Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gayové ve Francii se už brzy dočkají plnohodnotných sňatků

„Nastala doba, kdy se musí dát homosexuálním párům a jejich dětem stejná práva, jaká mají heterosexuální rodiny,“ řekla ministryně spravedlnosti Christiane Taubiraová na půdě dolní komory francouzského parlamentu.

Parlament se tak začal otřásat v základech, protože navrhovaný zákon na zrovnoprávnění homosexuálů se nelíbí odpůrcům především z řad pravicové opozice a katolické církve.

Demonstranti v okolí parlamentu rozvěsili transparenty, které dávají jasně najevo, že si přijetí zákona nepřejí. Do ulic také vyrazilo až 400 tisíc lidí, kteří podporují manželství stejnopohlavních párů.

Registrované partnerství nestačí, chtějí více

Francie již nyní nabízí registrované partnerství, přijetí zákona by ale zrovnoprávnilo páry stejného pohlaví i v oblasti sociálních výhod a rodinného práva, což by například umožnilo adopci dětí.

Opozice přichystala pět tisíc pozměňovacích návrhů, projednávání by mělo trvat až do 12. února, kdy má nastat samotné hlasování. Zákon bude pravděpodobně přijat dolní i horní komorou, kde má vláda většinu.

Zdroj: ceskatelevize.cz, foto: straightpimpin, Flickr, Creative Commons

Onload

5 názorů ke článku

30. 01. 2013 v 10:46Off-line Ligerisek  (36/172/62)
:'-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 01. 2013 v 20:35Off-line Jenda...  (29/-/-)
:-) asi se stěhuju
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 02. 2013 v 13:12Off-line Igni  (36/192/130)
no ja se nikam stehovat nebudu. je to fajn, ze evropa stale smeruje spravnym smerem, k nam to taky dojde, akorat to proste jeste par let potrva ;)
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2014 v 19:30Off-line Ent  (50/183/100)
V pravdě nechutné. Manželství vždy bylo je a bude vztah muže a ženy. Dva muži či ženy kdyby se na hlavu stavěli nikdy manželé nebudou a taktéž nebudou rodina. Budou jen partneři což je víc než dost. Opravdu už čekám kdy prohnilá evropa udělá zákony na podporů pedofilů, zoofilů,necrofilů...... a bude je zrovnoprávnovat s klasickým manželstvím a rodinou.Stát který todle podporuje si sám pod sebou řeže větev.Ale dobře nám tak, jsme nepoučitelní a historie se stále opakuje.Misto aby se silně podpořili rodiny (podpořilo aby ženy , které chtějí mohli být doma a plně se věnovat rodině a ekonomicky ta rodina nestrádala;aby rodiny měli aspon 3 děti;...), zavedli přísné normy na potraviny misto toho odpadu co se u nás prodává,tvrdě postihovala korupce, zkvalitnilo vzdělání jenž je v pravdě žalostné,.. tak se vymýšlejí takovéhle ptákoviny a nesmyslné zákony.
Jsem sám gay , ale takhle to vidím. A klidně si mě ukřižujte :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
30. 05. 2023 v 18:07Off-line PaulBrian  (51/180/72)
Na, Slovensko to nedôjde nikdy
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload