Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Czeslaw Walek napsal dopis zesnulému Filipovi: Ahoj Filipe...

Ahoj Filipe*, nikdy jsme se nepotkali, poznal jsem Tě až toto pondělí, když přítelkyně Tvé rodiny zavolala a požádala o zapůjčení duhové vlajky pro Tebe a řekla mi, co jsi udělal. Oba víme, že už bylo pozdě.

Stejně jako já, se bude mnoho lidí nevěřícně ptát PROČ? Vždyť to u nás s homofobii není tak špatný, ba naopak, všude slyšíme, že je to u nás lepší než třeba v Polsku nebo na Slovensku, nemluvě o Rusku nebo Ugandě. Stále více gayů a leseb se vyoutovává, o případech násilných útoků vůči nám člověk moc neslyší, v Praze je gayům a lesbám vlastně blaze. A pak si začínám promítat svůj život a život tisíců chlapců a děvčat z malých měst či vesnic, a ptám se: „Je česká společnost vůči nám tolerantní, nebo spíše lhostejná?“ Ano, ono se u nás opravdu dá žít, nebo spíše existovat, pokud je člověk zavřený mezi čtyřmi stěnami, nikdy svého partneta na ulici nevezme za ruku, nezačne hlasitě mluvit o svatbě nebo nedej bože o rodině. V tom okamžiku se apatičtí Češi probudí a hlasitě bouchnou do stolu a řeknou: „NE! Co si děláte doma v posteli, je vaše věc, ale na ulici a do hospody nám to netahejte!“ Vždyť se stačí podívat na reakce na Prague Pride nebo na to, když vzneseme požadavek, aby už s námi bylo konečně zacházeno stejně jako s ostatními a mohli jsme se normálně vzít a ne registrovat!

Víš, Filipe, v porovnání s Tebou jsem srab. Já se nebyl schopný vyoutovat v 15 letech na mé malé vesnici. Strašně jsem se bál, a tak jsem to v sobě utlačil. Až později, v relativně bezpečném prostředí Prahy, kdy už jsem si vytvořil své zázemí a novou rodinu, jsem se pomalu začal outovat. A stejně celý proces trval strašně dlouho, a někdy mám pocit, že se stále outuji. Znám dost chlapů v okolí, kterým je třeba 30 nebo 40 a dodnes se veřejně nevyoutovali, s přehršlem argumentů a výmluv proč.

My všichni bychom si z Tebe měli vzít příklad, protože jen tím, že společnost bude mít kolem sebe lidi jako jsi Ty, kteří sebevědomě zvednou hlavu a vyřvou celému světu jsem gay, jen tehdy pochopí, že heterosexuální normativita světa nikdy neexistovala, a možná začnou na nás nahlížet jinak. Mně to už nikdo přímo do očí neřekne, ale věř mi, mnoha lidem lezeme na nervy jenom tím, kým jsme. Umím si přestavit, jaké jsi to měl ve škole Ty, děcka můžou být někdy fakt hustý, a pokud nemáš ve škole kámoše nebo učitele, který se Tě zastane, tak Tě to může semlít.

Filipe, kdybys nějakým zázrakem zavolal třeba před dvěma týdny, když jsi byl ještě na živu, tak bych Ti řekl, ať to nevzdáváš, že postupem času je líp. Řekl bych Ti, že třeba dnes v pražském metru jsem viděl dvě krásný holky, jak se držely za ruce a zamilovaně na sebe čučely a nikdo jim nenadával. Jak máme nového ministra pro lidská práva, který jako první téma vytáhl adopce pro nás, gaye a lesby. Řekl bych Ti, že potkáš lidi, se kterými se budeš cítit fajn, a kteří Tě budou brát takového jaký jsi. Řekl bych Ti, že jednoho dne se šťastně zamiluješ, protože láska, na rozdíl od lidí, nediskriminuje. Řekl bych Ti, že bude líp.

Už jsem to nestihl. Minulý týden sis vzal život, zoufalý krok, kterým jsi vyjádřil nechuť vůči společnosti, ve které jsi žil, a která Ti asi musela hodně ublížit. Filipe, Filipe, Filipe, je to strašná škoda, byl jsi určitě krásný, citlivý mladý muž, který byl odhodlaný v životě něco změnit. A změnil jsi, otevřel jsi oči mnoha lidem. Zatřepal jsi s námi pořádně, to Ti teda řeknu. Nám nezbývá nic jiného, než pokračovat v tom, cos vyřval do světa!

Czeslaw

* Filip Havlíček 2. 2. 2014 spáchal sebevraždu, důvodem byl výsměch společnosti, protože je gay.

PROUD: Tragická smrt otevírá otázku osvěty na školách

Titulní foto: facebook.com

Autor článku je předsedou Prague Pride, o.s. a ředitelem Otevřené společnosti, o.p.s. Dříve pracoval v Sekci pro lidská práva nejdřív jako ředitel sekretariátu Rady vlády pro záležitosti romské komunity a následně jako náměstek ministra pro lidská práva a ředitel Sekce pro lidská práva.
Onload

69 názorů ke článku

11. 02. 2014 v 06:30Off-line JayJay269  (26/180/75)
Wow! Při čtení mám husinu...
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 09:45Off-line Matthewko  (28/182/85)
No ... ale život je nespravodlivý treba si zvykať :) toho kluka je večná škoda zbytočne strata mladého života a že mu nemal kto pomôcť kým ešte bol čas je zarážajúce:(
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 09:46Off-line Matthewko  (28/182/85)
Už je neskoro na takéto články , treba tomu predchádzať:(
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 09:56Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Nemůžu si pomoct, ale jsou to demagogické a plané řeči, nic víc. Vyřvávat do světa....no jasně, to je přesně to, co všichni chtějí a na co většinová společnost vyloženě čeká...až jim bude každej gay hustit do palice, že je gay. Pride...no, zatím poněkud rozporuplná akce, která se na jednu stranu snaží být jakousi oslavou, ale spíš popuzuje ještě víc heteráků. A Filip se neoběsil z důvodu výsměchu společnosti, že on je gay, ale proto, že se s tím neuměl vyrovnat a nebyl nikdo, kdo by mu s tím pomohl.
A fakt nevím, jak mám brát větu "My všichni bychom si z Tebe měli vzít příklad..." - on to možná p. Walek myslel dobře, ale formulace je dost nešťastná.
Souhlasím - 14   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
11. 02. 2014 v 10:52Off-line Tomiseek  (34/-/-)
Dopis pěkně napsaný, to se musí nechat. Jen mě pořád napadá otázka, proč se vlastně musíme pořád vyoutovávat. Přece heterosexuál taky společnosti nemusí říkat, že je heterosexuál, tak proč to musíme říkat my, že jsme gay, či lesba? Bylo by super, kdyby se už toto nemuselo řešit a každému člověku by to bylo jedno. Ale to se asi nikdy nestane, toto se bude řešit pořád.
Souhlasím - 14   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 02. 2014 v 13:03Off-line Colombo  (103/192/90)
Psát dopisy, kde adresát je zesnulý, mi připadá dost uhozený a autor se chtěl zřejmě jen zviditelnit, o nic jiného mu nešlo. A souhlasím i s názorem, že z Filipa se dělá novodobý Jan Palach, ač je to smutné, prostě to psychicky nezvládl, takových je spousta. A koneckonců nevíme, zda byl důvod jen jeho homosexualita...
Souhlasím - 17   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
11. 02. 2014 v 15:29Off-line Dondraczek  (41/-/-)
Je opravdu smutné co se stalo,vše se dá přece vyřešit i jiným způsobem. Filipa je mi líto. Ale zajímalo by mne, zda-li by to bylo také tak publikované, kdyby to nebyl synovec Esterky.
11. 02. 2014 v 15:34Off-line Romca1752  (38/-/-)
Moc hezký článek. Aspoň budou mít gayové zase o důvod víc řvát jak jsou češi homofobní, ikdyž kluk se nezabil proto že by byl šikanovanej za to že je gay ale kvůli tomu že se sám nedokázal srovnat s tím že je gay. A s tím se musí vyrovnat on sám tak to prostě je. A jak tam autor zase předhazuje negativný ohlasy heteráků na PraguePride...no to je zase blábol. Já sám jsem gay ale nechutnost jako Prague Pride mi vadí ještě víc než většině lidem. Nemám nic proti pochodu hrdosti (ikdyž je dost zajímavý být hrdej na sex. orientaci) ale v tom pochodu je minimum normálních gayů. Povětšinou tam jdou vidět jen nehorázně vykroucený buzny v žůžový, transexuálové a fetishisti v latexu. Není divu že nás heteráci neberou tak jak bychom chtěli když se sami prezentujeme jako holčičky a úchyláci.
Tak a teď mě ukamenujte.
11. 02. 2014 v 15:51Off-line Romca1752  (38/-/-)
JOKERjoker: Děkuju moc, jsem rád že je tu někdo kdo je ještě při smyslech :D akorát bych ještě rád řekl že jsem nechtěl aby to vyznělo tak že si myslím že všichni lidi nás budou tolerovat za každou cenu. Je jasný že se najde dost lidí kteří prostě nás budou nenávidět jen proto že jsme na kluky, ale těch není zas tolik ... nebo spíš mám jen štěstí že já jich moc neznam :D Myslim že většinou se stačí prostě chovat normálně. Bavím se běžně s klukama a nikomu to že jsem gay nevadí, ani v šatně při těláku (a že to je už co říct :D)
11. 02. 2014 v 15:58Off-line Ent  (50/183/100)
Článek plný prázdných frází. No mě stačilo si pak přečíst, že autor dříve pracoval v Sekci pro lidská práva. Od takových lidí nelze očekávat ani nic jiné než prázdný populizmus a snahu vytvářet problémy kde nejsou.
Ten hoch rozhodně není hoden obdivu a už vůbec ne následování. Je to velmi smutná věc a nejhorší, že naprosto zbytečná.
Jo jen ho glorifikujte, dělejte z něj hrdinu at ho další labilní děti následují a vy pak můžete tvrdit jak v téhle zemi mají teplý těžký život.
Mnoha lidem život nezměnil. Změnil ho jen svým nejbližším a to k horšímu. Jeho máma a táta si to ponesou celý život. S těmi soucitím , těch mi je opravdu líto.
Pane Walek nevim co by jste ještě chtěl. Gay pride ani komentovat nebudu . Dost na tom, že jste tam nechali prezentovat se pedofili. Manželství teplý uzavírat nemohou už z principu. Manželství uzavírá muž s ženou. Registrované partnerství je více než dostačující. Adopce doufám neprojdou. Zde bych povolil jedinou vyjimku a to adoptovat dítě příbuzného pokud to dítě osiří nebo o něj není pečováno a muselo by jít do ústavu.

add Lordpetr.k -nechapu z čeho vychází tvůj pohled, že mu závidí. Co mu asi tak měl závidět? Že to bylo labilní dítě které se nesmyslně zabilo?? Že je slavný? Za týden si na něj nikdo ani nevzpomene a bulvár bude řešit jinou rádoby "celeb***ku".
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 02. 2014 v 16:07Off-line Romca1752  (38/-/-)
ent: Tak to sorry ale je absurdní o něm tvrdit že je ''labilní''. Ne každý má tak silnou psychiku aby něco takového unesl, natož kluk ve 14ti. K adopci se vyjadřovat nebudu, nemám na to názor, je tu hodně pro a hodně proti. Ale vysvětlete mi ten ''princip'' manželství? Já nevidím jediný důvod proč by se muž s mužem nemohli vzít když se milují a chtějí to tak?
Jste tak omezený až to bolí a ještě tu vedete takový velkodušný řeči.
11. 02. 2014 v 16:27Off-line Dondraczek  (41/-/-)
romca1752: souhlasím s tebou, také nechápu pojem registrace, můžeš zaregistrovat psa, auto, nebo profil. Ale mít v občance uvedeno REGISTROVANÝ?to už je diskriminace, nepotřebuji aby každý hned věděl že jsem na kluky.Netajím se tím jaký jsem, ale opravdu nepotřebuji aby to věděli všichni. V každé Firmě se najde d***l, který tě kvůli takové prkotině může jako je Registrován, sesadit nebo spíše vyřadit se seznamu uchazečů o zaměstnání.
11. 02. 2014 v 16:32Off-line Paja76  (47/178/72)
TEN CLANEK JE NAPUL D***LNI.ENT TO NAPSAL DOBRE,MUSEL BYT PSYCHICKY LABILNI A U MNE JE TO NEJVETSI SOBEC.PROTOZE CO ZPUSOBIL RODINE O TOM UZ NIKDO NIC NEMLUVI.RODINA SI PONESE TU NEJVETSI BOLEST,TRAUMA A VYCITKY DO KONCE SVEHO ZIVOTA.TOHLE SI NIKDO Z NAS VUBEC NEDOVEDE PREDSTAVIT, KDO TO NEZASIL.S TIMHLE SE NIKDO NEVYROVNA A NENI NIC PRO MATKU HORSIHO,KDYZ SE MUSI DIVAT DO HROBU SVEHO DITETE.
11. 02. 2014 v 16:35Off-line Romca1752  (38/-/-)
Dondraczek: No to je bohužel pravda, to je lepší nemít nic. Já myslím že se gay manželství jednou prosadí. Ty adopce tak jednoduché nebudou... bohužel (nebo bohudík?)

Mr.Nikdo: Jasně že nepřečte, dovolim si říct že o toho kluka nikomu nejde, jenže jeho případ zase poslouží jako ''bič na homofobní heteráky''

paja76: Hmmm, tebe už ani nejde komentovat, víš vůbec co slovo labilní znamená?
11. 02. 2014 v 16:38Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Dalsi prizivnik na lidskem nestesti..pan Walek pro me klesl na uroven Blesku a dalsich p*****n..
11. 02. 2014 v 16:39Off-line Chris  (32/165/60)
Velká škoda toho mladého kluka, hodně mě to šokovalo... Proč si sakra komplikujeme život urážkami a nesnášením se!! Žijeme jen jednou a všichni na stejné planetě, je jedno jestli je to evropan, američan, korejec, ateista, křesťan, gay nebo hetero.. Kdy se konečně lidi vzpamatujou. Zní to naivně, ale taky už mám dost toho co se u nás a ve světě děje. Myslel sem, že lidi časem dostanou rozum, ale asi se z mnoha z nich postupně vytrácí... :(
11. 02. 2014 v 17:03Off-line Paja76  (47/178/72)
AMEN
11. 02. 2014 v 17:12Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Co to tu placas za nesmysly?
TY JSI Z DVOJCAT, NE? JEDEN CLOVEK BY NEMOHL BYT TAK BLBEJ..
11. 02. 2014 v 17:53Off-line Ent  (50/183/100)
add- romca1752
labilní znamená- nestálý, vratký, nejistý, nepevný
K tomu chlapci se hodí vše. Kdyby nebyl labilní tak neudělá co udělal.Říci o někom, že je labilní není urážka. Pokud ty to tak vnímáš je to tvůj problém. Vyjdu li z tvých vlastních slov , má-li někdo slabou psychiku je to labilní člověk. Mimochodem co tak hrozného neunesl? Že se kolem něj lidé negativně vyjadřovali k homosexualitě? Nebylo to mířeno ani speciálně na něj , ale obecně k homosexualitě. To prostě labilita je.Nezpochybnuji , že pro něj ty emoce byli velmi reálné. Ovšem reakce na to byla naprosto nepřimeřená a nestandartní.
Jak jsem už řekl manželství je od nepaměti instituce pro muže a ženu v níž mají mít vytvořený ideální prostor pro početí, porod a výchovu dětí. To prostě od dvou mužů či dvou žen nemůžete očekávat i kdyby na hlavu jste se stavěl.
Registrované partnerství je institut jenž byl zaveden aby se vyšlo vstříct homosexuálně orientovaným jedincům, ale i heterosexuálně ( těm co nechtějí vstoupit do manželství, ale jen spolu žít na hromádce jako druh a družka). Umožnuje jisté výhody, ale není na stejné rovině jako manželství. Což já osobně považuji za správné. Říkat , že mít v občance registrován je jako vyřvat- jsem teplej- je blbost.
Osobně považuji za zbytečné i registrované partnerství, páč věci ohledně závěti, nemocnice jdou řešit i bez toho.
Stát , který devalvuje institu manželství a rodinu jak je od nepaměti chápána si řeže sám pod sebou větev. No já sem už starý nedožiju se toho , ale vám je 15 let takže většinově muslimskou evropu zažijete. Jak rád budete vzpomínat na staré dobré časy pokud vás nechají naživu.

Osobně žiji ve štastném trvalém dlouhodobém partnerském vztahu s mým partnerem. Necítím se diskriminován ani méněcený. Zároven nemám potřebu se registrovat či podobně.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 17:56Off-line Paja76  (47/178/72)
romca1752-vim co slovo labilni znamena,mozna ty si ho vyhledej.
11. 02. 2014 v 17:57Off-line Andrew81  (42/188/110)
Tak populistické kecy jsem dlouho nečetl. Bože. Já se přiznal společnosti okolo 29 roku mého života. Za pochody hrdosti se stydím. Né za to, ze jsem gay, ale za, jake existence tam chodí. Svatbu neuznávám stačí se registrovat, adopci sám nevím, zda je to morální a správné. To že si kluk vzal život je smutné, ale neselhala rodina? Víc otevřeně mluvit, ptat se?
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 18:07Off-line Paja76  (47/178/72)
pokud mnel milujici rodinu,ktera ho neodkopla tak neselhala-selhal jedine on.
11. 02. 2014 v 18:13Off-line Ent  (50/183/100)
add Lordpetr.k

Osobně nevim proč autor ten článek napsal tak to hodnotit nebudu. Obsah jsem už okomentoval.Pokud mohu mluvit sám za sebe, rozhodně se zviditelnit nepotřebuji. A tím, že vyjádřím svůj názor se nezviditelním. Věř tomu, že nikdo se za hlavu chytat nebude. A pokud jsou někteří lidé silně nepřátelsky zaměření proti teplým ti si z toho budoudělat jen legraci.
On že je Ježíš Kristus teplé komunity?? Promin, ale ty jsi opravdu bud hodně velký snílek a nebo hodně mimo realitu.A touto větou...A nezapomen ze tenhle chlapec zemrel aby ostatni mohli zit !!!!!....jsi maximálně přestřelil. Ukaž mi jednoho jediného člověka, který nemohl žít dokud on se nezabil. I ty jsi do té doby žil a ani jsi o něm nevěděl.
To dítě zemřelo naprosto , úplně zbytečně a úplně nadarmo. Vůbec nic pozitivního z toho nevzejde. Maximálně pár ambiciozních lidí tím začne mlátit tenhle národ po hlavě aby si vydupali kariéru.A jestli budete český národ agresivně mlátit po hlavě furt dokola, že jsou homofobi tak nakonec z lidi ty homofoby uděláte.
11. 02. 2014 v 19:00Off-line Lordpetr.k  (37/-/-)
Sonicboom Kdyby sperma umelo plivat tak ti naplive do huby za ty tvoje blby keci :))))
11. 02. 2014 v 19:22Off-line Romca1752  (38/-/-)
Lordpetr.k: Ne máš v hlavě nasráno, jde to vidět z těch nesmyslů co píšeš.
11. 02. 2014 v 19:35Off-line Romca1752  (38/-/-)
Lordpetr.k: Na co si to hraješ? :D šoupej nohama sám frajere. Já neříkám že jsem kdovíjak inteligentní ale dokážu napsat něco co dává smysl, ne bláboly co píšeš ty :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 02. 2014 v 19:46Off-line Romca1752  (38/-/-)
Lordpetr.k: Třeba tohle ''A nezapomen ze tenhle chlapec zemrel aby ostatni mohli zit !!!!!'' - vážně inteligentní :D
11. 02. 2014 v 19:47Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Si tu děláš legraci, vid?
11. 02. 2014 v 19:59Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Jinak si tvoje příspěvky nedokáži vyložit..
11. 02. 2014 v 20:02Off-line Romca1752  (38/-/-)
A ty si co že tu tak kážeš? :D Jako já na tohle nemam, většina lidí tady si myslí že si blb...takže asi tak, nemá cenu se s tebou hádat :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 20:15Off-line Romca1752  (38/-/-)
Lordpetr.k: No urážíš sám sebe, sice jsem puberťák ale o dost chytřejší než ty. A ty tu mluvíš něco o škole nebo inteligenci? Tak se nauč pravopis 2. třídy...pěkný že ve 27 letech napíšeš ''tryckem'' .. tričko se píše s měkkým I ... blbe :D
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 20:21Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: "kdyz se ti to nelibi tak to necti je democracie tak ze kazdy muze plne sdilet svoje nazory s ostatnimi !" Asi si pleteš demokracii a svobodu a já si mohu ke všemu napsat svůj názor..
11. 02. 2014 v 20:28Off-line Romca1752  (38/-/-)
Na (ne) český klávesnici nemáš jen diak***iku, a já si nestěžuju že nepíšeš diak***iku :D A max. je prohozený Y/Z .. rozhodně ne tvrdý a měkký I :D lol ty si d***l :DD taky podle toho argumentuješ :D prej že nemáš českou klávesnici a proto píšeš jak prase :D
11. 02. 2014 v 20:28Off-line Sir.patrick  (26/173/68)
proboha že to řešíte :D
11. 02. 2014 v 20:30Off-line Romca1752  (38/-/-)
Já vim no ... ale nemůžu si nějak pomoct :D
11. 02. 2014 v 20:33Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: "kdyz se ti to nelibi tak to necti tvoje svobodna vule " Tak moment, já si můžu číst, co chci a ikdyž se mě to nelíbí..a demokracie je osvobodě v oblasti voleb a tím to končí..ale chápu, že pro některé jednodušší jedince je to problém pochopit...
11. 02. 2014 v 20:40Off-line Filip.matousek  (25/170/60)
přivedlo mě to až k pláči :'( :'( :'(
11. 02. 2014 v 20:45Off-line Filip.matousek  (25/170/60)
už se tu přestaňte hádat, založte si diskuzní kroužek nebo si pište do zpráv!!
11. 02. 2014 v 20:46Off-line Lordpetr.k  (37/-/-)
JOKERjoker ale me to nepohorsuje oni porad neco proti me maj a ja nevim co :/ Ale me to nahodou bavi se smat nad lidskou negramotnosti :D a d***litou a
11. 02. 2014 v 20:53Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Co hloupýho napíšeš dál?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 20:53Off-line Romca1752  (38/-/-)
Lordpetr.k: Už nevíš co by si si vymyslel že jo? Asi nevíš co je diak***ika podle toho že si napsal '' moje diak***ika je v poho'' :D Vylízanej si tu jedině ty. Muj rodnej jazyk taky není čeština a hrubky jako ty bych nenapsal :D
11. 02. 2014 v 20:56Off-line Romca1752  (38/-/-)
:DDDDDDDDD No ty máš dost vážně :D
11. 02. 2014 v 20:59Off-line Romca1752  (38/-/-)
Ne mě to nesere, to by mělo spíš srát tebe protože ty jsi pak za dežota ne já :D
11. 02. 2014 v 21:00Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Si psal, že si češtinu dlouho nepoužil..doufám, že žiješ mimo ČR.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:03Off-line Romca1752  (38/-/-)
Tě vzrušujou supermani? :D
11. 02. 2014 v 21:15Off-line Romca1752  (38/-/-)
Lordpetr.k: Jo budeš, právě proto že jsi blb :D Já taky tak nepíšu...
11. 02. 2014 v 21:17Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: To jsi mě uklidnil, takhle hloupý lidi tu nepotřebujem
11. 02. 2014 v 21:22Off-line Romca1752  (38/-/-)
My nejsme spolek ty jeden tupane :D
11. 02. 2014 v 21:24Off-line Romca1752  (38/-/-)
My jsme se podívali. A čím se on může pochlubit? Třeba tím že nepíše jako zedník, pak taky jeho komentáře dávají smysl a mají úroveň -.- :D
11. 02. 2014 v 21:26Off-line Romca1752  (38/-/-)
Kdo říká že tě vzrušuju? :D Absolutně nezajímá? Tak proč to tu celou dobu řešíš :D loool tak tohle je fakt dobrý ... :D máš IQ jak automaticka pračka a machruješ :/
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:28Off-line Romca1752  (38/-/-)
Metofora znamená přenášení významu na základě vnější podobnosti :D Evidentně tobě nic neříká když sem pleteš slovo který neznáš a ani ho neumíš použít :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:30Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Já jsem se několikrát kouknul sám na sebe a ač to zní samolibně řekl jsem si pěknej kluk :D
Vážně, já se nechlubím, je mi to cizí..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:41Off-line Romca1752  (38/-/-)
:DDDD přesně to jsem ti řekl trotle. A když už to kopíruješ z wikipedie tak to zkopíruj celý příště :'D lol tak tohle mě rozsekalo. SI všem k smíchu špíno :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:45Off-line Romca1752  (38/-/-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Metafora - tady je přesně slovo od slova co si napsal...takže jo zkopíroval jsi to :D já špíná nejsem...narozdíl od tebe :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:46Off-line Sonicboom  (61/173/-)
Lordpetr.k: Nejsem zrzek, asi jsi barvoslepej
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:53Off-line Romca1752  (38/-/-)
To že se hádáš s pár lidma na český gay seznamce tak hned si slavnej? No tak když si to myslíš.. :D
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 02. 2014 v 21:59Off-line Sonicboom  (61/173/-)
LOL
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
12. 02. 2014 v 02:00Off-line Colombo  (103/192/90)
JOKERjoker: Ty jsi dobrý magor...
12. 02. 2014 v 18:14Off-line Jam  (30/170/64)
zas tak hezký nebyl ....
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
12. 02. 2014 v 18:53Off-line Jam  (30/170/64)
Filipovy se možná cesta vytratila začal se bát...Měl chuť to vzdát...Každý známe tyto chvíle...Chtělo to jen čas a řešit to i byť jen sám a ne si hned brát život chvíli by to bolelo a pak by to přestalo, hlavně nebyl první ani poslední, možná mu stačilo říct, že má celý život před sebou, stačilo pouze věřit že ho někdo mohl jednou milovat a hned by měl chuť žít jen měl mít kousek strpení...Nebyl v tom první ani poslední...

Nicméně nevím proč bychom si z něj měli brát příklad?
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 02. 2014 v 15:21Off-line Leoo  (56/183/105)
Tohle je moc smutné čtení... Přátelé měli bychom něco pro Filipovu památku udělat. ...Přemýšlejte prosím... Nemít přítele tak nevím...
17. 02. 2014 v 20:02Off-line Jam  (30/170/64)
Heh nevím co by jsi pro něj chtěl udělat?Myslím že rodiče i jeho teta Ester Janečková udělali pro něj dost...Je to blbý, ale mrtvím už fakt nic nedáš než jen svatý klid.. Proto já raději "Lituji živé". Jediné co pro něj můžeš udělat mu nosit květiny každý rok na jeho výročí a jeho příbuzní si připomínat jak to mohl být dobrý kluk ... that all ;)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 02. 2014 v 20:06Off-line Matthewko  (28/182/85)
drsné ale pravda je že už nie je čo poriešiť , treba tomu radšej predchádzať ale strata tak mladého života je smutná
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 02. 2014 v 20:45Off-line Jam  (30/170/64)
Nevím pro mě to smutné nebylo k tomu člověku jsem žádný citový vztah neměl, neříkám že sem mu to přál, ale zároveň nedokáži litovat, jelikož toho člověka opravdu neznám...
18. 02. 2014 v 21:01Off-line Lordpetr.k  (37/-/-)
Jaj normalne sami P*****Ny se tu resi a kazdy mele jen sracky ! Marmelado jak by jsi knemu mohl mit citovy vztah kdyz jsi ho ani neznal. Pane boze sami hovna se tu serou :)))
30. 07. 2014 v 11:56Off-line Voki  (34/168/55)
Škoda je každého mladého života.Neznal jsem toho chlapce,ale dnes už to tak být nemuselo.A co rodina,naslouchala mu a chtěla pochopit?
30. 07. 2014 v 11:59Off-line Voki  (34/168/55)
Ale aspoň je mu nyní lépe.Snad ano.
08. 12. 2017 v 04:35Off-line Iglw  (48/172/77)
Každého předčasně zesnulého člověka je velká škoda!!!
26. 11. 2023 v 13:25Off-line PaulBrian  (51/180/72)
Filipko budeš chybat????️‍????❤️????️‍????????
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload