Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zednáři

19. 02. 2015 v 01:21Off-line Nufinek  (24/-/-)
Ahoj, víte někdo něco o zednářích? Co jsou zač a proč jsou tajná společnost? Co dělají? Jak se mezi ně dá dostat?
19. 02. 2015 v 06:49Off-line tommy89  (34/184/83)
Niesme tajná spoločnosť...sme len spoločnosť s tajomstvami, každé väčšie mesto má svoju lóžu, podobne ako kirche
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
19. 02. 2015 v 11:00Off-line Samael  (32/180/72)
Svobodní zednáři nejsou tajným, nýbrž uzavřeným společenstvím, bratrstvím. Ta uzavřenost zde je v tom smyslu, že se jedná o bratrstvo, které se schází uzavřeně, členy si pečlivě vybírá, jeho práce jsou neveřejné a uzavřenost zde platí i v dalším směru, zednář má právo pohybovat se pouze na pracích, které jsou určeny jeho stupni a mít přehled o pracích stupňů nižších. Nemá právo znát obsah prací, ani členy vyšších stupňů. Nejedná se o náboženské seskupení, ale o gnostické bratrstvo, jehož cílem je zdokonalení svých členů po všech možných stránkách a tím se zasadit o zlepšení lidstva.
Úžasné na zednářství je to, že spojuje lidi, kteří by k sobě jinak nenašli cestu. Zednářem se může stát každý člověk starší 18 let, většinou je ale vyžadován věk vyšší a vysoká morální vyspělost, může být libovolného náboženského i politického vyznání. Tato dvě témata (náboženství a politika) jsou na lóžových pracích přísně zakázána a nesmí se o nich hovořit, důvod je jasný, tato dvě témata, která měla původně lidi spojovat, se stala příčinou nejkrvavějších a nejhorších sporů v dějinách lidstva, proto, aby spolu bratři mohli komunikovat bez předsudků a averzí, jsou tato vyloučena z jakékoliv diskuse.
Ptáš se, jak se mezi ně "dostat"... Jednak musíš být starší 18 let, ale z tvého dotazu je jasně patrné, že jsi hnán nějakou senzací a o samotném zednářství nemáš ponětí, pro takové lidi zednářství není určeno, ale jsi mladý, časem, až dospěješ po fyzické, ale hlavně psychické stránce, si na internetu můžeš libovolně najít kontakt na zednářské lóže a oslovit je. Ale jak jsem uvedl, zednáři si své adepty velice pečlivě vybírají, přijímací proces je několikastupňový a každý krok je hlasován v lóži, prvním krokem je žádost o přijetí, ta je přečtena v lóži, dále se o ní hlasuje, pokud je schválena, domluví se lóže na osobním setkání s adeptem, který se nazývá hledající, na neutrální půdě, v kavárně, restauraci, parku a zde s ním dva mistři vedou anketu, kde mají blíže zjistit něco o osobnosti daného hledajícího a jeho motivech pro vstup. Z tohoto setkání pak mistři přednášejí své zprávy na dalším setkání lóže a opět je hlasováno, pokud bys prošel i tímto, jsi pozván do samotné lóže, kde vcházíš stále jako hledající a to se zavázanýma očima a absolvuješ takzvaný výslech pod páskou, kdokoliv z bratrů se tě může na cokoliv zeptat a čeká se tvá upřímná odpověď. Pokud bys prošel i tímto, tak už následuje poslední krok, poslední hlasování a pokud i tím projdeš, můžeš se stát zednářem. Pokud ale jediným stupněm "vstupního řízení" neprojdeš, je tvá žádost o členství považována za uzavřenou, nebo rovnou zrušenou. Pokud budeš mít nějaké konkrétní otázky, můžeš se ozvat do zpráv.
19. 02. 2015 v 13:35Off-line colombo  (103/192/90)
Kde a jak najít porno, to určitě Nufinek ví, ale s tímhle si neporadí... :-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload