Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Homosexualita není výmysl nové doby

V pravěku bylo normální „určité“ homosexuální chování. V době Babylonu, po vydání nejstaršího zákoníku na světě, byla homosexualita trestána kastrací. Oproti tomu v Egyptě nebo i v antickém Řecku byla běžně tolerována a takovým ideálem krásy byl mladý a vypracovaný muž.

Nazí muži hráli Olympijské hry

Vždyť i první Olympijské hry byly odehrány nahé a výhradně s pánským publikem. Významní hosté byli obdařeni v noci společnostmi dívek i chlapců a na válečných taženích spolu muži lehávali. To jim mělo dopřát lepší vztahy a přinést větší bojový efekt, což bylo součástí i spartského vojenského výcviku.

Theodosiův kodex

Theodosiův kodex (Foto: cs.wikipedia.org)

Až kolem roku 429 n. l. je podle Theodosiova kodexu stavěna homosexualita jako nelegální a trestána přímo upálením. Dokonce i u nás Karel IV. roku 1353 vydává Karolínský trestní kodex, který staví homosexualitu mimo zákon.

Avšak blýskalo se na lepší časy.

Francie jako první povoluje homosexuální styk

Roku 1791 Francie jako první dekriminalizuje homosexuální styk. Století na to, v roce 1897, německo-židovský lékař a sexuolog Magnus Hirschfeld zakládá v Německu první organizaci, bojující za práva všech homosexuálů.

Podepsal se pod ní i Albert Einstein, Hermann Hesse (prozaik a básník), Thomas Mann (prozaik a esejista), Rainer Maria Rilke (lyrik) nebo Lev Nikolajevič Tolstoj. Všichni podezřelí z homosexuality nebo tajných mileneckých vztahů.

Amerika dělá další krok

Amerika se jako první snaží o další změnu. V roce 1924 se zakládá další americká organizace pro práva gayů a lesbiček a roku 1970 stát Minnesota odmítá žádost o první homosexuální sňatek.

Kladným se stal rok 1973, kdy americká psychiatrická asociace schválila vymazání homosexuality z diagnostického manuálu jako deviace.

První zaregistrovaný pár

V Kalifornii se o 9 let později zaregistroval první homosexuální pár. Rokem 2001 se přidávají další státy legalizující sňatek homosexuálů a konečně roku 2006 je uznána tato registrace i v České republice:

Registrované partnerství: Vše, co jste chtěli vědět

Zemřel Bobby Griffith

Jednou z největší událostí, která dala věci do pohybu, bylo úmrtí mladého chlapce, který zůstal nepochopen pro něho tak milovanou rodinou. Bobby Griffith se narodil do náboženské rodiny, která ho vychovala v lásce. Avšak byl gay a bál se to přiznat.

Když to přiznal, souhra událostí v jeho neprospěch, strach ze zavrhnutí a nepochopení, ho dohnala k sebevraždě dne 27. srpna 1983. Tento příběh mladého chlapce byl zfilmován pod názvem Modlitby pro Bobbyho (Prayers for Bobby):

Foto: en.wikipedia.org, CC

Autor článku je trenérem ve fitness, tančí, cvičí zumbu a pečuje o svůj vzhled. Více se o něm můžete dozvědět v rozhovoru.
Onload

3 názory ke článku

12. 08. 2012 v 14:22Off-line James.blond.007  (56/189/80)
Kvituji snahu, ale musím konstatovat, že ten článek je DĚSIVĚ ŠPATNÝ i na bulvár. Vřele bych doporučil autorovi, aby se zabýval něčím jiným, než psaním.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 9  Nahlásit
14. 08. 2012 v 13:46Off-line Monlife  (34/-/-)
vim ze v dobe komunismu to bylo asi velmi těžké ale ted si myslim že gay komunita má lepší uroven kazdy je ted bere jako samozrejmost(skoro každý) myslím tím celou LGBT komunitu je to lepsi nam se zije podle lepe.JInak ten film stojí za shlednutí fakt me dost natchnul nechapu ze to neslo do kin!!!!!!
02. 08. 2013 v 14:35Off-line Merglo  (44/-/-)
to mi je veľmi ľúto, nechcem uraziť autora článku, ale v článku je väčšina hlúposti
Ja som čítal veľké množstvo historických vedeckých štúdii o homosexualite, ale tu je veľa v rozpore s tým čo som čítal
V staroveku neexistoval žiaden zákaz homosexuality - vtedy sa to považovalo ako úplne samozrejmé. Kastrácia v staroveku existovala, nie však z dôvodu trestania preto, že bol niekto homosexuál. Kastrácia ako trest za homosexualitu bol vynález stredovekej cirkvi
Theodosianský kódex myslím neobsahuje nič o zákaze homosexuality.
V Grécku bol gay sex v rámci školského systému,
ďalej v rámci armády (vojaci boli povinný vytvoriť gay páry, tým teda z lásky obetavo chránili - jeden na druhého dozeral, aby ho niekto nezabil. Tak zvýšili bojaschopnosť armády - a to veľmi efektívne)
Grécky intelektuáli k***izovali sex dôstojníka s vojakmi (aj to bolo časté), pretože tak dosiahli psychologickou manipuláciou poslušnosť vojakov k "diktátorskému" panovníkovi.
Nahota na olympiáde naozaj malo homosexuálne opodstatnenie. Víťaz dostal pekného gay partnera, aby si s ním za odmenu užil.
Prakticky vo všetkých starovekých kultúrach bola homosexuality (bisexuality) či už plnohodnotne tolerovaná inde mala veľký sociálny význam.
Americký kolonizátori si spomínajú na gay náboženské obrady indiánov,
a Japonských kláštoroch po sľube vernosti mali oficiálne dovolené mať mnísi vzťah
Pred cca 100 rokmi dozadu, boli kresťanskí misionári zhrození zo "sodomie" gay náboženských obradov domorodcov v Indonézii.
Z Číny sú veľmi známe gay poviedky v literatúre
Najmenej známa homosexualita bola asi v Indii iba v podobe trans.
Cirkev bola prekvapivo k homosexualite tolerantná, bola trestaná len ako malý hriech. Až v 12 storočí začali panovníci schvaľovať zákony trestu smrti za homosexualitu. Jednotlivé zákony v stredoveku sa mohli v jednotlivých štátov Európy líšiť.
Reformátor Luther mal tiež silne negatívny názor na homosexualitu
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload