Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Již 5 let znají Budějovice pojem Gay friendly

V únoru roku 2009 přinesl music bar Velbloud společně s hrstkou nadšenců na českobudějovickou kulturní scénu „žhavou“ novinku – gay friendly party Pinkout. Pinkout je navštěvován nejen GLBT menšinou. Pro Pinkout je v duchu pojmu „gay friendly“ charakteristická velmi otevřená atmosféra, a tak se stal vyhledávaným útočištěm všech, kteří touží po nespoutané zábavě.

Pinkout se pro svou jedinečnou atmosféru stal velmi důležitým zpestřením budějovického kulturního programu a je již 5. rokem hojně navštěvovanou akcí, která je svým zaměřením na jihu Čech zcela unikátní.

Každá z pinkoutových akcí má své vlastní téma a tak se setkáte se zastoupením většiny hudebních žánrů, nejčastěji: house, deep house, pop, funky, retro. Tyto hudební styly bývají nezřídka doplněny příslušnou dekorací, správné naladění návštěvníků zajišťuje i dress code, a tak jsme mohli být za 5 let svědky tančících upírů, hippies, kravaťáků apod.

Nezřídka vystupují na Pinkoutu známí DJs z jihočeského regionu, ale i z Prahy. Svou návštěvou poctil Pinkout dokonce hudebník Disasteradio z Nového Zélandu. Pro Pinkout je v klubu Velbloud tradičně vyhrazena každá 3. středa v měsíci.

Organizačně vychází Pinkout z rukou řady nadšenců, jejichž hlavním cílem je vytvořit přátelskou a otevřenou atmosféru, ze které bude mít radost každý návštěvník bez rozdílu. Náš tým dobrovolníků tak v těchto dnech pro fanoušky ničím nespoutané zábavy chystá jedinečnou oslavu 5. narozenin Pinkoutu, která se koná zcela netradičně v pátek 14. února, pod heslem Pinkout – moje „srdcová“ záležitost.

„Bude se jednat o hudební vzpomínku na všechny uplynulé roky Pinkoutu doplněnou o řadu tematických dekorací, nejen ku příležitosti svátku sv. Valentýna, ale zejména s naším maskotem růžovým zajíčkem, který se objeví i ve videu a na speciálně navržených upomínkových předmětech, jakými jsou trička, pohlednice apod. Návštěvníci se tentokrát mohou těšit i na jedinečné taneční vystoupení, které celé vzniká rovněž dobrovolně, jako vyjádření podpory Pinkoutu,“ sdělil jeden z organizátorů akce.

Zdroj: TZ, Titulní foto: pinkout.cz

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload