Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Chorvatsko možná zavede registrované partnerství, může to ale ztroskotat kvůli církvi

Nejnovější člen Evropské unie uvažuje nad zavedením registrovaného partnerství, podobně jako tomu je v Česku. Sňatky gayů spolu s adopcí dětí ale odmítají, maximálně uvažují nad tím, že by homosexuálové mohli získat některá práva k biologickým dětem svého partnera.

„Netrváme na tom, aby se uzavírání registrovaného partnerství lišilo od postupu svatby mezi mužem a ženou,“ řekl chorvatský ministr Anton Bauk. Partnerství proto bude pravděpodobně možné uzavřít na matrikách, nikoli u notářů, jak se původně předpokládalo. Důvodem je, že matrikáři už nyní mají na starosti evidenci rodinného stavu, takže si budou moct vše potřebné ověřit, píše pravda.sk.

Registrované partnerství: seznam matrik a matričních úřadů v ČR

Ministr předloží návrh zákona během září a do konce roku se jím budou zaobírat poslanci. Zelenou mu dává jak vládnoucí levicová koalice, tak i chorvatský prezident Ivo Josipovič. Zatím ale není vyhráno, protože v zemi je hodně katolíků, kterým se něco takového samozřejmě nelíbí.

V Chorvatsku je problém i sexuální výchova

V minulých měsících se o tom na vlastní kůži přesvědčil ministr školství Željko Jovanović. Rozhodl se do škol zavést povinnou sexuální výchovu, což se setkalo s vlnou odporu od konzervativních rodičů a církevních hodnostářů.

Registrované partnerství: Vše, co jste chtěli vědět

Foto: mikebaird, Flickr, Creative Commons

Onload

4 názory ke článku

04. 08. 2013 v 17:35Off-line Adam.dubsik  (36/200/100)
Sňatky gayů spolu s adopcí dětí ale odmítají, maximálně uvažují nad tím, že by homosexuálové mohli získat některá práva k biologickým dětem svého partnera. - To jsou dál než my :D :D :D My tu musíme odhánět homofobní výroky určitých skupin, jako např. DSSS, D.O.S.T., věřících....
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
05. 08. 2013 v 17:25Off-line TheFrey  (28/176/62)
Tak obava z církve jo? Z té samé církve, jejíchž představitelé znásilňují malé děti, hlavně chlapce? Co taková církev na tom světě ještě dělá? K***izují jiné, jen aby skryli své nechutnosti? S takovou církví se mělo skončit už v 20. století.
29. 01. 2018 v 09:34Off-line SirEragon  (58/182/82)
TheFrey (21/176/54)- Naprostý souhlas.
30. 01. 2021 v 18:20Off-line Mikaela  (49/176/60)
Je kolem toho dilema když se potom byrokrat optá kdo je biologickou matkou dítěte vzhledem k tomu že v rodném listě přetrvá kolonka biologický otec pokud nedošlo k adopci v ústavu
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload