Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jan Zelenka: Co na teplé křesťany říká Bible?

Téma církve, křesťanství a homosexualita dohromady vždy zavání problémy. Navíc nedej bože, když se někdo rozhodne znevěrohodnit něco, v co lidé věří. Přesto bych rád dopředu řekl, že jen vyjadřuji svůj svobodný názor, a že víry (a to jakékoliv) uznávám a ctím.

Homosexuální pedofilové?

V první řadě mě napadlo, co je pravdy na stereotypu, že katoličtí kněží jsou homosexuální pedofilové. Proč si to lidé mysli? Určitě se takových skandálů stalo několik. Církev samozřejmě mlčí, aby si zachovala jméno. Myslím, že kdybyste byli na jejich místě, uděláte to samé. 

I když pár takových udělalo špatné jméno katolíkům, musím říci, že tento stereotyp moc pravdivý není. Budete se divit, ale podle statistik je nejvíce pedofilů zaměstnáno jako dětští lékaři

Co na gaye říká Bible?

Bible je zaprvé kniha, která je stará skoro 2 500 let. Takže názory na gaye tam mohou být trochu zkreslené. V Bibli tedy přímo není, že se 2 kluci, nebo 2 holky nemohou vzít. Sice manželství je zde definováno jako sňatek mezi mužem a ženou, ale o registrovaném partnerství tam není ani slovo.  Stejně, jako o černoších.

Dále je zde zmínka, že ten, kdo bude mít sex s mužem, skončí v pekle

Zajímalo by mě, proč tedy Bůh (a cituji Bibli: „Bez Boží vůle se ani stéblo trávy nepohne“) stvořil lidi natolik chytré a samostatné, že ho neposlechli, a někteří v něj přestali věřit.

Prostě stvořil peklo pro případ, že jeho boží lásku nebudeš opětovat. To mi přijde trochu smutné. Bible mluví o milosrdném bohu. Avšak ve většině částí jen zabíjí lidi, čímž porušuje svá vlastní přikázání.

Mimochodem, doslova Bible o gayích říká: "Muž, co s mužem ulehne, musí být ukamenován". V angličtině se používá pro „kamenování“ slovo „stoned“, což mimochodem znamená i zhulený. Gay v té době v angličtině znamenalo šťastný, veselý, anebo čiperný. 

Kdo nás stvořil?

Moc mě pobavil vtip: "Bůh stvořil nebe a zemi. Zbytek je z Číny. Až na děti. Ty jsou z vaČíny".

Ale k věci. Předminulý papež Jan Pavel II. byl obrovským zastáncem technologií a pokroku. Věda a víra šly vždy proti sobě. Tento muž byl první, kdo otevřeně chtěl spojit tyto dva prvky dohromady.

Takže jak? Vyvíjeli jsme se miliony let, nebo nás lusknutím prstu stvořil neviditelný Bůh? Kdo zjistil, že to byl on? A proč je Bůh vlastně muž? Proč je starý, a má bílé šaty? 

Například některé pořady už se rozhodly ukázat svůj názor na církve. Například Star Trek, kde nikdo není věřící, protože se s nimi do budoucna nepočítá. 

Křesťanství? Ano, či ne?

Můj osobní názor je, že když si odmyslíme absurdní příběhy, kde křesťansko-židovská zombie (Ježíš Kristus), které vás nutí jíst symbolicky jeho tělo (chléb) a krev (víno), a telepaticky mu řeknete, že v něj věříte, a on z vás dostane veškeré zlo, které je v každém z nás. Za to zemřel. Za hříchy, za které původně může žena (Eva), která je stvořena z žebra prvního muže, a neposlechla mluvící obláček, ale místo toho poslechla mluvícího hada, a snědla jablko z kouzelného stromu…

Tak nám zbyde hlavní myšlenka. Tou myšlenkou není uctívat desítky „svatořečených“, ale šířit lásku, radost, protože už desatero přikázání říká, abychom milovali bližní své. Nemuseli byste si odpírat, co máte rádi. Měli bychom být šťastní, umět se radovat z maličkostí, a pomoci druhým.

Absolutně jsem se smál, když jsem narazil na internetu na obrázek, kde žena obchází bezdomovce, tuláky, nemá ráda gaye, nemá ráda chudé, nemá ráda černé, a nemá ráda všechny, kteří věří v něco jiného (jinou víru), ale jakmile vstoupí do kostela, říká, že je hodná a slušná křesťanka.

Dobrého člověka z vás dělají činy. Ne víra, nebo přesvědčení. Na to, abyste byli slušní, milí a hodní nemusíte být součástí jakéhokoliv spolku.

Disclaimer

Mrzí mě, jestli jsem někoho urazil. Já si vážím všech církví, náboženství i sekt. Neuznávám osobně moc nereálné příběhy, kterých je v Bibli plno, ale uznávám myšlenky. Mimochodem, myslíte, že byste byli stejně slavní, úspěšní a dostali se do nebe, kdybyste byli synem/dcerou boží, a říkali to do světa?

Titulní foto: perspective, Flickr, Creative Commons

Autor článku se vysmívá stereotypům a chce jednoho dne změnit pohled lidí na gaye. Natáčí videa na svůj YouTube kanál a píše si vlastní blog.
Onload

20 názorů ke článku

16. 03. 2014 v 12:54Off-line THX1188  (40/183/90)
Snad nyní já neurazím autora, ale být jím, tak bych se nepouštěl do téhle "hluboké vody." Očividně tomu vůbec nerozumíš a kloužeš jen po povvchu věcí. V Bibli je také psáno, že dítě, které neposlouchá své rodiče má být ukamenováno! A nekamenujeme neposlušné ratolesti. Zde jde o výklad! Homofob si v ní najde co potřebuje, to samé udělá homusexuál. Je mým dobrým přítelem jeden římsko -katolický kněz : A světe div se, není homofob, dogmatik ani pedofil. Víra je důležitá, k jaké se přikloníte je vaše svobodná volba, ale neoháněl bych se Biblí, když ji neznám.
Komunitní církve nabízí besedy i semináře s výkladem Bible "trochu jinak"...doporučuji nějaký navštívit a pak napsat článek znova...a jistě získáš, troufám si říci, i ostřejší ton.
Tohle jen jen povrchní něco....
Můj názor :D
Souhlasím - 32   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
16. 03. 2014 v 13:56Off-line THX1188  (40/183/90)
http://www.youtube.com/watch?…

Autor v celé své kráse...nechápu jak můžeš mít vůbec odvahu napsat takový článek!
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 03. 2014 v 14:55Off-line Klucinek  (33/176/75)
Nechtěl sem bejt zase první kdo to napíše :D

Já bibli nečet, víru nezvyznávám a jediný čemu věřím jsou skutečnost to na co si můžu sáhnout, to do čeho můžu říznout, to co můžu změřit....ostatek jsou pro měj jen kecy stejně jako tenhle článek.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
17. 03. 2014 v 00:54Off-line PATRIK888  (35/-/-)
Autor se zjevně pustil do tématu, kterému vůbec nerozumí, nebo záměrně šíří bludy. Není vůbec zřejmé, co vlastně chtěl tímto spletencem bez ladu a skladu říct. Mám vůbec pochybnosti, jestli vůbec Bibli, či jiné písma kdy vůbec četl. Že muž mající sex s mužem skončí v pekle, o tom v Bibli není ani písmenko. Pokud se mýlím, ať mi autor napíše stránku a řádek. Zrovna tak citace Bible, že Bůh stvořil peklo pro ty kdo neuposlechne jeho příkazů, je naprostý blud. Že Bible " ve většině případů zabíjí lidi" nechávám radši bez komentáře. Odkaz " Muž co ulehne s mužem, musí být ukamenován", mě skoro rozesmál, pokud by se nejednalo o záměrně šířenou lež. Ať autor napíše, kde konkrétně se takový text nachází....Jinak k tématu: Je za prvé potřeba rozlišit víru (ať už jakoukoliv anebo v cokoliv) a církve ( rovněž kterékoliv). Církve často byly a jsou manipulovány a taky často samy manipulují, tím, že se v průběhu staletí díky větší či menší moci dostaly do politiky. A jak známo, peníze mají neskutečnou moc pokřivit charakter nejen politiků ale třeba i církevních představitelů. Celé je to na dlouhou diskuzi a zabralo by to mnoho stránek A4. Několik základních hesel.Celá Bible se tématu homosexuality dotýká pouze ve dvou kapitolách. Starý zákon v Knize Leviticus18,22 říká: Nebude muž sdílet s mužem ležením ženy, neboť je to ohavnost. Zde je potřeba na dlouhé hodiny rozmluvy vysvětlit, že chápání tehdejší patriarchální společnosti, kdy žena neznamenala prakticky nic, byl morálně odsouzen muž, který sehrál roli ženy. Dnešním vyjadřováním by se to dalo vysvětlit, že špatnosti se dopustil muž, který byl š**án, nikoliv ale ten, který ho šukal. Šukaný byl ponížen za to že ze sebe udělal ženu. Sex jako takový ani homosexualita vůbec řešena nebyla, v té době ani vůbec naším pohledem chápána nebyla. V Novém zákoně je zmínka apoštola Pavla Listu Římanům 1, 27. Tohle je už opravdu na dlouhou rozmluvu, jen v krátkosti, zde došlo k manipulaci s texty při překladu původně starolatinských slov do prvních překladů do řečtiny. V podstatě ani zde není odsuzovaná homosexualita jako taková, ale zneužívaní či znásilnění. A na adresu těch zapřísáhlých dogmatiků, kteří nepřipouští žádný výklad textu, bych rád připomněl, že na jiné stránce Bible je psáno Nepozříž maso vepřu a nelétavých ptáků, neboť je to ohavnost. O této pasáži ale silní k***ici nás gayů jaksi slyšet nechtějí. Závěrem bych jen chtěl připomenout, že mnoho gejů je třeba věřících ale nemusí mít s církvemi nic společného. Nechme jim to právo na víru.
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
17. 03. 2014 v 07:20Off-line Tsumorashi  (103/-/-)
Já ti nevím ale asi autor ještě neviděl modlitby za Bobbyho. Doporučuju shlédnout a prakticky zjistíš že to co jsi zde popsal už před nějakou dobou někdo natočil, vysvětlit a je to dokonce podle skutečné události.
Nemluvě že je to o tom jak dokáže smýšlení o jedné věci z jiného úhlu objasnit věci které do té doby člověk neviděl, nevnímal.

Jinak co se týče autora, ano je extravagantní a pobuřující, sám mám takového známého a taky je gay ale nikterak to nevnímám, je jedno jak se člověk vyjadřuje co dělá nebo jak vypadá, pokud nemá v hlavě nasráno je to člověk normální což si myslím že autor nemá, jen rád provokuje. Samozřejmě se ozve mnoho lidí kteří mu nadávají ale proč sakra? To bych měl nadávat všem kteří jsou jiní? či jinak vystupují na veřejnosti?
Takže pro autora plus za to jaký je a že se nenechá zlomit, ano videa jsou mnohdy trapná ale o tom to není :D, umíš s tím jít aspoň na veřejnost a provokovat, já jako stydlín bych zalezl do tmavého koutu a kroutil hlavou jak jsi toho vůbec schopný :D.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
18. 03. 2014 v 12:10Off-line Opoplk  (34/-/-)
Zelenka je ostudou všech inteligentních lidí, jak se někdo může chovat jako on, to fakt nechápu.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
20. 03. 2014 v 03:14Off-line Anakin  (32/175/66)
Hlouposti vubec neví o co jde ;)
28. 03. 2014 v 11:57Off-line Fogacer  (55/172/61)
Nejsem věřící ale mám dost gay i hetero přátel jež si vážím. mají svou víru,ale nesnaží se vykládat si Bibli tak aby škodila. Jinak četl jsem jak Bibli tak Korán a spíše jako součást své lásky k historii a tomu o čem píši "Svaté knihy" . Ovšem tato reportáž není ani polemikou ani ničim jiným než nepochopením o čem Víra je. Je tu zapomenut historický kontext v němž se bible vyvýjela. Pokud bychom četli Starý a Nový zákon, neřkuli to co je psáno v Bibli např.ve středověku zjistíme jak odlišné jsou. Je to součást vývoje. Tak jak se vyvýjí myšlení lidí se vyvýjí i postoj církve. Četl jsem jiný článek autora a vcelke jsem jej chápal, ale pouštět se do tématu takového rozsahu jako je toto je pro mne pobuřující, to se zdůrazněním, že nejsem věřící. Jinak jeho absurdní videa neřeším, osobně mi stačí vidět kousek a vypínám. To není recese ani nic tomu podobné, to je výsměch gay komunitě. Mimochodem Bible je mladší a nikoli 2500 let, ale pokud autor spojuje Tóru což je židovské učení s Biblí musel by přidat.
08. 04. 2014 v 19:53Off-line Jam  (30/170/64)
Pro mne je Bible jako kniha velice přeceňovaná, tzn. je k ní přisuzována příliš velká váha ....cituji z článku "Bez Boží vůle se ani stéblo trávy nepohne". je prostě chápu že tehdy si lidé nedokázali toho tolik osvětlit jako teď ale toto a spousta věcí co je v Bibli je nesmysl. Avšak se říká že je to kniha, kde naleznete odpovědi na všechny vaše otázky....
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
29. 04. 2014 v 22:40Off-line GverGraen  (33/-/-)
Bible je kniha která z veliké části reflektuje dobu v níž byla napsána ale pořád je plná příkladů toho jak lépe se dá žít.
07. 10. 2014 v 22:34Off-line Boylover  (103/179/84)
Když jsem viděl v TV pořad s malým klučinou J.Zelenkou, byl jsem nadšen, jak se hrnul do každé zajímavosti co se týče života, připadal mi moc fajn. A léty prostě vyrostl ale není hotový člověk, to jsme vždy až na sklonku života, moudrost se nedá sníst, ta se musí nastřádat... Takže nechme jeho svobodu projevu a my máme svou svobodu na to podat názor.
Ale k věci, titulek má název:
,, Jan Zelenka: Co na teplé křesťany říká Bible? ,,

Protože jsem Bibli četl asi 3x dokola a používal vysvětlující konkordanci, lecos jsem pochytil. Takže mohu říct, jak jsem Boží náhled na gaye atd...pochopil já.
Bible říká že muž s mužem nemá ležet tak, jako se leží s ženou a pokud ano, odstraňte je ze svého středu. To je jedna věc, záleží už jen na přesném překladu z původních Řeckých a Hebrejských písem. Takže bych se Boha v tomto směru neobával. Jeho láska k lidem vesměs (i trpělivost) je veliká. Vzpomínám na jeden Biblický příběh Ženy, která si vydělávala tělem a tak se vlastně provinila proti tehdejším předpisům, kterých bylo tehdy kolem 600, jestli si dobře vzpomínám, ono desatero má 10 zákonů ale ty byly později rozvedeny do předpisů, které byly pod Božskou inspirací nařízeny, napsány do svitků-tehdy knihy nebyly.
No a Židé poslušni předpisů hodlali Marii prostitutku ukamenovat. Zajímavé je, co řekl Ježíš. ,, Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí kamenem,,.

A všichni se kupodivu rozutekli, že?
Rozumí autor článku i ostatní přispívající, jak pohlížel na člověka, hříšného, slabého tento Ježíš? Jako na drahocennou bytost, hodnou života! Jak tedy asi na nás pohlíží Syn a otec, na nás hříšníky, kteří možná prodáváme své tělo, hřešíme různými zvláštními styly, vždyť by nás už dávno zabil, kdyby mu šlo jen o toto. Z těchto pasáží Bible jsem pochopil jak nás Bůh miluje a jak říká jedno Bibl.úsloví:,, Nedává pozor, kde děláme chyby, pamatuje, že jsme prach,, ...
Někde v Hebrejských svitcích se píše o lidech z Gomory a Sodomy, že tyhle sexuální praktiky byly:,,Jejich vlastní vada,, .
Dokážu si představit, ve světle toho co se v těch místech Bible popisuje, že ti lidi byli heterosexuálové ale zvlčili až tak hrozně, že si užívali muži s muži jen tak pro obohacení života.
Toto bylo přece zvykem i ve starém Římě, kdy muži měli své malé chlapce k pohlavnímu styku a kdo neměl, jako by nebyl, to byla tehdy móda toho zvráceného světa.
Ale to že jsme se narodili s odlišnou sexuální orientací, není přece naše volba, je to naše přirozenost, já jsem přesvědčen, že když Bůh miloval kurtyzánu, bude milovat i hóšu, pedíka, lesbičku, vykroucence, prostě každého z nás. I zloději budou jednou vzkříšeni a nezapomenu na muže, jenž byl po boku Ježíše umučen na kůlu. Ježíš mu přece slíbil, ač zabil člověka že s ním bude v ráji, takže jestli vrahovi bude odpuštěno, ač porušil nejdůležitější z 10ti přikázání, jak by mohli být zapomenuti lidičky jako my, kteří jsme svou orientaci na kluky nevyráběli pracně po večerech ale narodili se s ní? Takový má Bůh názor na teplé křesťany a nezáleží na interpretaci, tu si může každý domýšlet podle sebe a názorů je všude slyšet spoustu. A ti co nevěří v Boha, nejsou žádný odpad, i oni jednou Boha poznají, někteří ještě v tomto životě, jiní po vzkříšení na zemi, v novém světovém (ne lidském) řádu.
Doufám že jsem pomohl mnohým co Bibli nečetli svým 13ti letým studiem Bible a různých dalších knih k tomu, aby se dívali do budoucnosti pozitivně a hlavně se vzájemně měli v úctě a v naší komunitě zvláště.Uf.
08. 10. 2014 v 10:13Off-line Klucinek  (33/176/75)
Ale kdepak, já sem dítě satanovo a doufám že budu jednou topit pod kotlem!!!! A vše proto taky dělám!
23. 11. 2014 v 14:25Off-line Stianski  (56/175/85)
Celý článek je napsán nezralou a neznalou osobou.
S evidentní snahou vyvolat negativní vzrušení.

Pokud se nejedná o známého provokatéra, pak autor kráčí v jeho šlépějích ve snaze ukrást mu něco z jeho hloupé „profláklosti“ postavené na „negativní reklama taky reklama“. Věřím že oba, nebo on z toho ještě vyroste. Nemá smysl se pouštět do polemik s nesmysly a s lidmi, kteří mají potřebu vyvolávat konflikty a jim či případně své pravdě přizpůsobí argumenty, ačkoli pro ně nemají sebemenší podložení…
23. 11. 2014 v 15:33Off-line Stianski  (56/175/85)
Pro Betonica:
Samozřejmě, že logicky ti to nepřipadá vpořádku. Jsi mužem dnešní doby. Mojžíšovy knihy byly napsány v době, kdy byla zcela jiná situace. Politická, sociální etc. Na předmětném území konkrétně nebyly státy, jak je známe dnes. Šlo o množství vesměs více či méně divokých, více či méně kulturních kmenů, které spolu soupeřili o zdroje ve velmi nehostinných podmínkách a v relativně malém prostoru. Pro přežití každého kmene bylo životně důležité plození potomků a tím rozšiřování síly potřebné pro fyzickou soutěž o zdroje s konkurenty. Každá soulož musela nutně předpokládat zplození budoucího bojovníka, resp. matku, která bojovníka porodí. Tato sociálně politická nutnost byla logicky vykládána, jako Boží zákon a nemohla se nedostat do psaného „Slova Božího“. Nadto, soulož vykonaná na muži byla výrazem a také prostředkem pokoření příslušníka konkurenčního kmene. Protože ani později nikdo nepochyboval o Slově Božím - náboženství bylo přirozenou součástí života každého člověka, nebylo možné připustit, fakt, že Bibli nelze vykládat doslovně a v tom pokračovali i křesťané. A tak nalezneme několik „důkazů“ dnešních homofobů i ve spisech sv. Pavla, na něhož se mnozí dnes o to důrazněji odvolávají, oč stále častěji musejí připustit, že starozákonní biblické spisy (zejména Pentateuch - Knihy Mojžíšovy) jsou přežitkem a nelze z nich vycházet. Ovšem politika proniká, stejně, jako náboženství do všech vrstev lidského konání. A tak obvinění ze sodomie (homosexuální styk) se stalo velmi výhodným nástrojem vydírání a budování politické moci, zejména v Církvi a tak je tomu dodnes. Zkuste si představit, že by konkurenční aspirant na, řekněmě, post biskupa nemohl být označen (a třeba usvědčen) z „homosexuálních sklonů“. Kdyby totiž Církev připustila fakt, že být gay není vada a dokonce, že jde o vůli Boží, jakými zbraněmi by se pak ‚preláti‘ mohli ohánět? Korupcí? To by pak musel nastat drastický nedostatek hirearchů…

Tak tolik.

Autorovi článku přece jen něco: Chceš-li poukázat na hlouposti, nedělej to hloupě… ;) Lépe: nepouštěj se do věci, které nerozumíš.
12. 10. 2015 v 00:20Off-line Teenager  (25/187/85)
, Jsem gay a pravidelně se účastním bohoslužeb, jsem katolík, a nikdy mě za to nikdo neodsoudil ani nijak neponížil, všichni mladí z věřících mi rozumí a nikdy mě nevyčlenili nebo neuráželi apod. A navíc ty verše jsou úplně vytržené z kontextu.
10. 07. 2016 v 17:03Off-line Arcada  (23/171/58)
Souhlasím s teenager. Neupírám nikomu jakoukoliv formu víry, ale sám věřím ve fakt stvoření člověka Bohem skrze evoluci. Jsem toho názoru, že Bible obsahuje velké množství "podobenství" (příběhů které se snaží složitou situaci připodobnit jiným, snáze pochopitelnějším), o kterých si množství křesťanů myslí, že to jsou příběhy pravdivé a přemýšlejí o nich doslova. Proto křesťanští hateři, uvědomte si, že katolická církev není jediná. Existují i méně charismatické a méně liturgické racionálnější jako třeba některé z evangelických církvi (ČCE, SCE, CB...). Nepřemýšlejte o církvi jako o hloupé zastaralém systému a zamyslete se nad možnými pozitivy, které může přinést.

P.S. Samozřejmě má církev (jako vše kde jsou lidé) chyby a je velmi nedokonalá.
19. 05. 2018 v 15:03Off-line Yan  (55/182/85)
Transexuálové a homosexuálové by měli býti přijati katolickou církví. Kdo jsme abychom soudili ?
Papež František
19. 02. 2021 v 22:37Off-line Servant  (23/188/66)
Já jsem sice jenom mladý a hloupý (nezkušený), ale Církev (náboženství) chcete-li, je jedním z pilířů, kteří drží systém v chodu. Když jeden pilíř odstraníme, tak ten druhý (dříve či později) spadne. Možná se časem lidé změní. Příkladem je dnešní doba :) Dříve to byl trestný čin anebo se to dokonce bralo jako nemoc, porucha. Dnes jsou lidé tolerantnější a kdo ví, možná časem i sama Církev uzná, že my jsme taky Děti boží, jen se nám líbí stejné pohlaví :) A jestli za to skončíme v Pekle, tak to bude pořád lepší než být v nebi a nebýt sami sebou (skrývat to a hrát si na něco jiného).
13. 06. 2021 v 00:09Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
@patrik88: rád bych podotknul, že poku jsi opravdu studoval Bibli důkladně, pak jsi musel narazit na Leviticus 18 kapitolu a 22 druhý verš a tam je zcela čitelné: "Nebudeš obcovat s mužem jako s ženou. Je to ohavnost." (obcovat znamená mít sex). Ve starozákoních dobách (před narozením Krista a jeho smírné oběti pro ty, kdo se nebudou chtát dále dopouštět hříchu /pokání - jinak také změna smýšlení a život odevzdaný Kristu/ se jednalo o smrtelný hřích, který byl trestán kamenováním (stejně tak, jako ostatní hříchy tam uvedené).
To, co jsi uvedl je tedy zcela mylné - sorry ale fakta jsou fakta.
26. 06. 2022 v 15:51Off-line Waioleta  (50/-/-)
Nezapomen´ že může jít o falešnou vizi cirkve .Kdyby se každÝ znovu vrátil do školy a znovu si zopakoval hodiny dějěpisu tak by zjstil že v ůdobi kde žil Ježíš byli i Rˇímane a ty jak známo pronásledovali včetně muslimů křest´any takže otázka by vyzněla jak kdo si obrátil slova víry ve svůj prospěch když tou dobou bylo u těch co byli u moci šuma fuk kdo pokom vyjel. Další takovým pradoxem je že i jazyk národů se vyvijel a shodou náhod překlad i když opět otázka by zněla jazyké odchylky měla tehdy Aramejština vůčí fránštině a jak by to vypadalo ted´ takže neberme zas tyhle věci zas doslovně ale zkuzme se optat jinak vý vůbec někdo jaké víno opravdu pil Ježíš? A jakóu pobobu měl jeho kalich a z čeho byl opravdu vyrobený? Co když řeknu že jistá slova sou založené na pravdě ale jen člověk dobrého srdce a vůle vý jak oprostit jistý neduh i když sice je to jen položka která mirni simtomy ale léky zůstavaji ale zas né v horentní položce jako to bylo dřív ale zas člověka to dostane do situace že může zpětně brát hormony a zas žít normálním životem .Prostě vtip je vtom že tehdy se používala keramika a technologie zpracování vína spiš připominala způsob na výrobu slihovice ale i tehdy se experimentovalo takže bylinkové víno pro chudokrevné je prostě grál ale platí tu i jistá pravidla ato templáři museli vědět protože se vše potom rozšířilo i do Evropy a naše baběny vyráběli tinktury a církvi se to opět nelíbylo tak vzniklo kladivo na čarodějnice a tím sme podel nich v dnešní době my.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload