Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Stalo se ze života hledání místo žití?

Populární reklamy Googlu hlásají, že život je hledání. V poslední době mám pocit, že toto motto se stalo i ústředním heslem našich životů, především pak gay komunity. Buď jsem prožil dlouhou dobu jako Šípková Růženka nebo se skutečně začala používat věta „Co hledáš?“ místo pozdravu.

Každý dnes má vyplněnou kolonku „hledám“ a různá specifika. Je sice dobré vědět, co chceme, ale není to někdy až příliš? Na život přeci nemůže existovat download.

Doba složena z definic a filtrů

Žijeme v době, která se snaží na vše najít definici nebo filtr. Mnohdy dojdeme sice na to, že naše definice a filtry jsou chybné, ale místo, abychom otevřeli skutečně oči, změníme profil hledaného a dále vidíme jen to, co vidět toužíme. Co na tom, že naše smysly nás mohou klamat.

Naše dny jsou uspěchané, většinou mnozí vnímají pouze to, na co mají čas vnímat, či to, co vnímat musí. Vnímání se stalo rámcovou činností. Stejně tak mezilidské vztahy a poměry.

Polotovar vztahu

Věřím, že vztah je založený na budování a sdílení určitých hodnot. Život je komplikovaný, je tvořený nespočetným množstvím detailů, které se musíme naučit skloubit a propojit. Místo toho se však vztahy hledají. Stávají se z nich polotovary, které by mohly stejně tak snadno hlásat: „K dílu A přidejte díl B a zalijte hlasitou dávkou orgasmu“.

Vždy jsem měl za to, že vztah vznikne, když náš rozum zří tu správnou, pragmatickou volbu a naše srdce se s ní ztotožní. Snad ze strachu či lenosti se dnes lidé naučili klamat rozum a šidit srdce. Ale nešidíme i sami sebe? Kdybychom skutečně přemýšleli, mohli bychom se vyhnout mnohým zklamáním a zkusili-li bychom najít hlas srdce, možná bychom slyšeli to druhé, které na nás mnohdy volá a my jej nevidíme, protože naše oči v daný moment vidí pouze v kolonkách „od“ a „do“.

Hledání sexu

Nejsou to jen vztahy, které podlehly v boji s názvem „hledám“. Je to i sex. Na něj pro změnu duch doby vytvořil jakési lego hlásající: „K pasivnímu dílu přidejte aktivní a spojte falešným výkřikem“.

Nejsem puritán, ale myslím, že jsme připravili jednu skvělou činnost o podstatnou část jejího koření – svádění, nahodilost, provokaci a další sestry a bratry tělesné slasti.

Buďme objektivní, je dobře, že se nemusí zastírat (přestože jsou tací, kteří to nedokáží) a dá se jasně najevo, o co mezi dvěma lidmi půjde (i když se stává, že jeden to nepochopí a problémy jsou na světě), ale místo, aby k sexu docházelo, tak se hledá podobně jako porno na internetu.

Přátelství po deseti minutách

A do třetice všeho dobrého i zlého - naučili jsme se hledat už i přátelství a „pokec“. Jediný výsledek je, že v reálném životě těchto dvou věcí ubývá. Stačí přeci: „Ke kusu A přidat kus B a nechat deset minut louhovat při emotikonové konverzaci“.

Možná doufáme, že když budeme cíleně a otevřeně hledat, vyhneme se zklamání, že tato nálepka, kterou si sami dáme, bude magnetem, který nás zavede k někomu, kdo má podobně vyplněné kolonky, nevědomí toho, že zbavujeme život toho, co jej může učinit zajímavý. Bortíme něco, co je pro něj přirozené a přetvářka stejně bují dál, když vznikají dvoutýdenní vztahy, falešná přátelství s lidmi, o kterých ani vlastně mnohdy nevíme, zda existují a místo svádění se posílají fotky.

Zdá se mi to, nebo vskutku mnozí pojali svůj život jako archeologický výzkum? Co místo hledání skutečně žít a otevřít se životu a tomu, co skýtá, i když si pak třeba vybrat jen něco? Garantuji, že je to možná těžší a efektivita mnohdy vypadá sporně, ale smysluplnost a prožitek je zcela jiný.

Když vás opustí kluk, je to konec. Může být takový konec šťastný?

Proč milujeme parchanty, ale chodíme s hodnými kluky?

Titulní foto: darcyadelaide, Flickr, Creative Commons

Autor článku žije a dýchá uměním, pro momenty inspirace a osvícení. Alfou a omegou, snem i cílem, jsou pro tohoto pragmatického hyperracionálního fantastu elegance a móda.
Onload

13 názorů ke článku

24. 08. 2013 v 09:46Off-line Bery  (30/-/-)
Já s tímhle třeba nemůžu souhlasit... Všechno je to jen o tom, jak si to zařídíte. Pokud radši dřepíte u seznamky a vypisujete si, než abyste šli a bavili se, není se čemu divit, že máte omezenej výběr. A na seznamkách se dá najít i solidní přátelství. ;)
descaharm: A proč ti ta specifická skupina v gay barech nevyhovuje?
24. 08. 2013 v 10:15Off-line Bery  (30/-/-)
descaharm: Co na to říct, přijde mi to jako zbytečné házení všech do jednoho pytle. :) Do gay barů občas zajdu, sice poslední dobou fakt výjimečně, ale rozhodně tam nechodím proto, abych se zpil do němoty a někoho mezitím ojel, většinou se jdu pobavit s přáteli, protože jsme se dlouho neviděli. A řekl bych, že koníčky, zájmy a prio***y mám dost vyjasněný. :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
24. 08. 2013 v 10:22Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Přesně tak, gay bary jsou vhodný třeba pro 20 letý. Ale já bych taky nechtěl někoho, kdo tam chodí. Proč? Protože pro mě to rozhodně není prostředí, kde se cítím fajn a mám potřebu tam chodit. Takže logicky nebudu hledat někoho, kdo tam chodí. Ty důvody, o kterých píše descaharm, sice nemusí platit vždy, ale často to tak bývá.
Jinak s tím přátelstvím je to tak, jak píše cash02 - když prostě v našem okolí není nikdo, s kým bysme si rozuměli, hledáme na netu. Když si píšem a občas se i vídáme, je to fajn a lepší než nic. Horší je, když to setkání není vůbec reálný, to pak jde do kytek.
Internet se stal hlavním nástrojem v hledání. Nemyslím si, že to platí jen u gayů nebo jen u seznamování. Je to prostě současný koumunikační způsob žití, taková je prostě doba. Beru to jako reálný fakt. Třeba tomu za 50 let bude úplně jinak...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
24. 08. 2013 v 10:30Off-line Likaini  (25/-/-)
S tím přátelstvím souhlasím s cash02... znám lidi (pouze přes internet), které považuju za MNOHEM lepší kamarády než ty, které znám ve skutečnosti... protože většina lidí, kteří tě vůbec neznají a jenom si s tebou občas píšou, nemá potřebu tě nějak podrazit, zesměšňovat a podobně... takže přátelství přes internet je podle mě věc dobrá..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 08. 2013 v 16:52Off-line Centaur  (43/177/-)
kdo je autor JKP ?
06. 10. 2013 v 16:52Off-line Mike002  (30/181/77)
Článek je určitě k zamyšlení a něco na tom je. Spíš přemýšlím, jak se to všechno bude vyvíjet dál do budoucna, ale ohledně způsobu seznamování mezi homosexuály je nutno konstatovat, že jinou možnost než tu virtuální (internetovou) jaksi ani nemáme. Mnohým se určitě stalo, že se zamilovali do kluka, který nebyl na kluky. Jak v tomhle případě nechávat věcem "volný průběh" a rozvíjet vzájemnou komunikaci, vztah, či snad pronikat do tajů sexu, když takový boj je předem prohraný? V tomhle ohledu to heterosexuálové mají mnohem jednodušší a také víc možností k seznámení. Osobně nebudu venku na ulici nebo někde v baru oslovovat kluky s dotazem "čau, líbíš se mi, nejsi náhodou gay?", ale raději zajdu na internetovou seznamku a pokusím se navázat kontakt s někým, kdo je na tom s orientací stejně (a jelikož mám v hlavě mozek, rozhodně nezačnu oslovením "co hledáš"). A pokud bude mít ten na druhé straně podobné smýšlení a budeme si mít co říct, ona zmíněná vzájemná komunikace, vztah i pronikání do tajů sexu se pak dá dál rozvíjet...
06. 10. 2013 v 19:47Off-line Bermudskytrojuhelnik  (41/184/77)
jo láska stratil jsem ji a ted už nemohu najít snad už nikdo neví co to je
31. 10. 2013 v 15:04Off-line CassArrow  (32/182/68)
Autora bych rád poznal osobně :D
21. 11. 2013 v 16:04Off-line Colombo  (103/192/90)
Neschopní si budou věčně jen stěžovat.
30. 12. 2013 v 01:43Off-line Robin111  (35/-/-)
myslim si že to vistihnul
16. 02. 2014 v 22:30Off-line Radim.1988  (35/197/99)
Hezky napsane ;)
05. 03. 2018 v 09:12Off-line Pepous  (23/-/-)
Kamarádka mi řekla jednu věc, která se sem krásně hodí: Čím víc hledáš, tím větší hovno najdeš. :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 02. 2021 v 08:58Off-line Iglw  (48/172/77)
Dnes je stále i po letech aktuální článek.Dnes bary,sauny,posilovny,vše je zavřeno,jen zůstávají sociální siítě,díky za ně!95% je povl tady,ale pro těch 5% je tady dobré být.Kdo hledá,najde to ,co hledá!
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload