Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay osobnost: Jake Shears, zpěvák ve skupině Scissor Sisters

Jake Shears, původním jménem jako Jason F. Sellards, se narodil v Arizoně. Vyrostl ale na ostrově San Juan, kde navštěvoval Friday Harbor High School. Když mu bylo 18 let přestěhoval se do Seattlu, kde dokončil střední školu. Dnes zpívá se skupinou Scissor Sisters.

Povolání: Zpěvák, písničkář
Datum narození: 3. 10. 1978, Messa, USA
Znamení: Váhy
Webwww.scissorsisters.com

V 19 letech odcestoval do Lexingtonu, kde navštívil svého spolužáka, který mu představil Scotta Hoffmana (Babydaddy). Scott se již tehdy zabýval tvorbou hudby. Proto dlouho netrvalo a Jake a Scott se hudebně dali dohromady. O rok později se přestěhovali do New Yorku, kde v roce 2001 začala vznikat skupina Scissor Sisters.

Začátky skupiny Scissor Sisters

Jake na výletě do Disneylandu potkal Anu Matronic a vzájemně zjistili, že mají velmi podobný hudební vkus. A tak Ana nějaký čas s nimi vystupovala a nakonec ji Jake požádal, aby vstoupila do kapely natrvalo. Ona souhlasila.

Za nějaký čas přibrali do kapely sólového kytaristu Dela Marquise, který je také gay. Posledním členem kapely se stal bubeník Randy Real.

Vlevo kytarista Del Marquise a vpravo Jake Shears, zdroj: facebook.com

Videoklip k singlu „Fire With Fire“:

Začínali hrát po klubové scéně v Luxx, nebo ve městě Williamsburg v Brooklynu, kde Jake žil. Po několika letech bojů po klubech vydávají v roce 2004 své debutové album „Scissor Sisters“. Slaví úspěch ve Velké Británii a Irsku, kde se jejich album stalo nejprodávanějším.

Provokace a nahota je nezbytná

Na koncertech je Jake známý svým provokativním tancem, pěkným oblečením a svou skoro nahotou. Během ranných let v New Yorku, aby měl více peněz, tančil jako go-go tanečník v mužských homosexuálně orientovaných striptýzových klubech.

Zdroj: scissorsisters.com

Spolu s kapelou se stal velmi populárním zejména v queer komunitě. Spolupracoval s DJem a producentem Tiga na singlu „Hot in Herre“. Také napsal s Babydaddy hit „I Believe In You“ pro Kylie Minogue a s Calvinem HarrisemToo Much“ pro album Aphrodite.

Stop sebevraždám teenegarů 

V roce 2010 Jake podpořil „It Gets Better Project“ založený Danem Savage. Tento internetový projekt byl založen v reakci na sebevraždy teenagerů, kteří byli šikanování kvůli jejich homosexualitě nebo pouze z jejího podezření. Cílem projektu je tedy zabránit sebevraždám LGBT mladých lidí tím, že dospělí homosexuálové jim dají nějaké poselství.

V New Yorku navštěvoval The New School University v Eugene Lang College, kde studoval psaní beletrie. Psal články i pro gay magazín HX. V roce 2010 pracoval jako hudební recenzent pro Paper magazín.

Foto: scissorsisters.com

Onload

3 názory ke článku

24. 07. 2013 v 20:23Off-line AdamDilda  (29/180/60)
On je super :) A ty videoklipy jsou originální.
18. 01. 2014 v 13:53Off-line Zcigitus  (40/-/-)
fajna skupina :)
18. 02. 2023 v 20:28Off-line Kvakos  (20/178/60)
omg :-D
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload