Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

R&B zpěvák Frank Ocean veřejně přiznal, že je gay

Stoupající R&B hvězda Frank Ocean tento týden oznámil, že jeho první opravdová láska byl muž. Zdálo se, že podstoupil obrovské riziko se svou kariérou. Se svým coming outem přišel v úterý, kdy na svém mikroblogu na Tumblru zveřejnil dopis o své homosexuální orientaci.

Čtyřiadvacetiletý Frank je bývalým členem americké hip-hopové skupiny Odd Future, jejíž rappeři jsou známí pro používání anti-homosexuálních nadávek. Žádný další tradiční R&B umělec doposud nepřišel se svým coming outem.

Zdroj: facebook.com

Jak velký hazard bylo jeho přiznání?

Frank získal silnou podporu od jiných umělců a od nahrávací společnosti Def Jam, které je upsaný. Dostal několik podporujících tweetů od celebrit jako jsou obchodní magnát Russell Simmons, rapper Jay-Z, zpěvačka Solange Knowles (mladší sestra Beyoncé), herec a choreograf Columbus Short nebo herec a drag queen RuPaul.

R&B diva Beyoncé ho uvedla na svých stránkách v sérii „Bey Inspired“, kam čas od času přidá člověka, kterého pro něco obdivuje či ji samotnou inspiruje:

Zdroj: beyonce.com

Negativní reakce?

Negativní reakce od kolegů ze showbyznysu nebyly žádné. Jen pár velkých hip-hopových hvězd se o rozhodnutí Franka nevyjádřilo, mezi nimi je Kanye West, Lil Wayne, Rick Ross, Drake a Nicki Minaj. Avšak na svém Twitteru byl od některých lidí, zejména mužů, terčem desítkám výhružek a antigay komentářů.

Vzniklo málo pobouření?

Zdá se, že můžeme pozorovat větší pozitivní posun vůči homosexualitě a gay kultuře. Coming out už není tak kontroverzní jako kdysi. Frank svou homosexuální orientaci odhalil několik dní poté, co americký novinář a televizní osobnost Anderson Cooper přiznal, že je homosexuál.

„Před deseti nebo 15 lety by se Frank Ocean nikdy nemohl přiznat“, řekl Mark Anthony, profesor afro-amerických studií na Duke University. „Byla by to smrt jeho kariéry“, dodal.

Anderson se svou orientací přišel jen pár měsíců poté, co rapper Jay-Z, Russell Simons a další hip-hopové hvězdy podpořily prezidenta USA Baracka Obamu, který oznámil svou podporu pro homosexuální manželství.

Frank koncem července vydává své debutové album s názvem „Channel Orange“. Uvidíme, jaký dopad na prodejnost bude mít jeho orientace. Avšak důležitější je to, jak i on sám v dopisu píše, že jeho veřejné přiznání mu dalo svobodu a vnitřní klid.

Originální verze Frankova dopisu

Zdroj: facebook.com

Barack Obama jako první prezident USA podpořil sňatky gayů

Registrované partnerství: Vše, co jste chtěli vědět

Foto: facebook.com

Onload

6 názorů ke článku

05. 03. 2013 v 21:22Off-line DjLuko1996  (27/175/-)
OCH dalsi cerny gay nemam nic proti ale nech si jebe svoju rasu :)
18. 06. 2013 v 18:43Off-line Lekiluk  (44/185/95)
sympaták, líbí semi snědí borci, fandím ti je tak dál
31. 07. 2013 v 16:17Off-line Kubina  (29/190/-)
fešák :)
08. 10. 2013 v 16:55Off-line McMuffin  (28/175/85)
..s odstupem času mám stále větší a větší pocit jako bych jeho jediný český fanoušek :D ..nikdo ho tu (zatím) nezná a to je hrozná škoda! Zde je to zatím docela nedoceněný umělec ale jeho tvorba je úžasná!!!
02. 12. 2013 v 22:09Off-line BORJAGAY  (33/-/-)
Miluji Franka Oceana! McMuffin, nejsi jediný!! :)
11. 01. 2014 v 18:04Off-line McMuffin  (28/175/85)
Tak to moc rád slyším :P Skvěle! ;)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload