Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zapomeňte na iPad, je tu nový levný tablet Kindle Fire

Že je iPad od Applu drahý? V tom případě vás možná zaujme žhavá novinka Kindle Fire. Amazon představil svůj první tablet – dotykové zařízení, na kterém můžete koukat na filmy, číst časopisy a knihy, poslouchat hudbu a procházet internet na  webovém prohlížeči Amazon Silk.

Cena je pěkně baťovská, vyjde vás na 199 dolarů, v přepočtu 3 500 Kč. Jestli vám to na tablet přijde málo, máte pravdu. Amazon stáhl cenu opravdu k zemi. Na každém prodaném zařízení dokonce prodělá cca 900 Kč (50 dolarů).

Proč Amazon „dotuje“ Kindle Fire? 

Amazon současně s uvedením Kindlu Fire ohlásil spuštění vlastní služby pro prodej hudby, filmů, knih a časopisů. Přímo z tabletu si budete moct zakoupit libovolný obsah přímo od Amazonu, od čeho si slibuje nemalý zisk.

V krátkodobém období na dotování tabletu prodělá, ale v dlouhodobém se mu to může vyplatit. A pravděpodobně i vyplatí. Není první, ani poslední, kdo to tak udělal.

Nová služba pro prodej hudby je konkurencí pro zaběhlý iTunes Music Store, který se konečně včera objevil u nás.

Kindle Fire je docela malý

Tablet nabídne 7palcový multidotykový displej s rozlišením 1 024 × 600 pixelů. Zařízení je ale docela malé. Má pouze 19 × 12 centimetrů a hloubku 11 milimetrů.

Ve srovnání s iPadem je to opravdu málo. Nějaké extra komfortní používání od toho asi nelze čekat. iPad se svými 24 × 19 centimetry je na tom podstatně lépe.

Kindle Fire bude vhodnějším kandidátem na cesty. Nejen že je skladnější, navíc váží pouze 413 gramů (iPad váží 700 gramů).

Kolik se do něj „vleze“ hudby?

Zařízení nabídne 8GB paměť. Jen pro přirovnání, vleze se na něj 80 aplikací a k tomu 10 filmů nebo 800 písniček nebo 6 000 knih. Samozřejmě je možné všechno dohromady kombinovat.

Baterie slibuje až osmihodinovou výdrž při čtení nebo sedm a půl hodiny při přehrávání videa s vypnutým připojením k bezdrátové síti. Wi-Fi bude velkým „žroutem“ energie, tak jako vždy.

Tablet půjde nabíjet klasicky ze zásuvky nebo z USB. Nabídne i audio výstup pro 3,5milimetrová sluchátka.

Wi-Fi připojení, bohužel bez 3G a kamery 

Jak jsme již zmínili, k internetu se připojíte přes Wi-Fi. Tablet bohužel nemá 3G modul, který byste mohli využít v místech, kde není Wi-Fi síť dostupná. Kdo ví, třeba se 3G objeví v další verzi tabletu.

U Kindlu Fire byste i marně hledali kameru a mikrofon.

Pro koho je Kindle Fire?

Pro ty, kteří si chtějí v posteli přečíst noviny či před spaním prolistovat pár stran z knihy. Jestli jezdíte vlakem, můžete si cestu zkrátit zhlédnutím filmu či posloucháním hudby. Přesně pro tyto účely bude nový Kindle Fire. Navíc za relativně nízkou cenu.

Takže pokud jste pokukovali po iPadu, ale přišel vám příliš drahý, možná Kindlu Fire podlehnete – anebo také ne. Do prodeje se dostane 15. listopadu. Uvidíme, co nabídne iPad 3, který by měl Apple představit ještě letos.

Foto: amazon.com

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload