Při poskytování našich služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu NaKluky.cz s užitím cookies souhlasíte. Další informace
Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 

PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Zapomněl jsi heslo?
Onload

Aneb jak muži uvařiti...

17. 04. 2015 v 00:20Off-line THX1188  (33/183/90)
Zdravím,

se nám tu rozmohlo pranýřování. Rád bych kontroval něčím všedním a denním. Podělil se o recepty, dověděl se o nových. Vše k tématu muži a kuchyně.

Bez osobních invektiv.

Vege věci, frutariánství, kachničky na sádle, maminkovské recepty. Chutné a nechutné...doporučené. Vychytávky a návody...

Gastro téma :)

Představujeme naše rádce…

Poradna je tu pro vás - můžete se zde ptát na své problémy, zvídavé dotazy nebo jen necíleně diskutovat či radit druhým.

Radek Řadu let se věnuje problémům ve vztazích a milostném životě.
17. 04. 2015 v 00:27Off-line THX1188  (33/183/90)
Hodíme recept na oblíbené palačinko-lívanečky

Banánové lívanečky

4 banány nakrájejte na plátky a dejte do misky. Vidličkou je "rozšťouchejte" na tužší kaši. Je důležité, abyste v ní měli co nejméně hrudek. Osobně je mixuji. Potom přidejte 4 vejce a vše důkladně promíchejte. Měla by vám vzniknout tekutá kaše. Přidejte dvě lžíce mouky, kdo chce cukr. Připravenou směs nalijte na rozpálený lívanečník či pánev a smažte po obou stranách dozlatova. Podávejte dozdobené čerstvým ovocem a zakysanou smetanou. A kdo má rád sladké, ten si může lívanečky pokapat medem nebo javorovým sirupem.
17. 04. 2015 v 01:47Off-line BussterX  (95/130/150)
THX: já vařím zálesáckou kuchyni, fakticky vařit neumím podle klasických receptů, kolega říká tomu co vyrábím "eintopf", sice nevím co to znamená ale říká to obvykle kdy mně potká v kuchyni "zas děláš ten svůj ejntopf?" : )) nedávno jsem mu sežral skoro na posezení jeho kostku sádla vepřovýho, prostě sádlo tence namazaný na krajíc chleba a lehce osolený a nastrouhal jsem na to česnek místo cibule a zapíjel mlíkem, bylo to tak dobrý že jsem se neudržel a žral a žral, sežral sem mu celý jeho sádlo co měl v lednici... návrat ke kořenům, prostý věci nejsou špatný : ) čímž neříkám, že bych si nedal pár metrů čtverečních tvých lívanečků : )
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2015 v 02:06Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Nejezte blbe
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2015 v 02:16Off-line BussterX  (95/130/150)
Blbe, blbé, nebo blbě? : )) když píšu bez interpunkce a někam mi vyjde slovo ve tvaru "blbe" rači to nahradím jiným slovem aby nedošlo k nedorozumění :)
17. 04. 2015 v 02:22Off-line Gliese581c  (49/188/81)
C je spravne. Pisu z mobilu
17. 04. 2015 v 02:26Off-line BussterX  (95/130/150)
No mně to napadlo, ale asi je fakt lepší v těchto případech použít jiný slovo, neboť čeština jich má nepřeberně : )
17. 04. 2015 v 02:38Off-line Gliese581c  (49/188/81)
To vis, my cizinci to máme těžší :-)
17. 04. 2015 v 02:40Off-line BussterX  (95/130/150)
Gliese:počki to jsem nevěděl že nejsi z mého kmene :o tak jestli nejsi čech ani slovák tak to se omlouvám že tě buzeruju za češtinu : )
17. 04. 2015 v 02:43Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Klidně buzeruj. Já ustojím :-)
17. 04. 2015 v 03:07Off-line BussterX  (95/130/150)
Raději ne. Ještě by se ukázalo, že umíš češtinu lépe než já a to by byla ostuda. : )
17. 04. 2015 v 09:37Off-line filip.2580  (47/174/73)
Španělský ptáček, klasický recept, maso vepřová krkovice navíc plátkový sýr, po zabalení (pořádně svázat aby nevytekl ten sýr) orestuju ze všech stran na másle s česnekem, teprve poté přidám cibuli a když zezlátne zapražím moukou. Nakonec přidám vodu a už jen vařím, pochopitelně již nezahušťuji..
17. 04. 2015 v 09:44Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Spanelsky ptáček z vepřové krkovice??? To je dobrý vtip
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2015 v 10:02Off-line filip.2580  (47/174/73)
Gliese581c: budeš se divit, ale nejsem sám kdo ho dělá z vepřové krkovice...
17. 04. 2015 v 10:10Off-line Gliese581c  (49/188/81)
A co te k tomu vede nedělat ho z hovězího?
17. 04. 2015 v 10:22Off-line filip.2580  (47/174/73)
Z mého pohledu jednoznačně lepší výsledek ve všech směrech...no vlastně se možná i přiznám k tomu, že úplně poprvé v začátcích jsem se trošku spletl...ale stejně následné pokusy s hovězím moc nedopadly, a i srovnání s jinými autory ptáčků inklinovali k návratu k prvotnímu omylu...pochopitelně dnes už vím, že se "normálně" dělá z hovězího, proto jsem napsal klasický recept (který už i já znám) a uvedl jen v čem jsem odlišný (nikoliv já ale "můj" španělský pták)
17. 04. 2015 v 10:29Off-line Gliese581c  (49/188/81)
V tom pripade bych to spíš nazýval rolkou z vepřové krkovice. Chuťové to musí byt naprosto odlišné od ptáčka. Jediná podoba je náplň.
17. 04. 2015 v 10:35Off-line filip.2580  (47/174/73)
Nezbývá nic jiného než Tě na "to" pozvat.. nicméně chuťově je to dost podobné...ty pluska tam spatřuji spíše v cekové jemnosti, chceš-li měkkosti, ale to se patrně zase dozvím, že neumím připravit hovězí tak aby nebylo tuhé, tak dopředu říkám umím, používám jej u jiných receptů...
17. 04. 2015 v 10:57Off-line THX1188  (33/183/90)
Gliese581c: asi by bylo vhodné nám sem dát ukázku "neblbého" jídla, ať víme, co má správný muž teda jíst a ne jen kritizovat:)
Tak co rád vaříš, co je zdravé a oblíbené? Moc rád načerpám inspiraci.

Já nově začal vařit pohanku a moc si ji pochvaluji. Třeba samotné přílohy jsou taky velké téma. Hodně dělám kuskus se zeleninou.

A zas třeba velké zklamání pro mě byla holoubátka. Maso tuhé, nakonec skončili v polévce.
17. 04. 2015 v 11:27Off-line BussterX  (95/130/150)
Mně fascinuje představa že veterinář který léčí třeba aji krávy a vepře jí jejich maso, to jako žere svoje pacienty? :O já miluju bedle, houby který rostou na podzim, a opět jednoduše jen osmahnout na pánvi a solit jen trošku, ale nejlíp to chutná na sádle s trochou kmína a baštit s chlebem kterým se dá pak ta pánev vytřít a vyžrat to sádlo s houbovou příchutí : ) Někdo ty bedle obaluje jako řízek ve strouhance, ale já to mám rád prostě jen osmažený na pánvi, ale nedoporučuju ty smažený bedle na sádle dělat jako večeři, je to hodně těžký jídlo.
17. 04. 2015 v 11:36Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Neboj, svoje pacienty fakt nezeru :-)
17. 04. 2015 v 11:37Off-line THX1188  (33/183/90)
Jo bedly taky mohu. A když máš rád houby, pak doporuči si na másle a kmínu osmahnout hlívu úsřičnou. Má velmi zajímavou a jedinečnou masovou chuť. Je velmi dobrá na imunitu, prý. Já ji osmahnu na grilovací pánvi, aby měla ty krásné vroubky a podávám s grilovaným hermelínem a thajskou sladkopálivou omáčkou :) Vše dělám najednou na jedné pánvi :) Doporučuji :)
17. 04. 2015 v 11:42Off-line Gliese581c  (49/188/81)
To Filip: dovedu si představit jak to chutna i bez ochutnavky. Netvrdim, ze to je špatné, jenom to, ze to je chuťové někde úplně jinde jak ptáček z rostence. Já bych si určité vybral hovězí verzi, kdybych musel. Jinak českou kuchyni moc jejím, resp skoro vůbec.
17. 04. 2015 v 11:45Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Holoubata jsou super pecene na salotce, karotce a hodně šalvěje, trošku pancetty, malinko česneku.
17. 04. 2015 v 11:46Off-line THX1188  (33/183/90)
Jak dlouho je pečeš? Já je dělal na víně 2 hodiny a nebylo to k jídlu, samo jsem je nejprve osmahl. Ale díky za tip. Zkusíme.
17. 04. 2015 v 11:47Off-line BussterX  (95/130/150)
@THX: to může být dobrý neboť nic v čem je hermelín nemůže nebýt dobrý : ) hlívu jsem ještě nejedl, ale co k tomu jako příloha? Hermelín, hlíva a omáčka to se podává takto? Bez pečiva nebo třeba bramborové kaše kterou miluju? : )
17. 04. 2015 v 11:48Off-line THX1188  (33/183/90)
Pečivo dávám většinou. Bagetu, či cibulový chléb. Hlavně se dá hlíva sehnat za krásný peníz v obchodě, kupuji jen volně loženou, ne tu v plastu.
17. 04. 2015 v 11:51Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Tak záleží od trouby, za dvě hodiny musí byt dávno hotovo, pokud se opravdu jedna o holoube . Starého holuba jedine do polivky.
17. 04. 2015 v 11:52Off-line THX1188  (33/183/90)
Asi jsem měl důchodce :)
17. 04. 2015 v 11:52Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Hlíva se da poměrně jednoduše taky vypěstovat doma, když je na to místo :-)
17. 04. 2015 v 11:54Off-line BussterX  (95/130/150)
THX: cibulový chléb taky neznám, odcházím z této debaty neboť zde se sešli skuteční gurmáni a gurmeti a mé recepty na bedle zde působí trapně : ) bb
17. 04. 2015 v 11:56Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Haha, BussterX odchází dobrovolně z debaty, tak to tady ještě nebylo :-D
17. 04. 2015 v 11:57Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Ale tvůj recept na bedle je OK, dělám je stejne. V jednoduchosti je krása. Italové by ti o tom uměli vykládat hodiny a hodiny :-)
17. 04. 2015 v 12:31Off-line colombo  (95/192/90)
Když už jsme u vaření, těšil jsem se na druhé vydání Troškovy kuchařky "Nebe v hubě", no, krapet mě tato kuchařka zklamala, ne vše jídlo, o kterém se Troška zmiňuje, je skvělé, prostě Troška je natolik velký optimista, že pochválí v kuchyni zcela vše (i to, co nikdy neochutnal :-) ).
17. 04. 2015 v 17:00Off-line Radek1951  (65/175/75)
Pánové, jeden recept na krajně nezdravou, ale jednoduchou polévku : v hrnci rozpustíme sádlo, přisypu kmín a nechám osmažit, pak přidám přiměřeně hrubou mouku a míchám dokud není světle hnědá. Pak vše zaliju horkou vodou, přidám kostku masoxu a nechám provařit cca. 10 minut. Mezitím si z vajíček, polohrubé a hladké mouky udělam trochu hustší těstíčko na kapání, které přes cedník na halušky protlačím do polévky, podle chuti osolím a opepřím, sundám z plotny a nechám cca. 5 minut odstavené (kapání klesne ke dnu). Fakt dobré, jednoduché, rychlé a nenáročné na nádobí.
17. 04. 2015 v 17:13Off-line Gliese581c  (49/188/81)
To radek- chut nevim, ale nutriční hodnota nula
17. 04. 2015 v 17:29Off-line Radek1951  (65/175/75)
To Gliese581c : mi chutná, nutriční hodnotu nepočítám, ale je tam mouka v zasmažce a mouka a vajíčka v kapání, takže částečně i zasytí. Navíc je to jednoduché a rychlé a jak jsem již psal, skoro žádné nádobí.
17. 04. 2015 v 17:51Off-line filip.2580  (47/174/73)
To Gliese581c : nějaký recept od Tebe pro nás neznabohy by nebyl?
17. 04. 2015 v 17:58Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Já mam receptu milion, řekněte si na co mate chuť :-)
17. 04. 2015 v 18:06Off-line filip.2580  (47/174/73)
To Gliese581c : zrovna mám v lednici svou oblíbenou krkovici....když by se Ti zadařilo...nebo třeba ukaž nějakou svou specialitu...
17. 04. 2015 v 18:16Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Krkovice mi přijde nejlepší z grilu na rozmarynu. Nebo pomalu pečená s česnekem a citronem a cuketou. Je to je takova nezvykla kombinace, ale velmi lahodna.
17. 04. 2015 v 20:11Off-line Martens  (37/190/81)
No konečně pořádné téma :-) jen postřeh k ptáčkům z vepřového- proč ne, je to přeci jen trochu jednodušší než z hovězího, i když bych tedy asi nevolil z krkovice, ale z kýty... můj oblíbený recept - do zapékací nádoby vymazané sádlem dám kysané zelí smíchané s nakrájenou slaninou a na to čtvrtky kuřete. Nechám přikryté podusit a na závěr dopeču aby se udělala pěkně křupavá kůžička :-) jednoduché a poměrně rychlé
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 04. 2015 v 20:21Off-line THX1188  (33/183/90)
Kuře na zelí zkusím. :)

Plné bříško, prázdný pytlík a pochvala :) A máte doma nebe :)
17. 04. 2015 v 20:34Off-line Martens  (37/190/81)
Zkus, tou slaninou a sádlem kuře natáhne výraznější chuť ..... ;-)
17. 04. 2015 v 20:37Off-line Martens  (37/190/81)
A když už mluvíte o houbách - nejlepší je masák, prostě geniální :-) jen tak na kmíně, juuuj, to jsem si teda chrochtal...
17. 04. 2015 v 20:43Off-line THX1188  (33/183/90)
A já přidám jeden recept na kuře na citronech, když jsme u kuřat. Je to jednoduché a chuť je báječná. Čistá je asi nejlepší výraz.

5 citronů a kuře.Citrony přeleju horkou vodou a nechám v ní asi 2 minuty, aby se odstranily chemky z kůry. Rozkrojím napůl a nacpu do kuřete. Koření dle chutí a upéct.

Pozor: citrony, ale po upečení vyndat z kuřete, jinak zhořkne!

Kuře má skutečně výjimečně čistou a svěží chuť :)
17. 04. 2015 v 21:00Off-line Martens  (37/190/81)
Hmmm, to zní dobře :) to zkusím
17. 04. 2015 v 21:05Off-line zvedavy.heterak  (41/-/-)
Super téma. Jdu si namazat chleba.
18. 04. 2015 v 00:16On-line onlip  (53/182/72)
Momentálně nevařím pro druhého chlapa, vařím pro své děti. Jsem rád, když se vracejí a když jim chutná. Recepty mám, ale nedržím se jich, všechno se poddává momentální situaci. Třeba teď mám rád v jídle kopřivy, než přerostou, už je jíme na různé způsoby třetí týden, v polévce, v sekané, v kuřeti, v omeletě... A pak zelenino-ovocné saláty, ale to by asi chlap nejedl. Vnímám, že jako rodina směřujeme k vege.
18. 04. 2015 v 11:30Off-line buttch  (21/-/-)
Ač se to může zdát jako šlichta, tak nedejte na vzhled a prostě se do toho pusťte!
stačí vyskládat misku rohlíkama, jako když děláte žemlovku a pak už stačí jen zalejt Cocacolou a nechat nasáknout
nic lepšího ste nikdy nejedli! chápu, že to neni uplně vrcholný gastronomický umění, ale ta chuť se tomu může klidně rovnat :D
může se podávat jako snídaně, oběd, večeře, hlavní chod, desert, předkrm. prostě záleží jen na úpravě a množství
18. 04. 2015 v 13:03Off-line BussterX  (95/130/150)
Zlatý bedle....
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 04. 2015 v 13:11Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Mimi bazar se může jít zahrabat :-)
18. 04. 2015 v 13:26Off-line THX1188  (33/183/90)
Buttch: já tomu nerozumím. Takže jde o rohlíky máčené v cole? Napiš, že si děláš p***l! To je přeci hrozný. V životě bych to nesežral. Ke všemu nač ta příprava. To si ten rohlík rovnou mohu máčet ve sklenici, ne? Brrrrr....
18. 04. 2015 v 13:30Off-line buttch  (21/-/-)
Jasně že ne, to potom neni ono
to je předpojatost. jako jasně, uznávám, že to vypadá jako blití,ale je to vlastně jen Cocacola (kterou musí mít rád snad každej), která tě díky těm rohlíkům, který nemaj žádnou chuť, zasytí!
neodsuzuj to, dokud nesníš aspoň jeden :D
18. 04. 2015 v 13:31Off-line THX1188  (33/183/90)
Twl, já to z recese vyzkouším, ale jestli mě ten můj pak vyhodí, stěhuju se k tobě! :)
18. 04. 2015 v 13:42Off-line buttch  (21/-/-)
Klidně ti to přijedu vytřít :D
každej, koho sem to donutil sníst, si to pochvaloval!
18. 04. 2015 v 13:46Off-line BussterX  (95/130/150)
Kdybych si měl vybrat sex s THX nebo s Bačem tak volím Bače, kdybych si měl vybrat kdo mně bude vařit tak volím THX, člověk holt nemůže mít všechno... asi bych dal přednost žrádlu : ))
18. 04. 2015 v 13:50Off-line buttch  (21/-/-)
Neměli by buzíci obzvlášť dbát na pravidlo "nesuď podle obalu"? jakože chápete, že dřív by to měl člověk zkusit, než to zavrhne (vyvrhne)
18. 04. 2015 v 13:53Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Kdyby na tom obalu nebylo napsané složení....
18. 04. 2015 v 13:55Off-line BussterX  (95/130/150)
Buč: já jsem si třeba do rohlíku vydloubal ďouru jako na hotdog a tu dutinu jsem vycpal nutellou, ale žrát lžičkou colu s kouskama rohlíků rozmočených se mi zdá dost netradiční, každopádně si počkám na posudek THX až to vyzkouší ten tvůj recepis
18. 04. 2015 v 14:02Off-line buttch  (21/-/-)
No, já sem odkázanej vlastně na sušenky a křupky, co si koupim v krámě, takže když už si něco ukuchtim, tak je to něco na tenhle způsob a po všech těch hovadinách co jim, mi to přijde jako příjemný zpestření jídelníčku :D
jinak já si tam místo nutelly občas nacpu čokoládovou tyčinku a dam do mikrovlnky, nebo tak dam čokoládový kuličky nesquik, nebo kyselou okurku. (vidim to na další díl Láďovi kuchařky :D)
18. 04. 2015 v 14:08Off-line BussterX  (95/130/150)
Ok, tak můj recept: vezmu gulášovou polívku v sáčku Vitana, ne "Poctivou" nebo "Svačinovou" gulášovku Vitana ale prostě jen Gulášovou. Dám ji do hrnce, zaleju vařící vodou aby se rozpustila a přecedím ji přes sítko abych z ní ofiltroval ty masové droby (kuřecí separát)... takto masuprostou polívku zahustím polohrubou moukou a dám vařit, má to konzistenci husté omáčky díky té mouce takže FURT míchat... když se začne vařit přidám fazole v tomatě z konzervy a malou konzervu žampionů (ty je dobrý si předvařit předem).... nechám vařit 10 minut, je to báječná omáčka a je dobrá s rýží nebo bramborovou kaší, solit se to moc nemusí, přidávám trošku slané česnekové pasty.... toť jeden z mých ajntopfů
18. 04. 2015 v 14:12Off-line buttch  (21/-/-)
A s timhle mě chceš trumfnout?! :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 04. 2015 v 14:12Off-line BussterX  (95/130/150)
Jo :P
18. 04. 2015 v 14:14Off-line THX1188  (33/183/90)
No hele, doma vařím jen z čerstvých surovin. Jelikož bydlíme ve městě a můžeme je kdykoliv nakoupit za dobrou cenu a jsem za to rád. U mamky na vesnici už to zas tak dobrý není s nejrůznějšíma surovinama. Ano, máme domácí vejce a sezonní zeleninu, ale lilek tu neseženu kupříkladu. A co pamatuju, tak mamka celej život dělá hrachovku z pytlíku a nikdy mi to nevadilo. Zrovna jsem ji žral. Takže já neodsoudím ani tvůj ajntopf...něžně bych tě pohladil a vylil to do hajzlu a uvařil ti něco pořádnýho :)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 04. 2015 v 14:17Off-line BussterX  (95/130/150)
Thx: jenže to je fakt dobrý, jasně že je to plný konzervantů a éček ale prostě je to rychlý relativně, celkem levný na to že je to asi 6 porcí a žere to aji můj pes
18. 04. 2015 v 14:18Off-line buttch  (21/-/-)
Já sem si zvyk na jídelníček chudýho studenta, takže "normální jídlo" nemůžu ani cejtit, taky už to sou čtyři roky no :D
ale v jednoduchosti je krása a v cocacole pořádná dávka energie!
18. 04. 2015 v 14:22Off-line THX1188  (33/183/90)
Můj kamarád se živí brambůrkama s kečupem. To vždy umírám z toho jeho gastro porna. Vždy, když přijede mu vařím a krmím a krmím a krmím...on toho pak moc nenamluví a myslet mu dělá problémy, takže jsou to báječné návštěvy :)

Já mám holt silně vyvinutý krmící reflex :)
18. 04. 2015 v 14:29Off-line THX1188  (33/183/90)
Hodím recept na bůček. To se nám tu buzny budou chytat za hlavu, ale doporučuji udělat. Je to zážitek.

Koupíte někde krásný libový bůček. Nakrájíte asi na půl centimetrové plátky a jemně rozklepejte. Osolíte, opepříte. Poté smícháte zakysanou smetanu s bílým jogurtem a pomažete bůček. Smotáte do rolky. Naskládáte natěsno, aby se rolky nerozjely, do malého pekáčku. Zbylou směsí kysanky a jogurtu přelijete. Dáte péct asi na 180 na hodinku.

Bůček pustí všechnu šťávu a ta zůstane na dně, enzymy v jogurtu maso zjemní a dají mu vynikající příchuť. Příloha cokoliv. Brambory s hráškem, šťouchané...i rýže, nebo kuskus.
18. 04. 2015 v 14:30Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Se ted cítím vedle některých z vas jako michelinsky sefkuchar :-D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
18. 04. 2015 v 15:12Off-line BussterX  (95/130/150)
Gliese: spíše jako vedoucí závodní jídelny - akorát připomínkuješ recepty ale k plotně se moc nehrneš :P
18. 04. 2015 v 15:43Off-line hed66  (49/-/-)
THX1188 - do té zakysanky s jogurtem jsi zapomněl nastrouhaný křen - než ten bůček zavineš... to je potom žůžo dobrodrůžo :-)) a kdo nerad křen, dá si tam kopr.A kdo nerad kopr, dá si tam borůvkovej jogurt :-) .-) .-)
18. 04. 2015 v 15:57Off-line THX1188  (33/183/90)
No jo křen, ale jde to i bez něj. A jestli budeš dál dělat p***lky, budeš o chlebu, hedíku :)
18. 04. 2015 v 16:35Off-line filip.2580  (47/174/73)
Ale no tak Kubo, téma zní jak muži uvařiti, ne jak ho potrestati....
18. 04. 2015 v 17:03Off-line THX1188  (33/183/90)
To já jen tak. On mě nepotřebuje, aby si dobře uvařil. Je zcela soběstačný, hotové perpetum mobile :)
18. 04. 2015 v 17:10Off-line filip.2580  (47/174/73)
No já to dobře vím, ale co ostatní tady, budou jej litovati...
18. 04. 2015 v 18:12Off-line BussterX  (95/130/150)
Já mu spíš závidím než že bych lo litoval... čistě mravopočestně pouze v kulinářské rovině ovšem
18. 04. 2015 v 19:03Off-line filip.2580  (47/174/73)
BussterX: možná není Tvá skromnost na místě....
18. 04. 2015 v 19:06Off-line BussterX  (95/130/150)
Filip: jestli jsem byl skromný tak mi dej ránu : )) ale nějak nevím kdy a kde jsem byl skromný : ))
18. 04. 2015 v 19:12Off-line filip.2580  (47/174/73)
Že jsi záviděl pouze v kulinářské rovině, je tam toho víc k závidění....
18. 04. 2015 v 19:21Off-line BussterX  (95/130/150)
Filipe já jednak lovím v jiných vodách, a hlavně respektuju vztah dvou lidí, taková jsem já trubka čéče : )
18. 04. 2015 v 19:38Off-line filip.2580  (47/174/73)
Bussterx: no na mně je THX taky starej, tak jsem to nemyslel, já měl na mysli že umí hezky psát (povídky a tak) a taky krásně maluje (obrazy)...
18. 04. 2015 v 20:07Off-line BussterX  (95/130/150)
Filip: jj, já vím : )
19. 04. 2015 v 01:08On-line onlip  (53/182/72)
THX1188: Tím krmicím reflexem jsi mě dostal do kolen. Na bůčku jsme odstavěli, rád ho v klasické verzi peču dodnes, syn se potřebuje něčím zasytit, i když i on směřuje k vege. Tvé závitky s křenem podle hed66 rád zkusím.
19. 04. 2015 v 10:12Off-line zvedavy.heterak  (41/-/-)
"Krm tu bestii dobře!" :-)
19. 04. 2015 v 11:15Off-line BussterX  (95/130/150)
Zvedavy heteraku který máš profil na gayseznamce s čisté zvědavosti, nechtěl bys nám prozradit co ti vaří tvoje manželka? (nejsi jako heterák svobodný v 39 letech předpokládám :D) hoď nějaký výživný hetero recept, jsem zvědavý gay : ))
19. 04. 2015 v 12:35Off-line THX1188  (33/183/90)
A v neděli řízek! :) Vepřovej a hned dva :) Teď se nemohu ani hýbat :)
19. 04. 2015 v 12:37Off-line filip.2580  (47/174/73)
Vepřové v mrkvi klasicky, navíc do zpěněné cibulky přidám cukr, až když zhnědne přidávám maso, po jeho osmažení mouku a sladkou papriku, podleju vodou, přidám trošku octa, příloha dnes bramborové halušky.
19. 04. 2015 v 12:37Off-line THX1188  (33/183/90)
Mňam :)
19. 04. 2015 v 12:54Off-line hed66  (49/-/-)
Tak něco z jiného soudku pro ty, kdož mají rádi "utopence". Zkuste místo špekáčků či párků naložit stejným způsobem "karbanátky". Jen z kvalitního mletého udělejte menší kuličky a osmažené je stejně jako utopence proložte cibulí, přidejte feferonku a zalijte oblíbeným lákem. Nechte aspoň týden odležet...
19. 04. 2015 v 12:57Off-line filip.2580  (47/174/73)
BussterX : No aby to nebylo tak, že zvědavý heterák, nám chodí závidět nejenom to jídlo....mám jistou zkušenost, s tím jak některé ženy vaří, a jestli má zvědavý heterák stejnou (chleba z máslem) není se co divit , že tady mlsně okouní....
19. 04. 2015 v 13:39Off-line ozvien  (66/-/-)
Dostal jsem nápad. Kdo mne pozve na nějaké vegetariánské bezva jídlo, zaplatím. Nerad vařím. Doporučuji vietnamskou jídelnu nahoře na Andělu nad Tescem.
19. 04. 2015 v 19:52Off-line BussterX  (95/130/150)
Filipe: slintám a přemýšlím jestli by se ten ocet nedal nahradit trošičkou vína, sedělo by mi tam červený asi chuťově... před pradávnými lety když jsem se pokoušel vařit něco jinýho než ty moje šlichty tak jsem občas nějaký maso vínem podlíval ale už si to nepamatuju přesně co a jak
19. 04. 2015 v 20:18Off-line Ensom  (46/186/90)
Hed66: Utopence prosím nepřipomínat. Právě jsem se vrátil z výletu s kamarádem kde jsem jednoho utopence pozřel.
Před čvrthodinou jsem se z něj posr...l. Pro sichr jsem to následně zalil dvěma panáky slivovice doufaje, že to bude do rána dobrý.
19. 04. 2015 v 20:41Off-line filip.2580  (47/174/73)
BussterX : určitě by se nahradit ten ocet vínem dal, jen u mně doma se alkohol nenachází, bejvalá chlastala, bývalý chlastal a tak nectě společnými silami vychovali ze mně 100% abstinenta...
19. 04. 2015 v 20:43Off-line BussterX  (95/130/150)
Důvod proč já defakto nepiju máme takřka stejnej
19. 04. 2015 v 20:45Off-line filip.2580  (47/174/73)
Možná to bylo jejich poslání, zachránit naše játra...
19. 04. 2015 v 20:46Off-line BussterX  (95/130/150)
Možná no : )
19. 04. 2015 v 21:08Off-line Martens  (37/190/81)
Blíží se sezóna zeleniny, tak co nějaký salátek, kluci??? Rukola, trošku vinného octa a trochu parmazánu či podobného sýra a čerstvě pečenou bagetku....... mňaminka :-)
19. 04. 2015 v 21:21Off-line Ensom  (46/186/90)
Recept na salát? Vytrhnu hlávku, oberu, operu, natrhám, olejem zaleju, sežeru. Jednoduché. :-)
19. 04. 2015 v 21:23Off-line BussterX  (95/130/150)
Máti když žila kdysi dávala když sem byl děcko do toho salátu osmažený kostičky slaniny, jo a bylo to v octový zálivce oslazený
19. 04. 2015 v 21:26Off-line Ensom  (46/186/90)
BussterX: Jo, babička to tak taky dělávala a máma to tak taky dělá.
19. 04. 2015 v 21:26Off-line BussterX  (95/130/150)
: )
19. 04. 2015 v 21:27Off-line Ensom  (46/186/90)
Patrně severomoravský recept.
19. 04. 2015 v 21:30Off-line invisible  (26/185/85)
A co takhle svíčková? Jak jí děláte vy?
20. 04. 2015 v 10:46Off-line THX1188  (33/183/90)
Zcela normálně. Mrkev, petržel, celer osmahnu do zlatova, pak osmahnu hovězí, dám do papiňáku s kořením. Pak jen smetanu a rozmixovat, dochutit, špetku muškátového oříšku.

Dnes na druhý pokus focacciu, včera jsem zabil kvasnice :( Takže znova :)
20. 04. 2015 v 10:48Off-line THX1188  (33/183/90)
Výborné jsou saláty z červené čočky a mrkve, s jarní cibulkou a sladko - citronovou zálivkou, trochu chilli...
20. 04. 2015 v 20:35Off-line zvedavy.heterak  (41/-/-)
BussterX: Kdybych měl manželku, nebyl bych tady...
20. 04. 2015 v 20:37Off-line BussterX  (95/130/150)
Ajo, sem netušil že hledáš nějakou náhražku za manželku, ženy jsou rozebrány? : )) hele hoď recepis a nedělej dámu : ))
20. 04. 2015 v 21:58On-line onlip  (53/182/72)
Sekaná v lístkovém těstě. Prostě mleté maso s převahou hovězího, hodně majoránky, teď bych do toho dal i najemno nakrájené spařené kopřivy, zavinout, utemovat, pomašlovat vajíčkem. Sekaná je šťavnatá, obal křupavý.
20. 04. 2015 v 23:32Off-line filip.2580  (47/174/73)
Zvědavý heterák, o jedné volné bych věděl...jinak zajímavá logika...
21. 04. 2015 v 21:44Off-line zvedavy.heterak  (41/-/-)
BussterX: Já vařit neumím. Bez polotovarů bych byl (polo)mrtvý hlady...
filip.2580: Povíděj. :-)
21. 04. 2015 v 21:45Off-line BussterX  (95/130/150)
Zvedavy...: no to sme na tom stejně : )
22. 04. 2015 v 09:06Off-line hns1989  (27/189/-)
Já si vařím svoje, jednou to, jednou ono. Převážně těstoviny s omáčkou, nebo si udělám, na co mám chuť. Nic není nemožné :) ;)
22. 04. 2015 v 17:09Off-line THX1188  (33/183/90)
Tak focaccia se na podruhé povedla a bude to u nás nový hit. Vlastně jde o slanou kynutou buchtu. Italové jí říkají chléb chudých. Zkusil jsem česnekovou a s olivami. Česneková je jasný vítěz, nedoporučuji před randíčkem :)

Pro buttch: Ani mi nebylo dovoleno tvůj hrůzný recept udělat. :) Takže se k tobě nestěhuju :)
22. 04. 2015 v 19:45Off-line BussterX  (95/130/150)
23. 04. 2015 v 20:15Off-line Betonica  (32/-/-)
Pridam svoje tri oblibene :)

Kure na zeli
=======
1x kure, 2x kysane zeli, 20 dkg slaniny, 3x cibule, sul, pepr, kmin, bobkovy list.

Pekacek vystel zelim, na neho poloz cibuli na kolecka, na cibuli dily kurete, na kure platky slaniny. Koreni dle chtuti. Nepridavej zadny tuk ani olej, podlij vodou. Pec cca 1,5h, dokud kure nebude mekke. Podavej s chlebem nebo knedlikem, opet dle chuti.

Ragu a la Betonica
===========
500 dkg mleteho masa, 2x rajcatove pyre, 3x rajce, rapikaty celer, 15dkg cerstvych hub, 2 dcl sucheho cerveneho vina, 3x vetsi mrkev, 20 dkg kurecich jater, 3x cibule, 2x cesnek, sul, pepr, kmin, bazalka, oregano, olej.

Na oleji zpen nakrajenou cibulku, pridej mlete maso a jatra. Jakmile se maso a jatra zatahnou, pridej mrkev, houby a rapikaty celer na kostky a cesnek, dus asi 10 minut. Dus na mirnem plameni a obcas michej. Pak pridej rajcatove pyre a oloupana a nakrajena rajcata, zalij vinem. Ragu var asi 30 minut, do zmeknuti mrkve a celeru. Ochut dle chuti (doma mame radeji ostejsi). Behem vareni si uvar testoviny. Ty pak neproplachuj a primo do nich pridej hotove ragu. Dobre promichej a podavej takto smichane testoviny a ragu do hlubokeho talire, nahoru muzes nastrouhat parmezan.

Hovezi hase
=======
500 dkg hoveziho masa, 5 vajec, cesnek cervena cibule, sul, pepr, petrzelka, olej.

Hovezi maso idealne predem uvarit, treba ve vyvaru. Takto pripravene maso nakrajej na kostky. Na oleji zpen cibulku na kostky, pridej maso a oboje do zlatova. Na konec pridej vejce tak, aby se spojila s masem. Jsou li vejce hotova, vypni plamen a prihod nasekanou petrzelku. Dochut dle libosti. Serviruj jako hlavni chod, treba se zeleninou nebo brambory.
24. 04. 2015 v 21:07Off-line THX1188  (33/183/90)
Betonica: Díky a jistě zkusíme ragú. ( jen jsi asi myslel 500g a ne 500dkg...pět vajec na 5 kilo masa je málo :) Onlipovi za recept na sekanou v listovém, vyzkoušeno a super :) Budu dělat pravidelně a zařídíme do jídelníčku :)

A není nad jednoduchost a dobré suroviny, právě jsme pojedli skutečně rajská, opakuji rajská jablka. No, lahůdka. S tím, co je běžně na trhu k dostání se to nedá srovnat.

Žrádlu zdar, blbům zmar :)
24. 04. 2015 v 21:10Off-line BussterX  (95/130/150)
Žrádlu zdar, zdravím já blb :P : )) dneska jsem žral chleba se sádlem, na tom cibule nakrájená, posoleno a udělal jsem si na to ozdobnou mřížku z kečupu :P
24. 04. 2015 v 21:12Off-line THX1188  (33/183/90)
Proti gustu, ... :) Taky občas dáme tuhle klasiku, bez kečupu tedy :) Muž miluje škvarkovou pomazánku a škvarky dělá on sám :) Já pak pomazánku z nich :)
24. 04. 2015 v 21:15Off-line BussterX  (95/130/150)
Já vařím zrovna, jenže jsem měl hlad a zaplácal jsem se tím kečuposádlem zatím než to dodělám, dělám svou vitanovou specialitu
24. 04. 2015 v 22:30Off-line filip.2580  (47/174/73)
Já vařil svoji oblíbenou svíčkovou, skoro klasický recept, maso jsem měl týden naložené nakrájené na plátky, osmahnu a pak vše již klasicky...
24. 04. 2015 v 22:40Off-line Betonica  (32/-/-)
@THX1188: Mate recht velebnosti, 5kg masa uvar, az konecne dorazim na statni navstevu :) Btw, vsecky moje recepty jsou masovy, tak jeste pridam jeden super vege :)

Cocka na kari do 30 minut
================

tri velke hrsti cocky (cca 300g), 1 vetsi cibule, olej, hladka mouka, 1 mrkev, sul, pepr, ocet, med, chilli, kari.

Do velkeho hrnce dej varit cocku (klidne nenamocenou) a na jemno nastrouhanou mrkev. Jakmile bude na zkus, pridej predem osmazenou cibulku. Dochut soli, peprem, octem, medem a chilli. V pripade potreby zahusti amerikou nebo zasmazkou. Nakonec pridej dle chuti kari, ja davam 2x cajovou lzicku, vrchovatou. Kari nech kratce provarit a je to :) Chut by mela byt vyrazne ostro-kysela, kari v zasase neni hlavni chuti, ale bajecne podpori prave tu kyselou.

Podavej s vejcem nebo ve variante vege treba s tofu (predem upravit) a pecivem.
25. 04. 2015 v 15:42On-line onlip  (53/182/72)
Betonica: Dobrý recept, ukládám si, jinak budu dělat i něco z pórku a kopřiv.
27. 04. 2015 v 09:39Off-line THX1188  (33/183/90)
Včera jsem dělal k pečenému kuřeti pohanku, tak hodím recept, bylo to moc dobré.

Pohanku propláchněte, dejte vařit na 3 minuty a 30 minut nechte dojít. Krásně natáhne všechnu vodu. 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody nebo vývaru, používám vývar. Sůl, pepř. Pak přidáte osmahnutou cibulku a houby a máte velmi chutnou a zase trochu jinou přílohu. :)

Jo a cenově je pohanka u nás asi jako kuskus, takže velmi příjemná i cenově :)
02. 05. 2015 v 23:07Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Dnes jsem koupil prvni letosni cesky chrest....taky mate takovou radost z chrestove sezony? :-)
05. 05. 2015 v 15:42Off-line THX1188  (33/183/90)
Radost z chřestu je veliká, zrovna dnes jsem ho dělal k obědu. Pečené žampiony s mletým masem a sýrem. Kuskus a k tomu bílý chřest - jemně osmahnutý na másle, před tím chvilku vařený. Rád z chřestu dělám i polévky...:) Chřest ve všemožných úpravách milujeme :)
05. 05. 2015 v 16:32Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Já dělal včera, s kurecimi stehny, cuketou a smetanovou omáčkou plus gnocchi....velká dobrota :-)
05. 05. 2015 v 17:10On-line Vendy  (20/167/55)
Já v horkém počasí nedám dopustit na salát Caprese, je to rychlé, jednoduché a velmi zdravé :) jinak rád vařím těstoviny s nejrůznějšími omáčkami :)
05. 05. 2015 v 17:44On-line Vendy  (20/167/55)
Respektuju tvůj názor :) mně ten salát bohatě stačí k obědu nebo k večeři a jsem spokojený :)
31. 05. 2015 v 20:19Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Byl nekdo na prague food festivalu? co vam nejvic chutnalo?
31. 05. 2015 v 21:03Off-line v.hex  (17/178/72)
Super téma! :D Miluju vaření (spíš pečení), jednou jsem zkoušel i foodblog, ale po chvíli to omrzelo :D http://lidls.blog.cz/
Nu, možná se k tomu blogu vrátim :D Chodil by tam někdo? :P
31. 05. 2015 v 22:08Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Food blogu je dnes jak hub po desti.....musel bys byt hodne dobry
31. 05. 2015 v 22:59Off-line THX1188  (33/183/90)
Gliese581c bohužel nebyli, ale ty nám poreferuj :) Něco, co tě zaujalo?
01. 06. 2015 v 00:00Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Ja jsem ochutnal asi 10 chodu (degustacni porce) a nejvic mi chutnala/zaujala zmrzlina z koziho mleka se slanymi vlaskymi orechy a rybizovym prelivem. trochu zklamani bylo licko od Chateau Mcely, ale napravili si reputaci dezertem ( byla v tom bila cokolada se zelenym peprem)
pak jsem mel jeste grilovanou chobotnici, pastu s kalamary a peperoncinem, prsicko z perlicky, asi vsechny kozi syry sveta a spoustu dalsiho.
doporucuji vsem gurmanum :-)
01. 06. 2015 v 12:27Off-line Jack072  (21/184/70)
Jo stejně je nejlepší, knedlík a pořádnej flák vepřového boku :D to je stejně nej. :) Chlap má bejt chlap tak proč si místo nějaký okurky nedat trošku bůčku :D
01. 06. 2015 v 17:43Off-line THX1188  (33/183/90)
Jacku: tohle je trochu přežité už. Gurmáni v tomto vlákně prostě jen o knedlíku žít neumí. Ne, že bych je neměl rád...ale děláme je minimálně. Vaření je proces umělecký a zklidňující, je to malá alchymie plná chutí a barev a vůní...a jako student života bych si nenechal ujít i ten nejmenší i nejodpudivější kulinářský zážitek. Sním všechno kromě koprovky a výkalů, pojím hmyz, hlemýždě, exotiku....alternativu...Už jsem to psal výše, že jedním z receptů na spokojený partnerský život je moudro jednoho mého kamaráda z Brna... Prázdný pytlík a plné bříško a chválit a chválit :)

Gliese581c: závidím ti, žes tam byl. Především sýry...a perličku. A díky za krátké a mlsné info :)
01. 06. 2015 v 17:51Off-line THX1188  (33/183/90)
A přihodím do tématu zajímavou, tedy snad pro některé, změnu. A tou je tarhoňa, kterou dělám jako rizoto v různých obměnách. Cenově dostupná a zas něco jiného, kdo má plné zuby rýže.

Kdo neví, najde zde:
http://cs.wikipedia.org/…Tarho%C5%88a
01. 06. 2015 v 17:58Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Ja jsem dnes zrovna nakoupil 5 druhu ryze....neni nad italsky tyden v Lidlu :-)
01. 06. 2015 v 18:00Off-line Pasivjirka  (53/179/63)
Jak chlapovi uvařiti? Zapomenout na karciogeny,udělát táborák,napichnout buřta na klacek a postavit k němu basu piva.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 06. 2015 v 18:05Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Fakt nechapu potrebu uzivatelu, kteri za vrchol gastronomie povazuji opeceny burt nebo bucek s knedlikem prispivat do tohoto vlakna....
01. 06. 2015 v 18:11Off-line colombo  (95/192/90)
Gliese: tak třeba já to za vrchol gastra nepovažuji, nicméně ač nezdravé, je to chutné české jídlo. Každý není na rýži a výhonkách.
01. 06. 2015 v 18:12Off-line v.hex  (17/178/72)
Já považuji za svůj vrcholný gastro výtvor považuju domácí brownies :3
01. 06. 2015 v 18:14Off-line BussterX  (95/130/150)
Glise sorry, ale dodneška vzpomínám na krásný chvilky když jsme si v Malých karpatech s kamarádem večer smažili na sádle v kotlíku přes den nasbíraný bedle a baštili jsme k tomu chleba, a to sádlo jsme pak z kotlíku tím chlebem vytírali, leželi jsme na spacákách v lomu v lese a čuměli jsme na hvězdy a cpali se tím mastným chlebem a tuk s příchutí bedel nám tekl po prstech, nikdy na to nezapomenu a nenahradí mně to žádný rafinovaný kulinářský požitky
01. 06. 2015 v 18:15Off-line THX1188  (33/183/90)
Colombo: nezlob! :) Myslím, že ani já a ani Gliese nežijeme o výhoncích a rýži, ale o dobrém jídle. Dobrýho vuřta u nás taky koupíš už jen u vesnickýho řezníka a nebo právě v Lidlu, kterej si hlídá procenta masa, oproti tescu, globusu a kaufu...
01. 06. 2015 v 18:16Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Ja fakt nevim co bych oznacil za svoje vrchol. kucahrske dilo.....ale co mi opravdu jde jsou dlouhe pripravy hoveziho a kralik na vsechny zpusoby....a risotta taky na vsechny zpusoby.....ted nejvic chrestove samozrejme :-)
01. 06. 2015 v 18:17Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Panove, vypadam snad na to, ze bych jedl vyhonky? :-D
01. 06. 2015 v 18:18Off-line Gliese581c  (49/188/81)
Jdu delat jednohubky na vecerni meeting...tak tady nezlobte :-D
01. 06. 2015 v 18:19Off-line colombo  (95/192/90)
Zrovna mám v lednici naložené maso na směsku (vepřové maso + v.játra). Tak a je to.
01. 06. 2015 v 18:20Off-line THX1188  (33/183/90)
Vuřty v černém pivě, to je dobrota, ať nejsem puritán. Občas je dělám.

Jednoduché: vuřty, cibule, černé pivo, chilli, vše nakrájet a nechat v troubě na 35 minut na 180. Velmi dobré české jídlo :)

Myslím, že v původním receptu byl kečup a plzeň, kečup nenávidím, tak jsem ho nahradil černým pivem pro sladkost a hořkost plzně nahradil pálivostí :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 06. 2015 v 18:36Off-line BussterX  (95/130/150)
Označím tuto debatu jako závadnou a nahlásím vás adminům, tečou mně kvůli vám sliny a budu muset pěšky do města nakoupit žrádlo pročež vás nenávidím :/
02. 06. 2015 v 12:10Off-line Jack072  (21/184/70)
THX1188: Neboj však neříkám, že na objevování chutí je něco špatnýho, ale každej z nás má rád něco jinýho. Já třeba například miluju zvěřinu, třeba takovej marinovanej divočák, nebo pečenej srnčí hřbet, zajíc na smetaně, domácí jitrnice, jelita a mohl bych pokračovat dál. To je zase pochoutka pro mě :)
Přihlaš se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2016 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Vytvořili: Zdeněk Večeřa a  Michal Kutňák,  design: Lukáš Churý
Onload