Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Mezinárodní den proti homofobii: tolerance nebo přehlížení?

Na 17. května připadá Mezinárodní den proti homofobii, poprvé se tento den slavil v roce 1990. V dané době totiž došlo k vymazání homosexuality ze seznamu nemocí Světové zdravotnické organizace.

Právě k tomuto datu se váže novodobá historie gayů. Všichni gayové se mohou od roku 1990 cítit mnohem svobodněji a s vírou toho, že jsme zdraví stejně jako každý jiný. A to by si měli uvědomit i ostatní.

Homofobie je nebezpečná

Přestože se situace každým rokem zlepšuje, nedaří se homofobii zcela vymýtit. Zvláště v náboženských komunitách a rozvojových zemích bývá homosexualita považována za něco nepatřičného – takové názory jsou v moderní společnosti odsouzeníhodné.

Co je homofobie? Zastavme homofobní chování!

Bohužel, ale i v moderních společnostech (ať už u nás či směrem na západ) není homosexualita všemi příliš pozitivně přijímána. Ať už to jsou republikáni v USA, nebo „náboženské“ strany v Česku či na Slovensku. 

Ale jak již bylo zmíněno, tolerance se zvyšuje:

Průzkum: Homosexuálové vadí méně, tolerance v ČR se zvyšuje

Tolerance nebo pouhé přehlížení?

Mnozí jsou proti homosexuálům, přesto mluví o „toleranci“. Tolerovat homosexuály většinou v tomto smyslu znamená „přehlížet“ – tedy je to něco jako zavírat oči před realitou a upírat práva.

Přehlížení má hodně daleko k opravdové toleranci a uznání práv, které homosexuální komunitě v Česku a na Slovensku stále chybí.

Registrované partnerství: Vše, co jste chtěli vědět

Podívejte se pár zajímavých videí

Gay video: Krásná gay svatba, kterou by chtěl každý prožít

Gay video: Stand Up! - chyť ho za ruku, nezastávej se homofobů

Gay video: Milují se a prožívají krásné chvíle každého dne

Toto vás rozpláče: sebevražda byla volba, jsem gay

Foto: gpaumier, Flickr, Creative Commons

Onload

3 názory ke článku

24. 05. 2013 v 17:15Off-line Karosa374  (103/-/-)
Lidé kteří jsou homofobní by měli pochopit že mi jsme taky lidi jako oni a sme stejní, ale nejsme na holky ale na kluky. Mi sme se s tím už narodily a nemůžem za to. Prostě jsme takový jací jsme. Skus te se vžít do naší situace jak bys te se cítily.
19. 11. 2013 v 18:47Off-line Siedzei  (31/180/58)
Souhlasím s Karosa374..... My jsme si to nevybrali sami ono si to vybralo nás.... Jsme lidi z masa a kostí jako ostatní. Jen máme jinou sexuální orientaci a jen pro to že se lišíme jen orientací máme trpět za psychické či fyzické násilí ?! Chce to se nad tím zamyslet poznat pár gayů a pak můžete posuzovat jací opravdu jsme.......
22. 05. 2022 v 14:47Off-line Waioleta  (50/-/-)
První je lepší ted´ si udělat pořádek v tejto zemi až vše se utiší pak se bavme dál ale pokud chcou naši politici opravdu hlas tak i oni by se měli pořádně ozvat jinak to nemá cenu
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload