Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Seriál Útěk z vězení: Geniální podívaná na cestu za svobodou

Akční seriál v produkci televize FOX od Paula Scheuringa. Prison Break (Útěk z vězení) má celkem čtyři série, čítající dohromady 81 dílů. První série má 22 dílů a byla natáčena ve státě Illinois. Pokud se chcete zabavit na dlouhé prázdninové dny, měli byste si zařadit seriál Prison Break mezi své horké favority. Není to sice žádná novinka, ale rozhodně stojí za podívání.

V hlavních rolích hraje přes 30 herců, jeden z nich, ředitel věznice, Henry Pope (vlastním jménem Stacy Keach) byl dokonce sám ve vězení, distribuoval drogy. Jeho role ve filmu je tedy opravdu prožitá „na vlastní kůži“.

Mezi známější herce patří Dominic Purcell (herecké jméno Lincoln Burrows) či Robert Knepper (Theodore Bagwell), kterého jste mohli vidět například ve filmu Kurýr 3. Nelze zapomenout také na gaye Wentwortha Millera, který je hlavní postavou v celém seriálu, jeho herecké jméno je Michael Scofield. Není díl, kde by Michael nehrál, nutno dodat, že se role ujal opravdu bravurně. Ženy v seriálu také hrají, nejvíce se setkáte se Sarah Wayne Callies (doktorka Sára Tancrediová).

Akční seriál i pro slabé „nátury“?

Pokud nemáte rádi časté střílení, výbuchy a vraždy, je tento seriál i pro vás. I takové scény ve filmu samozřejmě jsou, ale jejich způsob ztvárnění je opravdu dobře vymyšlen a dobře zakomponován do děje, nejde tedy o film typu Rambo či Terminátor.

Foto: prisonbreak.fan-sites.org

Kdo jsou Michael Scofield a Lincoln Burrows?

Michael Scofield je stavební inženýr, vystudoval vysokou školu, žil spořádaným životem a byl zaměstnaný u stavební firmy. Jednoho dne ale vykradl, ač neúspěšně, banku.

Při obžalobě padl rozsudek 5 let, který si měl odsedět ve věznici Fox River. Ve stejné věznici, kde byl vězněn Lincoln Burrows, který zabil bratra viceprezidentky USA, čekal na trest smrti a měl být popraven pomocí elektrického křesla.

Foto: youtube.com

Proč?

Proč tedy Scofield vykrade banku, nechá se zatknout a uvěznit? Již v prvním díle se dozvíte, že Scofield a Burrows jsou bratři. Plán je tedy jasný, osvobodit bratra a zachránit mu tak život. Ale jak to chce Scofield dokázat? Obrázek možná napoví.

Foto: youtube.com

Jde se na věc!

Michael totiž pracoval ve firmě, která věznici rekonstruovala a tak má plány celého vězení. Už to není tak nemožné, že? Ale v plánech nenajdete překážky, které se vyskytnou během útěku a vůbec celého pobytu ve vězení.

Michael bude muset čelit mnohým problémům, spoluvězňům, fyzickému násilí a v neposlední řadě také citům, které bude cítit k vězeňské doktorce.

Vzpoura a „zvíře“ ve vězení

Ve dvou dílech v první řadě se odehrává vězeňská vzpoura. Poznáte v ní jedno z největších „zvířat“ v celém vězení, Theodora Bagwela, který znásilňoval malé holčičky a poté je zabil; ne vždy v tomto pořadí.

Foto: prisonbreak.fan-sites.org

Chytré fígle

Z čeho vyrobit žíravinu ve vězení? Jak odemknout dveře, od kterých mají klíče jen dozorci, nebo jak se dostat do místnosti, kam mohou jen dozorci? Tohle je jen kapka všeho, co na vás čeká již v první sérii.

Foto: prisonbreak.fan-sites.org

Závěr

Nechci prozrazovat, zda útěk bude úspěšný (na počet řad nespoléhejte). U seriálu se chvílemi můžete trochu zapotit a nejspíše vám bude bušit srdce více než běžnou frekvencí, alespoň v jednom dílu.

Seriál doprovází brilantní hudba od Ramina Djawadiho. Pilotní díl byl odvysílán na stanici FOX TV v roce 2005 a sledovalo jej 10,5 milionu diváků. Více zajímavostí a informací naleznete na ČSFD.

Názor autora článku

Mně osobně Prison Break velmi baví a je to můj nejoblíbenější seriál. Konspirační teorie a vězeňské prostředí je opravdu dobrou kombinací. Člověk se u tohoto seriálu nenudí ani na okamžik. Sám jsem se na seriál koukal a bylo to opravdu hrozné, když musíte čekat týden na nový díl + než se udělají titulky.

Jaký je váš názor na tento seriál? Podělte se o něj v komentářích.

Titulní foto: youtube.com

Autor článku se věnuje moderní technice, mobilním zařízením a IT. Blízká je mu investigativní žurnalistika a nepohrdne ničím novým a neotřelým.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload