Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gayové vyhráli nad Brendanem Eichem. Ten po dvou týdnech rezignoval na šéfa Mozilly

Křeslo šéfa Mozilly nevydrželo pod Brendanem Eichem ani dva týdny. Hned po jeho nástupu vyplula zpráva, že v roce 2008 daroval 1 000 USD na kampaň organizace „Proposition 8, California's gay marriage ban“, která bojuje proti homosexuálním manželství. Takový skutek byl pro mnohé neslučitelný s Mozillou, která se ve svých hodnotách honosí rovností práv.

Někteří vývojáři se rozhodli skoncovat s vytvářením doplňků pro webový prohlížeč Firefox, za kterým stojí právě Mozilla. Některé zahraniční weby dokonce začaly uživatelům Firefoxu zobrazovat zprávu: „Nový šéf Mozilly Brendan Eich je odpůrce rovných práv. Proto doporučujeme, aby naši uživatelé nepřistupovali na tento web přes prohlížeč Firefox.“

Ve čtvrtek proto přišla zpráva, na kterou mnozí čekali – Brendan Eich bez zbytečného povyku rezignoval. Nikdo ho prý nenutil, udělal to v zájmu Mozilly.

Homosexuální vývojáři: Končíme s Mozillou, vadí nám její šéf

Titulní foto: youtube.com

Onload

7 názorů ke článku

05. 04. 2014 v 20:53Off-line Fogacer  (55/172/61)
Hold co to ale vyřeší? V USA je homofobie celkem dost a ani jejich právní řád vše neobsáhne. Dle mého to nemá vliv na to zda Mozilla pojede či nikoli. Někdy je věcem přisuzována špatná rovina. Bussines není o tom koho máme rádi či neradi ale jak je ten dotyčný schopný manager. Ač s jeho názory a činy nesouhlasím, někdy se to přehání. Pak to vede k "honu na čarodějnice" a nám na škodu. To jako Zeman také k***izuje gaye s Klausem tak je oba pošleme někam spolu na hory a ať tam zůstanou? Ovšem je pravda, že noviny málokdy popíšou jak to ve skutečnosti je. Hold to, že odejde jeden dva vývojáři (pokud tomu tak opravdu je) nemusí být konec. Hold někdy se zbytečně litujeme. Navíc onen manager má stejně dost akcií společnosti a tak je výsledek pouze jeden, bude škodit jinde a Mozilla mu bude dál vynášet a on to pak opět rozdá homofobní organizaci. Takže opět jsme z komára udělali velblouda. Diskriminace je špatná věc, ale neschopný manager nadělá víc škody. Akcionářům je celkem jedno kdo je vede pokud z toho mají tisk. To je realita.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 04. 2014 v 10:46Off-line NaKluky.cz  
Máš pravdu, nic zásadního se tím nevyřeší. Myslíme si ale, že je dobře, že se vývojáři začali ohánět. Přestože je Mozilla soukromá organizace a mohla by si dělat, co chce, tak vzhledem k jeji "otevřenosti" k menšinám vážně není košér, aby její šéf aktivně podporoval skupiny potlačujicí práva homosexualů (proto bychom v tomto případě i upozadili jeho odbornou zdatnost). To se ostatně k***izovalo i ex-prezidentovi Václavu Klausovi, že není prezidentem všech. Takže v konečném důsledku celou událost kvitujeme, protože je vždy dobře, když se společnost umí v rozumné míře (!) bránit.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 04. 2014 v 13:50Off-line GverGraen  (33/-/-)
Pokud šéf Mozilly podporuje organizace které bojují proti právům gayů, činí tak jako soukromá osoba, dle svého nejlepšího přesvědčení. Nemá to nic společného s prací v dané firmě. Tohle je jen poněkud přehnaná hysterie. Sám jsem, jakožto gay pro gay manželství, nicméně kdo jsem abych toto své přesvědčení někomu vnucovat? Všechno chce svůj čas a ne to lámat přes koleno a brát lidem práva na to myslet si co chtějí. Co tohle změnilo? Homofobové mají jen další munici do svých diskusí a my špínu před prahem.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 04. 2014 v 09:05Off-line Fogacer  (55/172/61)
Bránit se proti homofobii je velmi důležité, ale často se tomu přikládá až hysterický kontext. Kdyby se všechny firmy měli řídit jen tím jak o nich smýšlí společnost (a to myslím všeobecně) tak bychom asi furt stáli frontu v dámoškách a banány by byli jen o vánocích. nejsem staromilec, ale byznys je byznis a pokud někdo má soukromé aktivity je to víceméně jeho věc. Nebo nakonec odsoudíme každého homofóba? To bychom si spíše poškodily. je ale fakt, že na bezpráví se má upozorňovat ale těch tisíc babek co poslal organizaci je pro něj jako zaplati lepší oběd v NY a nic víc. prostě nafouklá bublina. A mimochodem mozilla třeba má silnou menšinu LGBT ale figuruje celosvětově a tak je v jejím zájmu oddělovat skutečnost diskriminaci s hysterii. Kdyby osobně nějak radikálně zostuzoval LGBT menšiny tak je správné, že odešel, ale tak to nebylo. Také nevnucuji kamarádům jak je happy být gay a proto spolu i fajn vycházíme. Nebo mám odsoudit rodinu za to, že nesnáší gaye? A dokonce někdy dost nevybíravě, přesto je mám rád.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 01. 2015 v 17:13Off-line Maxi_Maxi  (48/195/95)
Tento typek vypada sam jak latentni utajena Buzna...
28. 02. 2016 v 21:01Off-line M.a.n  (26/177/85)
Není to fér. Nijak to nesouvisí s jeho kariérou. Hnus.
11. 07. 2016 v 08:19Off-line Mio6602  (103/-/-)
Budu souhlasit s redakcí. Je pravda, že tento počin sám o sobě neznamená mnoho. Ale opustit ředitelské křeslo nebyl určitě jeho nápad a učinil tak pod tlakem akcionářů. Byl tak dán další signál k tomu, že homofobie nemá nic společného se současnou kulturou, ve které tyto názory nemají místo a jsou společností opovrhovány.
Ano, homofobové tady budou pořád. Ale snad jednou přijde doba, že se budou se svými názory úzkostlivě skrývat, aby neupadli v opovržení jak majo***ou, tak mino***ou.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload