Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Mezipatra přivítala 10 200 diváků, nejvíc nadchlo Místy oblačno

13. ročník Mezipater je minulostí. Queer filmový festival skončil vyhlášením divácké ceny. Návštěvníci Mezipater na piedestal pasovali tragikomedii Místy oblačno o dvou zamilovaných důchodkyních a jejich cestě za svatbou do Kanady. 

Gay film: Místy oblačno (Cloudburst)

Film s velkým úspěchem zahajoval pražskou část Mezipater. „Místy oblačno vyhrálo divácké hlasování velmi těsně, hned v závěsu skončil snímek Za zdmi. Místy oblačno pro mě představuje krásný, milý a pozitivní film, který znovu ráda uvidím,“ míní koordinátorka brněnské části Mezipater Kristýna Malíková. Neodolatelně půvabnou road movie podobně hodnotí i diváci.

„Tématika stáří a smrti není zrovna oblíbená, navíc pokud jde o lesby. Na filmu bylo super, že tenhle problém prezentuje dost s vtipem a není to depresivní nuda,“ myslí si jeden z diváků Jan Průša.

Na Mezipatra, která se konala v Praze od 8. do 14. listopadu a v Brně od 16. do 22. listopadu, zavítalo úctyhodných 10 200 diváků.

„Diváků přišlo skutečně hodně. Nejedná se jen o lidi, kteří se považují za homosexuální. Na festival chodí stejný počet homo i hetero diváků. To máme potvrzené výzkumy,“ říká ředitel festivalu Aleš Rumpel s tím, že letos diváci ocenili programové změny. Mezi ně se počítá třeba navýšený počet dokumentů a krátkých filmů.

Vítězem Mezipater je autobiografické drama Neodcházej

Zdroj: TZ

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload