Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Tanečník Tomáš Kuťák: Když mi bylo dvacet let, prošel jsem veřejným coming outem

Tomáš Kuťák je tanečník, lektor a choreograf. Bude hodnotit účastníky castingu z pohledu pohybového na Mr. Gay Czech Republic. Měl také na starosti choreografii na Mr. Gay Europe letos v Praze. Vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění v Brně (JAMU), obor pedagogika tance.

Od svých osmi let vystupoval jako člen dětského souboru taneční skupiny ECHO, odkud později odešel. V 16 letech se k tanci vrátil a začal se věnovat scénickému tanci a discu, v současnosti je ve středu jeho zájmu klasický balet a jazz dance. Absolvoval dvoutýdenní stáž v londýnském studiu „Pineapple“.

Má zas sebou projekty „Gabriel Lion 2004“, „Tři mušketýři“, sólová taneční role v muzikálu „Pokrevní bratři“, podílel se jako asistent choreografa na vzniku muzikálu „Láska je láska“, obnovené verze muzikálu „Kleopatra“, muzikály „Golem“ a „ Angelika“, sólová taneční role krvinky v obnovené verzi muzikálu „Dracula“.

Vyučuje Jazz dance a musical dance v tanečních studiích Danceperfect a Dancestation. Je zakladatelem a hlavním choreografem „Evil Dancers dance company“.

Jste členem poroty na castingu Mr. Gay Czech Republic. V čem si myslíte, že je Váš přínos pro tým porotců?

Jsem tam za pohybovou část, a i když si někteří můžou myslet, že chodit umí každý… on pohyb, držení těla, gestikulace atd. hodně vypovídají o člověku jako takovém. Nemluvě o tom, že určitě chceme, aby finálový večer vypadal co nejlépe, a proto potřebujeme vidět, že jsou kluci schopni zvládnout nápor celé show. A jako tanečník jsem silně esteticky zaměřený, takže mám co říct i ke vzhledu a chování kluků.

Když Vám nabídli místo jednoho z pěti porotců, co Vám proběhlo jako první hlavou?

Že bude zábavné být u toho, a mít možnost poznat všechny kandidáty předtím, než s nimi začnu pracovat.

Jak by měl dle Vás vypadat vítěz? Ať po fyzické nebo psychické stránce…

Myslím, že by měl být jako vítěz jakékoliv jiné soutěže podobného charakteru. Myslím, že ani samostatně krása ani samostatně inteligence nejsou zaručeným klíčem k vítězství. Měl by prostě mít charisma a měl by být reprezentativní natolik, aby na něj gay komunita mohla být hrdá.

Co čekáváte od soutěže?

Snad o něco lepší úroveň než v předchozích pořádaných ročnících jinou organizací, a do budoucna zvyšující se tendenci co se kvality týče.

Už jste se zúčastnil nějaké soutěže jako porotce či soutěžící?

Ano.

Mr. Gay Czech Republic má v prvním ročníku zvolené téma problematiky rakoviny varlat a k tomu jste s dalšími porotci nafotili fotografie, které poukazují na daný problém. Setkal jste se už s touto problematikou nebo rakovinou všeobecně ve Vašem okolí?

S rakovinou jsem se setkal ve svém okolí, ale s rakovinou varlat ne.

Jste zapojen do nějaké charity?

Ano.

Kdy jste udělal svůj coming-out?

Kdy je sporadická otázka. Před přáteli jindy než doma, nicméně veřejně zhruba kolem dvacátého roku života. Sám před sebou zhruba v patnácti letech.

Jak to přijalo Vaše okolí?

Většinou dobře.

Jak se zapojujete do LGBT komunity?

Nijak výrazně.

Další porotci:

Kadeřník Pavel Filandr: Pocházím z malého města, takže reakce na moji homosexualitu nebyly pozitivní

Herec Jaroslav Šmíd: No a co, že jsi gay? Však Zdeněk Troška taky!

Tony Čejka: Sexuální partnery jsem přestal počítat u položky 500

Titulní foto: TZ

Onload

1 názor ke článku

06. 12. 2013 v 09:14Off-line Igy  (38/173/81)
Tyhle dotazníkové "rozhovory" mě fakt štvou. Kam se podělo staré dobré přátelské povídání u kávy? Dneska prostě redaktor pošle pár otázek mailem a myslí si, že má vystaráno. :-/
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload