Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Světový den boje proti AIDS: Art for Life získalo 367 722 korun

Na prevenci proti HIV/AIDS sdružení Art for Life během celého listopadu vybralo 367 722 korun. Peníze pocházejí z dražeb uměleckých děl, vstupného a prodeje kalendářů PASSION 2012.

Za listopad se tak podařilo vybrat více, než za celé předchozí tři ročníky, které dohromady čítají výtěžek přes půl milionu korun.

Art for Life: Nahý Verner byl vydražen za 18 000 korun (fotky)

„Věříme, že kampaň přiměla veřejnost zabývat se problematikou víc než dřív. O HIV je v posledních měsících slyšet a lidé si snad díky tomu uvědomí, že je třeba být obezřetný. V našich aktivitách budeme pokračovat hned v prosinci, kdy plánujeme první besedy o HIV ve školách,“ nastínil předseda Art for Life, Martin Kámen.

V Česku je nyní podle oficiálních statistik ke konci října 1 649 HIV pozitivních lidí. Kvalifikovaný odhad hovoří až o trojnásobku. Nemoc AIDS byla diagnostikována u 336 osob. Už 176 lidí na následky AIDS zemřelo. V posledních letech zaznamenávají lékaři strmý nárůst HIV+. Podle neoficiálních údajů se v ČR denně virem nakazí jeden člověk.

Letošní ročník Art for Life ve středu skončil závěrečným večerem v klubu Lávka. V prvních minutách Světového dne boje proti AIDS (1. prosince) hosté večera vypustili z terasy u Karlova mostu 176 červených balonků jako připomínku 176 obětí AIDS v Česku.

Foto: youtube.com

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload