáte to jako určité břemeno/nebezpečí?
*AdoprosteAdko- Nemohu a ani nechci tě ubezpečovat o opaku. Jen věř, že to tak není. Je fakt, že jsem si prožil s kluky jak to špatné tak i to dobré. Ale pravda je, že jsem stále nenašel co jsem hledal- (lásku).

Jsem moc rád, že se tu s vámi mohu bavit na úrovni. Díky RG.
02. 08. 2014 v 10:36Off-line Vlado2  (61/180/80)
Před válkou patřily k nejoblíbenějším filmy typu "Kterak chudá holka ke štěstí přišla". Zápletka nebyla náročná a často následovala spousta sebevražd těch, kterým se "ke štěstí" nějak dojít nepodařilo. On totiž vždycky byl, je a bude dost podstatný rozdíl mezi značně idealizovaným uměleckým dílem a skutečností, což je nutné si uvědomit.
Tazatel zmínil svoji návštěvu v jednom z barů na Žižkově, kde mu zjevně místní společnost "příliš nesedla". Ale tyto podniky - opět opakuji - vždy byly, jsou a budou součástí "kultury" větších měst. Chtěl bych upozornit všechny mladší, že podobné hampejzy a bordely opravdu nepřilétly z Marsu a ani nejsou produktem dnešní doby. Pouze si dovolím konstatovat, že za bolševika přímo v centru Prahy fungovala kavárna v hotelu Evropa, restaurace U Nováků, T-klub a řada dalších hrůz, jejichž návštěva byla pro neznalé silným životním zážitkem. Když k tomu přičtu několik vykřičených míst, kde se mladiství prostituti i šukuchtiví starší pánové přímo hemžili 24 hodin denně, tak se rozhodně nemohu ptát KAM SE DNES VYTRATILA LÁSKA A MORÁLKA, protože ani jedno z toho se na určitých místech v jisté části společnosti prostě nekonalo. Pokud to řeknu ošklivě, tak ten póvl se nezměnil, pouze se přesunul jinam.
Stejně tak nemohu souhlasit s nářky o děsivém morálním poklesu společnosti. To už kdysi v Praze tvrdil Jan Hus a po něm snad všichni další filozofové v historii. Kdyby to opravdu šlo s námi trvale a po tolik staletí od deseti k pěti, tak už bychom tady dávno nebyli.
02. 08. 2014 v 11:00Off-line klucinek  (33/176/75)
Vlado v podstatě s Tebou ve všem souhlasím, jen bych asi podotknul že morální stránka společnosti opravdu upadá velice rychle a vždycky upadala bych řekl. Ale v určitých mezích, rozsahu chceš li to držela netolerance společnosti. Dnes společnost jako taková se s tává k tomuto tolerantnější a toleratnější. To že byly bordely to je jasné, byly od jakživa, jen se o tom tak nevědělo a třeba se to nedělalo tak okatě. Dneska co se týče sexualitiy společnosti panuje obravská tolerance, takže to co si lidi dnes dovolí na veřejnosti a přijde jim to naprosto v pořádku, by si dřív nedovolili. Myslím že sexuální "turistika" gejů fungovala vždycky, ale ne v takovém měřítku a tak okatě jelikož prostě to muselo zůstat utajeno a proto nebylo tolik příležitostí. Dnes nejen že se to děje, ale jsou na to přímo vyhrazená místa kde se tito jedinci naproto oficiálně setkávají. To že to procento z gej populace je vysoké je trend doby, jelikož dnes se nenosí usedlost, monogamita. A pouto mezi heterosexuálními jedinci a homosexuálními jedinci je založeno malinko na jiné podstatě, takže tu soudržnost lze poměrně snadno narušit a rozbourat. Jedinec co hledá vztah a soužití bohužel asi těžko může hledat partnera v těchto klubech. I když vyjímky jsou.
02. 08. 2014 v 11:30Off-line Anonym
S obema pany/muzi naprosto souhlasim. Ale kde dneska potkat-poznat muze, ktery hleda stejne hodnosti jako "my"? Mam nekolik gay kluku ve veku 15-25 let v pratelich na fb a to co si tam dovoli ukazat nebo statusy ktere stale do nekonecna opakuji jsou k pozoufani. Jak se dnesni chlapici plnoleti postavi k novemu zakonu, ktery byl nedavno schvalen o zakazu navazovani kontaktu s nezletilymi?
A rozhodne souhlasim v tom, ze dnes je spolecnost vuci nekterym vecem "spatnym" tolerantnejsi a proste to ignoruje...
02. 08. 2014 v 18:09Off-line Tyristor  (29/185/70)
Hele, já si v té "gay komunitě" přijdu jako sáňky na pláži - vůbec nezapadám do té "většinové normy". Stačí, když se podívám po IB, nebo i zde, a vidím, že drtivá většina kluků se ode mne diametrálně liší. A v lidské přirozenosti je hledat si někoho podobného, stejné zájmy, podobná povaha ... Ne nadarmo se říká, že vrána k vráně sedá ...

Je hezké hledat lásku, partnera; dát tím životu smysl a nový rozměr, vždyť v tom je základ lidství a podstata člověčího štěstí. Nikdo nechce být sám.

Kde potkat a poznat toho správného? Toť otázka. Nikdy nevíš, kde na někoho můžeš narazit. Jen to chce jít tomu trošku naproti a nečekat na zázrak. Základem je maximalizovat pravděpodobnost seznámení s objektem zájmu. :) :D
02. 08. 2014 v 20:22Off-line Vlado2  (61/180/80)
Tyristore, prosím, neuraž se. Tvrdíš o sobě, že vůbec nezapadáš do zdejší "většinové normy". Věřím ti. Ale teď se nezaujatě podívej na svůj profil: Šedivý flek místo fotky a ze všech nabízených údajů jsi o sobě vyplnil jen ty nicneříkající, bez kterých se nelze zaregistrovat. Není tam nic, podle čeho by sis mohl alespoň částečně představit skutečného člověka, kterého bys měl nějaký důvod oslovit. Takových profilů (fakticky zbytečných) je zde dobrá polovina a všichni marně čekají na zázrak.
Sám píšeš, že ZÁKLADEM JE MAXIMALIZOVAT PRAVDĚPODOBNOST SEZNÁMENÍ S OBJEKTEM ZÁJMU. Souhlasím - ale v tom případě nechápu, proč to tedy neuděláš.
Ještě mám malou poznámku k Anonymovi (RG.) nebo spíše k jeho poznámce o novém zákonu, zakazujícímu navazování kontaktu s nezletilými: Ten zákon je naprosto bezzubý a v nejlepším případě bude možné lépe postihovat sexuální loudily, potulující se kolem škol. Na webech se nezmění vůbec nic, protože všichni mlaďoši si bleskově upraví příslušné údaje. No a protože ty občanku podle jiného zákona po nikom požadovat fakticky nesmíš, bude opět vymalováno.
02. 08. 2014 v 23:17Off-line Anonym
Dobrý večer pánové.
Tyristovi odpovím takto- já se snažím/žil maximalizovat pravděpodobnosti seznámení s objektem zájmu mockrát, vlastně každičký den v životě. Asi se prostě budu muset zavřít do šuplíku "my co si zatím nikoho nenajdeme"
Vlado2 Ano vždycky se najde nějaká skulinka :-)
03. 08. 2014 v 14:52Off-line Tyristor  (29/185/70)
Vlado2:
Ano, v tomhle ohledu máš naprostou pravdu. Já se na tuhle seznamku zaregistroval hlavně proto, že sem občas něco napíšu. Jinak mám profil na IB a i tak tím člověk promrhá dost čas ... Ale třeba to jednou napravím a budu mít "vzorný profil". :D :D

RG.:
Však občas tenhle pocit přepadne každého, ale člověk musí doufat, že to jednou vyjde a nejde si někoho, s kým bude šťastný. :)
03. 08. 2014 v 15:52Off-line 18xxx20  (35/177/69)
"Večer v klubu a tam ti kluci... jediné co hledali byl jak už každý tuší... "sex". Nutí mě tedy k zamyšlení- opravdu má naše menšina v povaze (nevím jak jinak to nazvat) jenom sex a věci spojené s ním?"

Velká část komunity do těchto míst vůbec nechodí....
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 08. 2014 v 13:14Off-line somerone  (36/180/80)
Máš trochu zkreslené představy o Praze jednou návštěvou v perverzním Pianu, kam chodí jen hrstka lidí. V baru většinnou narazíš na lidi, co se chtějí rozptýlit ten večer i něčím jiným - sexem. Další den pro ně začíná jako obvykle.
Větší město skýtá větší prostor pro anonymitu, podvádění a další věci. Je nutné se mít na pozoru. Důležitá je důvěra. Bez ní štěstí není. V barech se rozhodně nebuduje. ;)
08. 04. 2015 v 23:47Off-line ozvien  (73/-/-)
Pokud je člověk vyhraněnou osobností, tedy má svoji touhu zformovanou do nějaké podoby měl by si uvědomit je-li realizovatelná v tomto světě.Touha sama o sobě je příčinou našich problémů. Nehledejme chyby v druhých. Radím tady hroznou věc pro mladého neuskutečnitelnou. Velké utrpení pomáhá tento problém vyřešit, jak to raději neřeknu. Život je přímka na které je naše touha úsečkou. Tím chci říci, že existuje něco důležitějšího než naplnění našich tužeb. Ahoj, nejsem tvrďas, ale život mne naučil.
09. 04. 2015 v 08:59Off-line cenobite  (39/183/68)
Ahoj, nemám nic konkrétního, co bych přidal do diskuse, pouze bych rád poukázal na to, že tohle stejné se řeší pravděpodobně odjakživa. Tyhle "problémy" zůstávají stejné. Mění se pouze způsob, jak je komunikujeme mezi sebou. Mainstreamová media, stejně jako různá kulturní uskupení před nás vždy staví vzor a říkají nám, že je dobré toho vzoru dosáhnout a my všichni poctivě přemýšlíme. Myslím, že je na čase toho nechat :o)Chceš mít trvalý vztah, měj trvalý vztah, nechceš mít trvalý vztah, neměj trvalý vztah TEČKA. Vím, že to ve skutečnosti není tak černobílé, často to co chceme a přejeme si, není snadné získat, ale přemýšlení pořád dokola, nám nijak nepomůže. Ve světě je milion a jedna teorie, tedy milion a jedno řešení a žádné tohle řešení nic nevyřešilo.
09. 04. 2015 v 10:28Off-line ceky  (31/180/70)
Naprosto ti rozumím, co jsi tím chtěl říct, tohle trápí asi víc lidí, než by se mohlo zdát, myslím si, že většina lidí přece jen hledá nějakou spřízněnou duši, někoho k sobě i ti, co podvádějí a střídají partnery jako ponožky - ti na to třeba přijdou až když budou starý... jo naše menšina je spíše taková, jak píšeš, ale nikdy nelze všechny házet do jednoho pytle. Je od tebe sice moc hezký, že jsi tak vnímavý a prožíváš to, co se kolem tebe děje a jak je ten náš svět "zkažený", ale nic s tím stejně neuděláš, ty lidi nezměníš, každý zkrátka musí začít sám u sebe. Ale svým chováním a vystupováním mezi lidmi můžeš dokázat, že nejsi takový a šířit tak "normální" typ gaye, nebo jak to nazvat. Láska se nikdy nevytratila a nevytratí, je v lidech... ti ji ale nechtějí šířit nebo ji neumí šířit, vyjádřit ať už proto jací jsou apod.
Rozhodně si po špatné zkušenosti nemysli, že láska znamená jen sex, peníze, moc, majetek a další povrchní věci... láska je splynutí a souznění, symbióza dvou bytostí v psychické i fyzické rovině...Souhlasím s Betonica, nejlepší co můžeš udělat je prostě najít sám sebe, vědět co chceš, mít nějaký cíl, stejně tak jako ujasnit si jakého člověka hledáš a podle toho hledat... a hlavně nikdy nepřestávat věřit, že takový člověk tu pro tebe někde je ! :)
09. 04. 2015 v 10:46Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
Myslím, že je potřeba hodně "přebírat" a nedat na první dojem. Kdo se chce zviditelnit, tak se vždycky bude prezentovat "ve velkém". Ale moje zkušenosti jsou takové, že nakonec i ti, kdo toho moc nenapíší jsou reálně uplně normálně upovídaní kluci. A podle profilu taky nelze moc poznat, jaký ten člověk je. Něco vyplní, něco si tam napíše, ale druhý člověk to může pochopit zcela jinak. Takže pokud tam není vyloženě expresivní obsah, nevzdával bych to.
A nakonec - "normálních" gayů je spousta. Jen prostě nejsou vidět. Já třeba do klubů nechodím, nevím, co bych tam dělal, takže ani nevím, jací lidi tam chodí a potom mě netrápí, že existují. :)
10. 04. 2015 v 13:22Off-line Duny  (38/178/82)
K***izovat druhé je vždycky tak jednoduché ... jen se snaží být v životě šťastní, stejně jako ty. A pokud se ti jejich přístup k životu nelíbí, pouč se z toho - to je to nejlepší, co ti ti kluci mohou dát - poznání, že takhle žít nechceš ;)
10. 04. 2015 v 16:54Off-line ceky  (31/180/70)
Jinak na ten film, o kterém jsi psal právě teď koukám a je to síla, ten příběh... zasáhlo mě to, i ukápla slza, fakt síla... i fakt pěkně zahraný.
10. 04. 2015 v 21:03Off-line esthetique  (41/-/-)
Možná, že ti starší si uvědomí, jak jsou ti mladí neschopní, nevzdělaní, líní a nemakačenka a pak je odpálkují zcela poprávu. nebo ti mladí jsou ještě životem nepoučení, naivní, romantičtí a schopni se každý druhý den zamilovávat a očekávaj lásku nebeskou, nošení na rukou a milostné hrátky na lavičce v parku a tvrdě narazí, když by měli platit polovinu domácnosti....
a nebo to bude od každýho trochu....
člověk jako vyšší savec je GENETICKY předurčen ke střídání partnerů, chlap tím že nemůže otěhotnět dvojnásob, je to o rozsévání, hledání dosud nepoznaného. mě fungují pouze kamarádi s benefity. když vím, že nebudu jednomu klukovi věrnej, nebudu mu to nalhávat a mazat med kolem huby. prostě se dotyčný smíří s tím, že se k němu budu vracet, že bude mít dveře vždy otevřený a že mu kdykoliv pomůžu, ALE NEBUDE (na mě) "MÍT EXKLUZIVITU". pokud mu to nevyhovuje, může jít. FRIENDS WITH BENEFITS. mám jich tak tucet a nikdy se nenudím a vždy mám někoho na pokec, sex atd.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload