Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Odborník na hubnutí

08. 05. 2015 v 01:27Off-line Anonym
Ahoj kluci, odhodlal jsem se ze chci zhubnout. Me předchozí pokusy ale ztroskotaly na tom ze jsem sice cvičil ale neuměl jsem si to cele spravne rozvrhnout tak vše sknocilo téměř bez výsledků. Myslíte si ze je dobre navštívit třeba vyzivoveho poradce? Dokáže na míru sestavit program včetně cvičení a zivotospravy? A nevíte kolik to tak muze stát? Ještě studuju takže me finanční možnosti jsou poměrně omezené ale chci se sebou něco udelat, už se na sebe nemůžu koukat... Diky za rady...
08. 05. 2015 v 02:13Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
Tvůj příjem energie musí být nižší než výdej. TO JE VŠE. Cvičím pravidelně. Přes zimu jsem měl příjem vyšší než výdej -> nabíral jsem. Teď jsem chtěl shodit, tak jsem si nastavil příjem nižší než výdej. Necvičím více ani jinak, jediné co jsem změnil je strava. Za měsíc a půl jsem shodil 3kg tuku. Je to naprosto jednoduché a funguje to naprosto na každém. Kdo říká, že ne, dělá to špatně.
Kdy, kolik a co jíst - toho je plný internet, stejně jako technik cvičení. Google + YouTube pomohou.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 05. 2015 v 02:35Off-line Anonym
Ale jak mam vypočítat můj výdej energie? Ja to právě vždycky dělal asi špatně, proto chci hledat rady u odborníka nebo aspoň tady... Cvičíš ve fitku nebo doma a jak moc aktivně cvičiš?
08. 05. 2015 v 03:32Off-line honzak  (33/183/65)
Musíš se naučit mít rád pohyb :) protože jinak po každý dietě budeš mít jojo efekt. Až pojedeš domů tak vystup o zastávku dřív a dojdi to.. Místo stání na eskalátorech a koukání po reklamách ty schody vyjdi.. A pak jídlo. Snížit příjem obecně, ale taky je důležitý poměr živin, který přijímáš. Nemůžu ti udělat genetickou analýzu, ale je pravděpodobný, že to, co jíš pravidelně, tvůj obvyklý jídelníček, je typ stravy, po které víc přibíráš. Na kamarádku má zdrcující vliv bílý pečivo (tj přebytek sacharidů), tak ho vyřadila z jídelníčku a jí celozrnný, míň příloh, k snídani ovoce místo rohlíku s nutelou, a hubne. Já bych zas na rohlících s nutelou moh bejt odkojenej a budu furt hubenej :D Musíš víc poznat sám sebe, svojí životasprávu, a naučit se (zjistit, jak oblafnout sám sebe, abys) pravidelně vykonávat něco navíc, ať už běhat, hrát sport, chodit na trenažéry... Bude to běh na dlouhou trať, ale měl bys to dát i bez poradce ;)
08. 05. 2015 v 07:01Off-line sirEragon  (58/182/82)
Anonym tloustik - ano mám v rodině jednu osobu která šla za vyzivovym poradcem. Cela procedura bude stát 10 000.
08. 05. 2015 v 09:35Off-line helreizer  (53/175/100)
Anonym- Jdi do fitka a pokud je tam schopný tréner tak ti to všechno napíše a sestvý na tvojí míru. Jak cvičení a potom i strava. Základ uspěchu je strava, je to skoro je to 80 procent ůspěchu, a cvičení jenom tím to doplníš. Nic nejde ale rýchle, nenech se odradit. Také cvičím a je to super.
08. 05. 2015 v 11:07Off-line Anonym
Můžete mi třeba nějaké ty trenéry doporučit? Nejlépe opavsko a ostravsko? Nemam v tom moc přehled, nepoznam kvalitního trenéra co mi udělá navíc i ten jidelnicek třeba :|
08. 05. 2015 v 12:54Off-line iceman93  (103/230/150)
Bože, nesnáším když někdo neumí psát a poučuje, navíc má 25 kg extra. Co se týče hubnutí, tak souhlasím s tím úplně prvním příspěvkem, ale především začni u sebe. Nemůžeš o sobě psát, že jsi tlouštík, to se nemáš rád? To je jako kdyby si někdo s 50 kg říkal tyčka...Máš určitě jiné přednosti a nikdo není dokonalý. Podívej se na Pawlovskou, ta je trojrozměrná a naučila se prezentovat své přednosti a prostě je naprosto v pohodě. Ty se nemáš rád, lidi bez seběvědomí tu dřinu, kterou hubnutí je nezvládnou a nakonec stejně skončí někde v posteli s kyblíkem zmrzliny. To je prostě fakt.
08. 05. 2015 v 18:45Off-line macin1  (58/176/95)
Taky jsem byl u výživového poradce a stálo to fakt 10 000 kč . A stejně je to k ničemu . Pořád nákup jen v biokvalitě , uzeniny s více jak 85 % masa a hromada soji a zeleniny . To co mě řekli jsem stejně věděl a tak jsem se akorát vycucal z peněz a dolů šlo tak 5 kg za půl roku .A stejně jsem měl furt hlad . Mnohem lepší se mě zdá radši se v jídle omezit , místo vepřovýho jíst víc kuřecího , zmenšit přílohy a večer už jen zeleninový salát . A když to spojíš se cvičením , ale pravidelným , tak pak je to dobrý . Zapomeň ale na pivo . To právě dělá ta hezká těla .
08. 05. 2015 v 19:13Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
Výživový poradce poradil uzeniny? No tak to mě poser...

Už jsem tu kdysi někdy psal naprosto přesný návod, jak si spočítat příjem a výdej, nechce se mi to psát znova.

http://www.fatlossboss.com/calculator/ - tady si zadáš svoje míry a vyplivne ti to optimální příjem

http://www.kaloricketabulky.cz/ - tady si uděláš účet a budeš si vše psát a tím si to kontrolovat

Příjem bílkovin by měl být okolo 0,8g na 1kg tělesné váhy. Nesmí přesáhnout 1,7g/1kg, to už játra nezvládají. Tuky by měly tvořit 20 - 35% přijaté energie a sacharidy ten zbytek mezi bílkovinami a tuky.
Hovězí a vepřové maso bych nejedl vůbec, kuřecí/krůtí není skoro tučné, takže téměř čistá bílkovina. Ale s masem to nepřehánět, taky hodně luštěnin, může být i ta soja, tofu, vejce, mléko...
Sacharidy nejlépe složité - luštěniny, žitný chléb, müssli.
Na večer se nacpat zeleninou - rajčata, okurky, papriky, salát. Nemá to skoro žádné kalorie a při tom velký objem, zaplní to žaludek.
08. 05. 2015 v 20:03Off-line mladykluk19  (32/-/-)
Tak příjem bílkovin 0,8-1g/kg je dobrá blbost. Když bude v dietě mít 1g/kg tak spálí hodně svalové hmoty. Když jseš naturál, tak v při správné dietě tělo zvládne 2,2-3g/kg, jak kdo. Podmínkou je ke každému masu přidat vlákninu ze zeleniny a "zdravé" tuky. Co se týče soji, tak je to neplnohodnotná bílkovina, takže chybí některé prvky z aminospektra, takže bych se do ní moc nehrnul. Hovězí do diety klidně, ale ne ty prorostlé části, jen ty libovější. Na večeři nacpat zeleninou, to ok, ale musíš zase nějaké zdravé tuky, protože zelenina má hodně vitamínů rozpustných v tucích, takže když jíš jen zeleninu, celkem se ochudíš, takže s lžičkou olivového oleje, samozřejmě s nějakou bílkovinou, nejlépe kaseinového typ. A do diety rozhodně zařadit vitamíny a minerály, protože tělo dostává pěkně na frak, hlavně nesmí být v organické vazbě, ale musí být v chelátové vazbě, na to pozor, protože organickou formu tělo nevezme a ty vitamíny které tělu dodáš, tak i vyloučíš ....
Ještě radu závěrem, většina výživových poradců v ČR dostane certifikát za docházku a pak jen škatulkují podle tabulek a berou peníze, proto k většině z nich mám odpor. To samé trenéři - většina má kurz, ale celkově o tom cvičení ví velké kulové .... Já třeba licenci na výž. poradce ani trenéra nemám, ale už jsem kámoše 2x připravil na závody - 1x v klasické kulturistice v 16ti letech a v 17ti na "fyzík" závody; a hromadě dalších lidí pomohl zhubnout nebo nabrat sval. hmotu .. :) Tak asi tak .. :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 05. 2015 v 20:27Off-line JarodShadowsong  (23/-/-)
Mladykluk19: Doc. Z. Vilikus ve své knize Výživa sportovců a sportovní výkon uvádí jako hranici 1,8-2,0g/1kg. Je mi jasné, že tě nepřesvědčím, stejně tak nepřesvědčíš ty mě, jen bych byl rád, kdyby sis odpustil hodnocení "dobrá blbost" bez udání zdroje.
09. 05. 2015 v 13:33Off-line mladykluk19  (32/-/-)
Ano, asi se navzájem nepřesvědčíme, ale mám za sebou dost seminářů nejen v ČR, ale např. pár i v Anglii. K tomu znalost nejnovějších studií předních celosvětové uznávaných odborníků a vědců. Zdrojů by bylo na x A4 stránek.....
09. 05. 2015 v 13:43Off-line honzak  (33/183/65)
"Zdrojů by bylo na x A4 stránek....."
tak aspoň jeden ;) poď ;)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload