Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový Windows Phone 7.5: 10 lákavých funkcí pro váš telefon

Microsoft vydal novou verzi operačního systému Windows Phone 7.5 pro chytré mobilní telefony. Aktualizace se jmenuje „Mango“ a nabízí stovky novinek a vylepšení. Vybrali jsme 10 nejzajímavějších, abyste věděli, co váš telefon bude umět nového.

Když Microsoft před rokem představil kompletně přepracovaný Windows Phone 7.0, sklidil vlnu chvály i kritiky. Pro business uživatele byl nový WP 7.0 příliš jednoduchý. Bodejť by ne, když se Microsoft inspiroval u iOS (operační systém iPhonu) a nabídl jen základní konfigurační možnosti.

Nový Windows Phone 7.5

A co běžní uživatelé? Těm se naopak nelíbilo, že chyběly základní funkce. Pokud se zaměříme jen na české uživatele, tak těm se nelíbila chybějící čeština v telefonu a nemožnost nakupovat aplikace na Windows Phone Marketplace.

Microsoft vyslechl všechny prosby a připravil aktualizaci, která by měla Windows Phone posunout o kousek dál. Tady je to nejdůležitější.

1. Podpora češtiny

I když si to nemusíte myslet, ovládání telefonu v rodném jazyce je pro mnohé důležité. Nový Windows Phone 7.5 je dostupný mimo jiné i v české variantě, což je skvělá zpráva. Slovenská lokalizace prozatím dostupná není.

2. Nakupování na Windows Phone Marketplace

K čemu je chytrý telefon bez aplikací? Asi si odpovíte sami. Až nyní mohou čeští uživatelé nakupovat na Marketplace. Marketplace je také kompletně v češtině. Zatím tam můžete nakupovat pouze aplikace do telefonu, na hudbu Microsoft nevyjednal potřebná autorská práva. To se podařilo teprve nedávno Applu s jeho iTunes.

3. Vlastní vyzváněcí tóny

Je to až neuvěřitelné, doposud nebylo možné nastavit si vlastní vyzvánění. Až nyní aktualizaci umožní, abyste si nastavili vlastní vyzváněcí melodii ze souborů MP3 nebo WMA.

4. SMS a chat ve vláknech

Kamarádovi pošlete SMS, on vám napíše z chatu Messengeru, vy mu odepíšete a pak vám ještě pošle SMS. Docela guláš, že? WP 7.5 dokáže tuto konverzaci sjednotit do vláken a pěkně pod sebou zobrazit.

Konverzace také umí zobrazovat e-mailový klient. Jednotlivé e-maily seskupí podle předmětu a zobrazí je tak, jak jdou za sebou. Podobně, jak to dělá e-mailová schránka Gmail.

5. Více sociální

Microsoft rozšířil možnosti publikování do sociálních sítí. Zprávy můžete publikovat na Facebook, Windows Live, Twitter nebo LinkedIn, kde si můžete vytvořit profesní životopis. Na LinkedIn často hledají zahraniční pracovní agentury. Veškeré zprávy z těchto sítí lze komentovat a označovat, že se vám něco líbí.

My na sociálních sítích:

Facebook: www.facebook.com/NaKluky.cz
Twitter: www.twitter.com/NaKlukycz

6. Zobrazení historie

Karta kontaktů nabízí zajímavý způsob, jak si udržet přehled o tom, co se kdy událo. Uvidíte výpis hovorů, přehled e-mailových zpráv včetně těch nepřečtených, chat, SMS a další údaje ve spojení s vybraným uživatelem.

7. Běh více aplikací současně (multitasking)

Napřed taková zajímavost: iOS3 (iPhone) původně běh více aplikací nepodporoval, kdežto Windows Mobile 6.5 ano. Zarytí uživatelé iPhonu říkali: „My multitasking nepotřebujeme“ a uživatelé WM se jim smáli a dodali: „No my jej máme“. 

Vtipné na tom byla loňská událost, kdy Apple představil iOS4 a řekl: „Umíme multitasking!“. Nezávisle na tom Microsoft o pár měsíců později představil dlouho očekávaný Windows Phone 7 a stroze řekl: „Multitasking nepodporujeme“. Takže se to ve stejnou dobu pěkně otočilo.

Naštěstí to teď Microsoft dohnal, takže můžete psát „textovku“ a poslouchat hudbu nebo hrát hru a u toho číst přicházející e-maily. Pokud to aplikace umožňují, můžete je spustit na pozadí, aniž byte je museli ukončovat.

8. Více kalendářů v jednom

Aplikace pro kalendář umí zobrazit více kalendářů a vytvářet úkoly. Můžete mít jeden kalendář pro povinnosti v domácnosti s partnerem, k tomu pracovní kalendář a pak třeba ještě nějaký další. Vše se zobrazí v jednom okně, akorát se barevně odliší, abyste na první pohled věděli, oč se jedná.

9. Sdílení internetového připojení

Máte notebook, ale jste na místě, kde není připojení k internetu (a ani Wi-Fi). Pokud máte internet v mobilu, můžete si nově „nasdílet“ internetové připojení a z telefonu si vytvořit tzv. „hotspot sítě Wi-Fi“. S notebookem se k telefonu připojíte a bez obav můžete pracovat.

10. Vylepšené možnosti pro kancelář

Soubory Office můžete synchronizovat do služby SkyDrive, kam se posléze můžete připojit z domácího počítače a mít tak k dispozici stejné soubory. Zlepšení se také dočkala aplikace Excel Mobile, která nabídla snazší práci s buňkami.

Jak aktualizovat na Windows Phone 7?

Pokud máte mobilní telefon se starší verzi Windows Phone, tak podrobnosti ohledně způsobu aktualizace na nejnovější verzi naleznete na oficiálních stránkách Microsoftu.

A nakonec tady máme dva tipy na další články:

Zdroj, foto: microsoft.com

Onload

3 názory ke článku

03. 10. 2011 v 17:01Off-line MonsterM.G.  (29/174/67)
Windows Phone 7.5 ?? Myslím že si ho pořídím, pač mě příjde lepší než nějaký iPhone 5 ? co se právě chystá :D
04. 10. 2011 v 16:41Off-line MonsterM.G.  (29/174/67)
Mě to je jedno, Windows Phone 7.5 Mango má nějakou šanci se stát dobrým telefonem. Apple také tam začínal jako Win.7 a dívej kde teďka je :D Apple :D to samé čeká i WP7
17. 10. 2011 v 22:20Off-line T.o.m.i.s  (30/170/60)
bral bych hned :D
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload