Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Richard: Bez coming outu bych se pořád bál, přesto je to risk

33letý Richard (Richard33) si před pěti lety cestou z práce uvědomil, že je gay. Rozhodl se, že to nebude tajit a tak začal s tím, že to řekl těm nejbližším. Aktuálně pracuje jako programátor webových aplikací. Díky svým zálibám a koníčkům má za sebou spoustu zkušeností a pestrý rozhled.

1. Baví tě programování?

Už to není, co to bývalo. Rád bych dělal něco, kde by bylo hodně pohybu, to mi chybí.

Studoval jsem střední školu aplikované kybernetiky v Hradci Králové. Mám za sebou profese jako elektromechanik, kontrolor jakosti, technik správy dokumentace, podílel jsem se i na přípravě certifikace dle ISO 9000/14000, realizoval jsem pár interních auditů systému managementu.

Věcí, které dělám ve volném čase, je také hodně. Na některé musí být speciální podmínky (například více lidí, vybavení, počasí, místo), takže se k nim moc nedostanu. Mám rád plavání, bruslení, procházky přírodou či po horách.

Velkou zálibou je dávat dohromady staré vraky aut, v tom jsem se opravdu našel. Celkově hodně kutím, teď zvelebuji bydlení – zatím upravuji to, co je venku okolo domu, na samotný dům se samozřejmě taky dostane, své plány určitě mám.

2. Kdy sis poprvé uvědomil, že jsi na kluky?

To, že jsem na kluky, jsem si uvědomil poměrně pozdě. Bylo mi 28 let. Cestou domů mě napadlo, že bych s tím, že jsem sám, měl už něco udělat. Začal jsem si v autobuse očima vybírat, kdo by se mi líbil. Vyšlo mi cca 2 holky a 8 kluků.

Začal jsem o tom přemýšlet, podíval jsem se doma na internet, našel jsem nějaké seznamky, podíval se na pár videí (klučičí „líbačka“ i sex), abych se opravdu ujistil, že mě to takhle láká.

Cca týden trvalo, než jsem vstřebal, že se můj život změní tímhle směrem a pak jsem si dal inzerát na seznamku a začal hledat svůj vůbec první protějšek.

3. Co tě přimělo jít s „pravdou ven“?

V podstatě mě nic nenutilo, považuji to za přirozenou věc. Rodiče i známí si původně mysleli, že jezdím za holkou.

4. Jak dlouho ses odvažoval, než to někomu řekls?

Nebyla to otázka „jestli to řeknu“, ale „kdy to řeknu“. Hledal jsem alespoň trochu vhodnou příležitost, zejména u rodiny. Udělal jsem to už u prvního vztahu po asi osmi schůzkách – jezdil jsem za ním cca jednou týdně.

5. Komu jsi to prvně řekl a proč? 

První komu jsem to řekl, byl můj kolega. Potom jsem to řekl svému nejlepšímu kámošovi. A hned poté „doma“.

Kolega reagoval perfektně, zdál jsem se mu rozhozený, tak dokonce dojel (když to měl odhadem 50 km), aby se přesvědčil, že budu v pohodě.

Kámoš to moc nepobral, ale časem mě hodně překvapil. No a mamka to nevzala moc dobře. Jako každá mamka chtěla vnoučátka a na ty moje se zdá se hodně těšila.

6. Ví to zbytek rodiny?

Většina ano, zbytek si to už řekne mezi sebou. Mamka se na to netvářila moc dobře. Můj osobní pocit byl ten, že prvního kluka „nemusela“, protože to pro ni byl ten důvod, proč jsem já na kluky.

U druhého kluka, kterého jsem přivedl domů, a který u nás i přespal, se to ale úplně otočilo. Spali jsme spolu v obýváku, vím, že nás viděla, jak jsme k sobě přitulení.

Najednou měla upřímný zájem o to, jak se má, měl jsem ho pozdravovat, když jsem za ním jel a dokonce nepřímo nadhodila, jestli by si nechtěl najít práci u nás, když má problém s podnájmem (což by logicky znamenalo se i nastěhovat).

7. Když jsi to o sobě řekl, ulevilo se ti? Jsi na sebe hrdý?

Ulevilo se mi, očekával jsem i opravdu negativní reakce okolí. Ale ty nebyly. Nejsem na sebe hrdý, není k tomu důvod. S touto orientací jsem se narodil, můžu na to být hrdý? Ne, to tak prostě je.

To, že nechci lhát, je také hodně o povaze člověka. Že to mám „za sebou“ je prostě v mém případě jen výsledek přirozeného chování. 

8. Měl jsi nějaké problémy či nepříjemné situace po coming outu?

Ne.

9. Měl jsi konflikt s nábožensky založenými lidmi?

Zatím ne.

10. Co bys poradil klukům, kteří jsou ve stejné situaci, jako jsi byl ty?

Za sebe bych řekl asi tohle: Já nic neriskoval, bydlel jsem ve vlastním domě společně s mámou, s vlastní výplatou. Jakkoliv silná negativní reakce by mě nepřipravila o základní životní jistoty.

Naopak u mého spolužáka ze střední z doslechu vím, že došlo k hodně negativní reakci rodičů. Nakonec se musel odstěhovat a osamostatnit, což v 18 letech není sranda.

Neexistuje nějaká univerzální rada. Vždycky je potřeba znát prostředí, souvislosti a lidi, pak lze radit. Nicméně risk je to v obou případech.

Bez coming outu bych se pořád bál, aby mě s ním neviděli známí, kolegové. Stejně se jednou najde člověk, který si to dá dohromady a provalí se to. A většinou to bude člověk, který vás nenávidí a má potřebu něco najít hlavně proto, aby to použil proti vám.

K partnerovi také není moc fér, že spolu chodíte skoro „kanály“ – to vztah pomalu ale jistě narušuje. Pokud má vztah fungovat, musí se vyvíjet, ne zamrznout.

S coming outem je to výrazně lepší, ale říct to je to velký risk. Hlavně u kluků, kteří jsou sice plnoletí, ale ještě nestojí na vlastních nohách. Může se stát fakt cokoli včetně toho, že druhý den budete mít zabaleno.

11. Koho považuješ za gay ikonu?

Honzu Musila.

12. Jak vnímáš českou/slovenskou gay scénu?

Podle osobních zkušeností dost negativně. Je to o lidech. Moji nejlepší kámoši jsou heterosexuální. To se po těch pěti letech, co se pohybuji mezi „našimi“, nijak nezměnilo. Jen mám o dva známé navíc (Standu a Lukáše). Důvod si můžete asi domyslet každý podle svých vlastních zkušeností.

13. Co bys vzkázal lidem, kteří nemají rádi gaye?

Asi nic. Slovem postoj nezměním. Pokud mají konkrétní zkušenost/důvod, tak to i chápu.

14. Jací kluci se ti líbí?

Mám slabost pro delší vlasy, modré nebo zelené oči a určitý tón hlasu a způsob vyjadřování.

15. V čem tě tvoje orientace omezuje?

V mém životě se nic zásadního nezměnilo, takže jediné omezení je snad jen v tom, že ne všichni kluci, kteří se mi líbí, to mají stejně jako já.

16. Myslíš, že ti tvoje orientace přináší nějaké výhody?

Z mého pohledu ne.

17. Jak vnímáš internetové seznamování?

Je to fajn věc. Kvůli jistotě, že si vybírám ze stejně orientovaných kluků. Nicméně v případě zájmu doporučuji se co nejdříve setkat a pokračovat už osobně, ne virtuálně. Pokud to dlouho trvá, protějšek si vybuduje svoji představu a osobně je pak zklamaný když je to jinak.

18. Co si myslíš o registrovaném partnerství a adopci dětí?

Registrované partnerství – jsem rád, že tu je, pokud se najde ten správný protějšek, určitě této možnosti využijeme.

Adopce dětí – mmě osobně tahle možnost nechybí, myslím si, že gay komunita i heterosexuální majorita není vyzrálá k tomu, aby to fungovalo dobře. Pokud bych chtěl adoptovat dítě, musím zajistit tři věci: stabilní vztah s partnerem, jistotu bydlení, finance. A teď mi řekněte, jestli jste o takovém páru minimálně slyšeli.

19. Zaujal tě druhý Prague Pride? 

Vnímám ho spíše negativně. Chceme být součástí společnosti, chceme, aby se na nás majorita nedívala jako na (s prominutím) exoty, ale máme svoje průvody, sportovní akce, kluby. Neprotiřečíme si trochu?

20. Vadí ti kritika?

Konstruktivní kritiku beru, pokud je od kompetentního člověka, kterého respektuji. Takové ty typy, co kritizují pořád všechno, většinou ignoruju. Tenhle typ komunikace odměňuji co nejkratší odpovědí jen v rámci slušnosti a jen k tématu.

21. Je něco, čeho bys chtěl ještě dosáhnout?

Na tohle bych odpověděl docela krátce, co potřebuju, to aktuálně mám. Jediné co mě chybí, je protějšek. Tady někdy lituju, že to není jen na mě a že se musím výjimečně spoléhat i na to, co pro to udělá on.

22. Tvůj vzor?

Stoprocentní vzor nemám. Názorově se mi líbí Tomio Okamura, jako člověka mám rád Zdeňka Svěráka, Marka Ebena a Lucku Bílou. Přístupem k pracovní oblasti se mi líbí Steve Jobs.

Tomio Okamura se zastal gayů, jsme sexuální země

Rozhodně nemám tendenci někoho v něčem kopírovat – oblékat se, česat, mluvit jako můj vzor a zároveň tvrdit jak „jsem svůj“.

23. Jak relaxuješ a jakým způsobem dobíjíš energii?

Pustím si nějakou dobrou muziku nebo film a udělám si něco dobrého k jídlu, nebo jen horké Granko. Sednu si, jím, piji, poslouchám a pracovně vypnu.

24. Kdybys teď mohl změnit tři věci (jakékoliv), které by to byly?

Chtěl bych, aby cena státních zakázek odpovídala odvedené práci a přiměřenému zisku firmy. Chtěl bych, aby daňové zatížení odpovídalo tomu, co stát pro své občany zajišťuje. No a jako poslední přání bych chtěl mít další tři přání.

Richardův profil: Richard33

Onload

72 názorů ke článku

06. 01. 2013 v 11:41Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Ty otázky ohledně hrdosti mi taky připadají mimo. Jsou snad v každém rozhovoru a nikdy jsem je nepochopil. Jinak pěkný, nejhezčí je asi ta poslední věta - další tři přání :-)
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 01. 2013 v 12:45Off-line Power  (23/180/65)
To mi neříkej že do 28mi člověk neví a nemá žádné sexuální fantazie a pak se rozhlídne po autobuse a za týden má jasno? :)
Souhlasím - 20   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 01. 2013 v 12:56On-line Richard33  (44/185/80)
power: Prostě jsem do těch 28 let nerandil, byl jsem nepolíbenej, za ruku nevzatej.... a jelikož jsem kolem sebe měl jen hetero kámoše, myslel jsem, že to mám stejně. Dlouhou dobu jsem měl přístup jen k hetero pornu a v téhle póze jsem prostě nadlouho "zamrzl".

S tím autobusem - to je to co mě nakoplo, ukázalo další cestu. Pak jsem se mrkl na nějaké to gay porno (líbilo se mi nějak víc, ale taky jsem se začal trochu bát, že to musí bolet), proběhl jsem internet, vybral seznamku...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 01. 2013 v 13:18Off-line Power  (23/180/65)
Přece v 18ti poznám jestli se mi víc libí chlapskej nebo ženskej zadek, aniž bych měl nějaký internety nebo porna :)
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 01. 2013 v 13:22Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Jsou lidi, kteří na to přijdou třeba ve 40. Dneska se ten věk sice snižuje, ale pořád tací jsou.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 01. 2013 v 13:26On-line Richard33  (44/185/80)
Dodělat školu, potom vojna, pracovní kariéra a 2x se stěhovat (plus opravovat bydlení), ve volných chvílích jsem se vrtal v autě a prostě o tom vůbec nepřemýšlel a léta letěla.
06. 01. 2013 v 13:33On-line Richard33  (44/185/80)
ThomPrag: přesně tak, není problém "zjistit to" i dýl. Já jsem ale hodně rád, že jsem to zjistil přesně v ten pravý čas (před tím, než jsem začal vůbec s někým randit).
06. 01. 2013 v 13:37Off-line Power  (23/180/65)
Pokud tam ta sexualita je teď tak tam musela být i v pubertě. Z hlediska biologie člověka to jinak není.
06. 01. 2013 v 13:46On-line Richard33  (44/185/80)
power: Myslím si, že sexuální život a orientace nemusí jít (a u mě ani nešla) úplně ruku v ruce :)
06. 01. 2013 v 13:53On-line Richard33  (44/185/80)
power: řeknu to ještě jinak, když jsi honil poprvé, dělal jsi to s konkrétní představu sexu s klukem / holkou nebo proto, že ti to bylo prostě příjemný, tajemný? Já rozhodně z toho druhého důvodu.
06. 01. 2013 v 13:54Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Tak já rozhodně z toho prvního důvodu :-)
06. 01. 2013 v 14:01Off-line Power  (23/180/65)
Určitě bod dva ale časem se k tomu přidala i jednička.
06. 01. 2013 v 14:57Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Richard33: a to ti kluci nedávali košem kvůli tomu, žes byl eště panic? Já s tim měl problém už v 17-ti O.o
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 01. 2013 v 15:00On-line Richard33  (44/185/80)
Ligerisek: Ne, první kluk to měl taky poprvé, to nám vydrželo 2 roky a pak už to je myslím co se týká zkušeností v pohodě :-)
06. 01. 2013 v 15:05Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Tak tos měl štěstí :)
06. 01. 2013 v 15:06Off-line Ligerisek  (36/172/62)
A Ty seš neplodnej, že máte problém s vnoučátkama?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 01. 2013 v 15:08On-line Richard33  (44/185/80)
Ligerisek: když rodinu, tak normální. Já ji chci s chlapem.
06. 01. 2013 v 15:12Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Hele já to říkám porát, můj model, kterej sem vymyslel už v 15-ti: Se svim mužem si najít nejvhodnější lesbickej pár a naše/vaše děti by pak měli rovnou 2 maminky a 2 tatínky ;) a mohli se pak naopak smát ostatním z "normálních" rodin, že maj lenom 1 maminku a 1 tatínka :D
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 01. 2013 v 15:13On-line Richard33  (44/185/80)
Ligerisek: Tohle řešení mě nenapadlo, pokud to bude chtít partner, najdeme určitě podobné řešení :-)
06. 01. 2013 v 15:18Off-line Ligerisek  (36/172/62)
A taky to bude pro ty děti mnohem lepší, protože vztahy založené na citu se často rozpadají a dítě potřebuje stabilní zázemí, které mu gay a lesba, kterí se spárovali podle genetické vhodnosti a dalším vlastnostem 100% dají narozdíl od ht. párů, kteří pak zůstávají spolu lenom kvůli dětem a pak stoupá nevraživost, až nakonec většinou rozvod, sám sem z rozpadlý rodiny, takže vim, kam vede ona idea hetero rodiny ;(
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 01. 2013 v 16:49Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Ligerisek: Taky mně to napadlo, na netu se daj najít inzeráty lesbiček, ale problém je v tom, že maj představu dej sem sperma a táhni! To já nechci ani náhodou. To rači budu "hlídací strejda" a budu ségře hlídat děti, až nějaké bude mít.
06. 01. 2013 v 17:05On-line Richard33  (44/185/80)
Tommy1991: Hlídacího strejdu mi nabízel poprvé tenhle rok bratránek :-D
06. 01. 2013 v 17:15Off-line Tommy1991  (32/167/85)
a bereš to? :)
06. 01. 2013 v 17:22On-line Richard33  (44/185/80)
Tommy1991: Časem jo :-)
06. 01. 2013 v 17:26On-line Richard33  (44/185/80)
Tommy1991: Úplně to vidím. Vezmu popelnici (tu starou škodovku), kluka - pokud bude, prďolu a vzhůru na výlet :-D
06. 01. 2013 v 17:30Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Tommy1991: To je jejich blbost, moje představa přece taky není dej sem vajčko a dělohu na 9 měsíců a táhni ;) Jenže dyť to co mě nenapadlo ani jinýho gaye, když už mít dítě s lesbou tak sou jak normální chlapy rádi, že se o to nebudou muset starat :/
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 01. 2013 v 17:32Off-line Tommy1991  (32/167/85)
Pro některé muže jejich otcovství začíná a končí početím - není to můj případ.
06. 01. 2013 v 17:44Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Můj taky ne.

Možná by to chtělo gay a lesbický seznamky propojit něakou aplikací pomocí který by se hledali maminky a tatínkové pro děti, které chceme mít. Že by se profil rozšířil o položku Děti: ne/chci mít/plánuji do budoucna a pak-li že ano, tak by vyplnil další kolonky např. o zdravotním stavu, inteligenci atd. - což by i mohl byt návrh pro server NaKluky.cz ;)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 01. 2013 v 17:48Off-line Tommy1991  (32/167/85)
No objektivně vyplnit inteligenci některých jedinců zdejšího osazenstva bude asi problém :-D Nemyslíš???
06. 01. 2013 v 17:52Off-line Ligerisek  (36/172/62)
nvm že by? :D no, tak se to dá ošéfovat eště něakejma finálníma testama před započetím plození ;)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 01. 2013 v 17:55Off-line Tommy1991  (32/167/85)
mno šlo by to, ale ve finále to nic neznamená, znám x inteligentních lidí a jsou to s odpuštěním strašný s***ě
06. 01. 2013 v 17:59On-line Richard33  (44/185/80)
tommy1991: tak ať integrují IQ test přímo tady na NaKluky.cz do požadavku o pronájem dělohy a sdílení vajíčka :-D, když neudělá - smůla :-D
06. 01. 2013 v 18:01Off-line Ligerisek  (36/172/62)
no, tak by se mohli dělat aj něký ty charakterový testy třeba u psychologa :D všechno mi to nakonec připadá děsně náročný, no ale dyť de o stvoření další generace takový homošlechty ;D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 01. 2013 v 18:03Off-line Tommy1991  (32/167/85)
homošlechta, to mě dostalo :-D
06. 01. 2013 v 18:10Off-line Ligerisek  (36/172/62)
dobrý ne? :D tak sranda no :)
vim, že biologicky je asi taková pravděpodobnost, že gay a lesba budou mít teplý děti ako 2 heteráci, páč v biologii neexistuje žádný homo a hetero, ale pouze na chlapy a na ženský, což oba dva rodiče sou.
06. 01. 2013 v 18:14Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Něco ako u upírů ti čistoktrevní, co se už upíry narodili :D Tak teplouši zrození úmyslně a s láskou teploušema :) Taky takoví čistokrevní, co sou zrození z pravdy obou rodičů a né lži jako my všichni.
06. 01. 2013 v 18:20On-line Richard33  (44/185/80)
Anebo v Harry Potterovi - mudlové a kouzelníci :-D
06. 01. 2013 v 18:41Off-line Power  (23/180/65)
Richard33 jaké je to být slavná celeb***a? :)
06. 01. 2013 v 18:43On-line Richard33  (44/185/80)
power: super, i mínusko už jsem dostal :-D :-D
06. 01. 2013 v 18:44Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Já byl slavnej po celym učnáku a školách v okolí a bylo to na p**u :D
06. 01. 2013 v 18:46On-line Richard33  (44/185/80)
Ligerisek: to jsi namotal na vřeteno soustruhu mistra?
06. 01. 2013 v 18:51Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Richard33: ne, ale to málem sebe, páč sem blbě viděl a koukal se hrozně zblízka :D Sem se přiznal v 15-ti, každej si myslí jakej vo něj nebude zájem, ale všichni se akorát báli, že se profláknou, jn kluci sou holt od přírody v drtivý většině zbabělci no :(
06. 01. 2013 v 18:52Off-line Power  (23/180/65)
Richard33 houbičkou na nádobí se auta neumývají podřeš lak :)
06. 01. 2013 v 18:55On-line Richard33  (44/185/80)
power: ta jistí dveře v uzavřené poloze (běžně - například teď, je nacpaná mezi rámem a kastlí) - mám to tam kvůli pasování dveří do kastle :-)
06. 01. 2013 v 23:47Off-line Binary_tree  (35/-/-)
Konečně normální rozhovor s někým rozumným, to to trvalo.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 01. 2013 v 02:17Off-line KurtHectic  (33/185/80)
Snad první rozhovor, co mě tu zaujal.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 01. 2013 v 06:28On-line Richard33  (44/185/80)
Rapidheus: Ale dočkal jsi se :-). Posílal jsem ho 9.12.2012, tedy bezpečně před tím, než jsme řešili to téma "kamínků" :-)

Všem ostatním díky za komentáře, ať jsou jaké jsou (pozitivní, negativní) - na tom nezáleží :-)
07. 01. 2013 v 22:59Off-line Hagal  (32/180/90)
Docela fajn článek, ač to až tak není můj případ tak je dobré vidět, že ne všichni si úplně uvědomí nebo přiznají orientaci v brzkém věku. Ne každý musí vymetat kluby a být sexuálně aktivní od začátku puberty...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 01. 2013 v 23:05Off-line Ligerisek  (36/172/62)
Já zas měl skoro svatozář a stejnak sem slýchával nadávky do děvek a když to na mě něakej sprosťák zkusil, tak vůbec nechápal jaká je realita a já doteď nechápu, jakto, že to nechápali.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 01. 2013 v 06:56On-line Richard33  (44/185/80)
A teď si uděláme malou anketu Kdo by si neměl problém sednout do auta typu Škoda "stodvacet"? :-D

Souhlasím - v pohodě
Nesouhlasím - si se zbláznil ne?
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 01. 2013 v 15:59Off-line Toy  (100/178/70)
Já! Ale záleží na tom s kým ^^
08. 01. 2013 v 18:42Off-line Igni  (36/192/130)
Konečně rozhovor s někým normálním. Až na toho Okamaru to máš očividně v hlavě srovnané, ne jako ty 15-18leté fifleny se kterými většinou ten rozhovor dělají ;)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 01. 2013 v 18:48Off-line Power  (23/180/65)
Richard33 úplně v pohodě, šoféroval jsem i trabika :)
08. 01. 2013 v 20:48On-line Richard33  (44/185/80)
igni: Četl jsem dva články na jeho blogu na idnes (když ještě nikam nekandidoval) a prostě mě přesvědčil že by jsme si rozumněli.

Tohle je jeden z nich: http://okamura.blog.idnes.cz/…orektni.html
08. 01. 2013 v 20:49On-line Richard33  (44/185/80)
power: řazení pod volantem a volnpběžku bych asi nepochopil :-D
08. 01. 2013 v 21:19Off-line Power  (23/180/65)
Richard33 klacek jako klacek :)
08. 01. 2013 v 21:20On-line Richard33  (44/185/80)
power: práce pod volantem jako práce pod volantem, ok :-D
08. 01. 2013 v 23:05Off-line Igni  (36/192/130)
richard: s tim by si rozumeli vsichni, protoze rika vzdy to, co je zrovna vhodne, ale meni nazory podle toho, odkud vitr fouka ;)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 02. 2013 v 11:03Off-line MICH  (28/189/71)
Moc super člověk má rozum je sním naprosto špičková řec dá se sním pokecat řici mu jak se věci maj není to žadnej namyšlenej magor je to prostě dobrej člověk!
09. 02. 2013 v 15:21On-line Richard33  (44/185/80)
MICH: Nono, abych se nemusel začít červenat :-D
22. 08. 2013 v 20:19Off-line Merglo  (44/-/-)
Pekné fotky zo Slovenského raja. Susedia Česi tam chodievajú radi :D
22. 08. 2013 v 20:25On-line Richard33  (44/185/80)
Merglo: V polovině září tam budeme zase, takže doufám, že budou nějaké nové :-D
26. 02. 2014 v 10:12Off-line Fogacer  (55/172/61)
Moc zajímavý rozhovor.Moc se mi líbí. Zdá see, že Richard je pohodář a dost sympatický.Ve valné většině toho co popsal se ztotožňuji.
26. 02. 2014 v 19:04On-line Richard33  (44/185/80)
fogacer: Díky, díky, díky :-)
26. 02. 2014 v 19:27Off-line Fogacer  (55/172/61)
Richard33: nemáš zač. Sympatický rozhovor bez klišé a tak rozdílný. Mnohým může připadat běžný, ale vzhledem k tvému zázemí, práci a pohledu i na problematiku daní je to objektivní pohled. nejvíce se mi líbí tvá otevřenost a hlavně žádné zbytečnosti o intimitě tvého vztahu. jsem moc rád, že ač jsi přišel na to kým jsi později, neztratil jsi nadhled. Přeji ti, aby tvůj vztah byl naplněn. A aby jsi zůstal svým. Vím vztahy mnohé mění ale přesto může být člověk stále sám sebou. A moc se mi líbí fotky z přírody.
27. 02. 2014 v 07:02On-line Richard33  (44/185/80)
fogacer: Ono je to se mnou takový divný. Pořád jsem vesnickej balík, který se dostal i se střední školou k práci, kterou dělají vysokoškoláci (ať už je to programování nebo i nějaké zkušenosti s auditováním systému managementu jakosti, SER, životního prostředí atd...). Tahle kombinace "programování" a zkošeností "kontrolora, kvalitáře" dala vzniknout systému, který používají lidé i v zahraničí (Mexiko, USA, Turecko, Maďarsko, Rusko, Austrálie....). Nicméně doma (případně na rande) se o své práci bavit nemůžu (většinou musím vynechat i svůj koniček, málokterýho gaye zajímá, že právě skládám posilovač brzd a chystám se na GO přední a zadní nápravy). Nicméně pak není divu, že se po týdnu v tomhle prostředí blikajících LCD obrazovek, serverů.... snažím utéct do přírody nebo aspoň do garáže. Přírodu tedy miluju, není problém vykydat hnůj u bejka, prasete, nařezat fůru dříví na cirkuli, pokácet strom motorovkou, udělat odpad, vodu, elektriku a taky není problém nakonfigurovat router, nainstalovat web server, zaregistrovat doménu a nasměrovat ji na svoji veřejnou IP, nastavit router tak, aby to směroval do mojí sítě atd...
27. 02. 2014 v 07:40Off-line Fogacer  (55/172/61)
Tak dvě věci by jsme měli společné, resp.tři. Mám také rád škodovky. Ty starší 105-tky nebo 120-tky jsem jich měl několik a byl jsem spokojen. Octávku jsem měl 110t combíka. Také jsem se hrabal ve starých škodovkách a byla to paráda. Navíc na zimu fajn auto. Co se týká IT tak tomu také hovím. Mám doma i nějaké servery ale už je používám málo (velká spotřeba energií). Ale furt mám těch PC a uložišť trochu moc. Mimochodem já také dělal práci jež dělají chlapy s vyšší školou, ale vzhledem k tomu, že jsem to uměl s počítači a nebál jsem se učit šlo to. Jinak mí rodiče dělali na statku takže co se týká dobytka znám to. Bohužel už sice dokáži kdeco opravit (elektrika,i ty odpady apod.) ale už to není ono. Ono díky vozíku je to složité. Jinak přírodu miluji ale ujdu jen pár kroků a jen když se držím někoho nebo nečeho, dříve jsem doslova procestoval nejen evropu ale i tady u nás doma kdejaké místo v ČR. Vím, že to není lehké starat se o dům a zvířata ale závidím ti. Máš svíé zájmy i koníčky a práci jež tě baví to je fajn. Pokud se člověk nebojí práce zvládne cokoli.
27. 02. 2014 v 09:00On-line Richard33  (44/185/80)
fogacer: Ono dneska je jedna velká výhoda. Na internetu jde najít popis, co a jak. Takže jen se toho nebát, když tak koupit nářadí (vyjde levněji než nebo stejně draho jako řemeslník) a hurá do toho :-)
27. 02. 2014 v 09:42Off-line Fogacer  (55/172/61)
Přesto jistá zručnost a chuť se do toho pouštět je zapotřebí. Ale i to , že to třeba nejde hned člověka popuzuje zkoušet to dál a nakonec to jde. Navíc to pak člověk ocení víc než když mu tu práci udělá řemeslník a navíc často předraženě a náhradní díly často dává starší a účtuje je jako nové. Ne sice každý je zručnej ale právě proto to baví. Jiní zase umí jiné věci. Každá práce může bavit, záleží jak se k tomu člověk postaví.
03. 10. 2018 v 17:41On-line Richard33  (44/185/80)
K bodu 22. bych dnes dodal, že Tomio Okamura se časů, kdy tento rozhovor vznikl úplně změnil a chce se mi z něj naopak zvracet....
13. 10. 2021 v 14:37Off-line Tycz  (44/180/72)
A to jste ještě neprošel současnými volbami roku 2021.
13. 10. 2021 v 18:45On-line Richard33  (44/185/80)
Tycz: V těchto volbách předvedli podobnou otočku jako Tomio i pánové od "Svobodných", jinak volby dopadly dobře.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload