Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kniha Čtyřhodinové tělo: Zhubněte a zlepšete svůj sex

Timothy Ferriss to bere od druhého konce, od toho příjemnějšího. Pomůže vám zhubnout, zvýšit sílu a získat svaly. V knize Čtyřhodinové tělo radí bez zbytečných řečí a vědeckých pouček, kterým stejně nikdo nerozumí. Chcete zhubnout devět kilogramů za třicet dnů bez cvičení? Tak s chutí do toho.

Touha po experimentování a přitom velkých zkušenostech dohnaly Timotha až k napsání této 600stránkové knihy. Vychází ze znalostí 100 lidí s titulem PhD., vědců z NASA, doktorů medicíny, olympijských sportovců a profesionálních trenérů.

Chcete zhubnout nebo získat svaly?

Před čtením se můžete sami rozhodnout, po čem toužíte nejvíc:

  • Rychlý úbytek tuku
  • Rychlý nárůst svalstva
  • Rychlý nárůst síly
  • Rychlý pocit celkové spokojenosti

Skvělé je, že vás nikdo nenutí číst knihu od začátku do konce (ač to ve vlastním zájmu asi uděláte). Primární jsou jen první kapitoly a pak už sami můžete listovat, jak chcete. Timothy Ferriss říká: „Postavte se ke knize jako ke švédskému stolu a vezměte si, co právě chcete“.

Bez zbytečných řečí

Doslova. Možná jste chtěli několikrát zhubnout, ale jednou to ztroskotalo na vaší vůli, jindy na nepochopení toho, co se autor snažil říct. To se naštěstí s knihou Čtyřhodinové tělo pravděpodobně nestane. 

„I když máte sklony k nadváze, nejste předurčeni k tomu, abyste byli tlustí.“

Nenutí vás číst vědecké fráze a vysokoškolské poučky. Píše jasně a stručně, pro normální lidi. Přitom když budete chtít, můžete si vysvětlivky přečíst, ale není to nezbytné.

Jojo efekt – strašák nebo ne?

Pro mnohé je při hubnutí jojo efekt doslova strašák. Z představy, že hubnete, hubnete, jednou zahřešíte a váha je zpět, se nejeden zapotí (ovšem bez ztráty váhy).

Timothy naopak udělal z jojo efektu výhodu, takže pokud budete chtít, můžete jednou týdně pořádně zahřešit. Prakticky můžete sníst, na co budete mít chuť (ale vážně jen jednou týdně).

Buďte jako sexuální stroj

Kniha nekončí radami o váze. Vše souvisí se vším, stejně tak to vnímá i Timothy. Udělejte ze sebe mašinu na sex, což vás ve zbytku života udělá spokojenějším.

Radí, jak se správnou kombinací para ořechů, mandlí a oleje získat z postelových hrátek maximum. Buď se můžete rozproudit jen tak pro radost, anebo se držet v kondici dlouhodobě.

Princip minimální účinné dávky

Udělejte maximum minima, aby činnost byla 100% účinná. Timothy vysvětluje tuto důležitou věc na jednoduchém příkladu. Když chcete převařit vodu, stačí 100 °C. Když teplotu zvýšíte, voda nebude lépe převařená. Jasné? Když máte cvičit 60 sekund, necvičte ani o vteřinu déle. Je to zbytečné.

A pamatujte, že na spálení poloviny sušenky Disco stačí vystoupat 27 schodů, pokud jste 100kg jedinec.

Spánek jako vaše osobní nabíječka

Sami víte, že po špatném spánku stojí celý den za draka. Kniha popisuje jednotlivé fáze spánku a hlavně dává konkrétní rady, jak ze spaní udělat opravdu luxusní odpočinek.

Mix

Čtyřhodinové tělo naservírovalo mix ověřených a funkčních rad a postupů, jak si zlepšit život. Od cvičení, přes stravu až po vše důležité, co se spokojeností souvisí.

Kdo je Timothy Ferriss?

Timothy Ferriss (1977) se narodil v USA, absolvoval zde neurovědy a východoasijská studia, nyní však střídavě bydlí na různých místech planety.

Před vydáním knihy Čtyřhodinový pracovní týden (jeho další kniha) byl Ferriss neznámou postavou. Když se pak jeho kniha vyšplhala na první místo v žebříčku listů New York Times, Wall Street Journal i BusinessWeek, autora katapultovala mezi americké celebrity.

Příjemnou zprávou je, že si knihu Čtyřhodinové tělo (ISBN: 978-80-87270-11-0) vzalo do parády nakladatelství Jan Melvil Publishing, které si dává na své práci záležet.

Precizní překlad doplňuje spousta poznámek pod čarou, které upozorňují a vysvětlují některé záludnosti, na které by si měl český (a slovenský) čtenář dát pozor.

Koupit si ji můžete v papírové podobě, ebook Wooky či iBookStore. Rozhodně doporučujeme papírovou podobu, ať se neochudíte o příjemný pocit listování v ní.

Doplněno: Nakladatelství spustilo časově omezenou akci – při nákupu knihy nad 399 Kč máte poštovné zdarma. Akce platí do neděle 9. 9. 2012. V případě Čtyřhodinového těla tak zaplatíte pouze za knihu.

Onload

2 názory ke článku

31. 08. 2012 v 18:39Off-line Undercover  (32/180/72)
.. asi zase začnu číst knížky xD .. vypadá to dobře ;-)
06. 09. 2012 v 15:32Off-line Pavelklier  (31/181/86)
Tak to mám asi víc než 10% tělesného tuku :D :D Hlavně po těch prázdninách, kdy člověk furt jenom žere toho nabere víc, než co za celej rok shodí :D :D
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload