Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Hotovo. Art for Life vybralo 220 000 Kč na boj proti HIV/AIDS

Občanské sdružení Art for Life získalo letos během svého listopadového projektu na prevenci HIV přes 220 000 Kč. Částku v příštím roce využije na pořádání besed ve školách a tisk preventivní brožury o HIV.

Peníze Art for Life sbíralo prodejem kalendářů a diářů, dražbou uměleckých děl a pořádáním kulturních akcí. Za pět let činnosti tak na prevenci HIV v Česku získalo přes milion korun. I přesto, že byl letošní výtěžek vyhlášen o půlnoci 1. prosince, kdy si celý svět připomíná Den boje proti AIDS, na aktivity Art for Life je možné i nadále přispět koupí diářů nebo jen zasláním libovolné částky na účet.

Art for Life bude v příštím roce pokračovat také v pořádání besed ve školách, které organizuje ve spolupráci s divadlem Letí. Součástí projektu je kromě diskuze s HIV pozitivním lektorem také představení „Po Fredrikovi“, které pojednává o HIV pozitivním mladíkovi.

Benifiční aukce Art for Life, aneb pomozme na prevenci HIV

DREAM 2013: Sylva Lauerová, Dara Rolins a další bojují proti HIV

Češi mají pocit, že se jich nebezpečí netýká

„Vzhledem k tomu, že většina Čechů má pocit, že se jich nebezpečí nákazy virem HIV vůbec netýká, považujeme za zásadní hlavně mladé lidi před rizikovým chováním varovat. Proto budeme pokračovat i v příštím roce, kdy chceme naše aktivity v oblasti osvěty a prevence dál rozšiřovat,“ uvedla předsedkyně Art for Life Bára Trojanová.

Lékaři v Česku dosud odhalili 1 868 případů HIV pozitivity, jen za letošní rok jich pravděpodobně bude přes 200, což je dosud nejvíc. Pražský Dům světla právě ve spolupráci s Art for Life nabízel poslední listopadový týden možnost nechat se zdarma a anonymně otestovat kterýkoliv den v týdnu, běžně je to možné jen v pondělí a ve středu. Rozšířených ordinačních hodin využilo zhruba 300 lidí.

Art for Life a Mandrage: Týden bezplatného testování na HIV

Zdroj: TZ, Foto: Kalendář DREAM 2013

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload