Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

5 tipů, jak si správně a šetrně udělat sexy účes

Je spousta pánských módních účesů, které mohou být různě barvené a jinak upravované. Muži by se měli držet hesla „v jednoduchosti je krása“, takže se vyhneme všem barevným kreacím, melírům a když už máme touhu mít vlasy barvené do nějakého odstínu, zvolíme přirozenější tón – pouze zvýrazníme nebo doladíme náš odstín. V tomto roce frčí přirozené odstíny. S barvením si nechte poradit od kadeřníka, ne od kamarádky, která vám „napatlá“ na vlasy barvu z drogerie. 

1. Správné mytí 

Je to velice důležité. Ačkoliv si každý myslí, že si vlasy myje dobře, může být na omylu. Nejdůležitější je si vybrat vhodný šampon pro náš typ vlasů. Přesný typ vlasů vám samozřejmě rád řekne váš kadeřník.

  • Zdravé vlasy – jemné a netřepí se.
  • Suché vlasy – bez lesku, těžko se upravují a často se cuchají. Suché vlasy potřebují dodat vlhkost, doporučuje se používání hydratačních šampónů a kondicionérů, případně různých nesmývatelných olejíčků.
  • Roztřepené vlasy – na pohled suché a samozřejmě roztřepené, často se lámou. Nejvhodnější je roztřepené konce zastřihnout, a vybrat si vhodný šampon a masku právě na roztřepené vlasy.
  • Jemné vlasy – zplihlé a nemají objem. U těchto vlasů je důležitý dobrý střih, rozhodně byste je neměli často barvit ani foukat hodně horkým vzduchem.
  • Mastné vlasy – zplihlé, působí neupraveně a slepují se do pramínku. U mastných vlasů je důležitá péče. Měli bychom na ně používat kvalitní přípravky, je důležité pořádně vymývat šampon, masky a kondicionéry nanášíme od pokožky hlavy ke konci vlasu.

Samotné mytí už zvládá každý. Mějte na paměti, že šampon se musí řádně vyplachovat a nic nezkazíte, když na závěr použijete kondicionér vše samozřejmě v přiměřeném množství. Hlavní funkcí kondicionéru je ochrana před vnějšími vlivy, dodá vlasům lesk a lépe se pak rozčesávají.

2. Opatrné sušení 

Při sušení vlasy rozhodně ručníkem nedrhneme. Lehce je prosušte, vlas je v tu chvíli ještě „otevřený“ a muže se lehce zlámat. Když totiž vlas omyjeme, je lehce tvárný. Otevřeme tedy jeho strukturu, je proto vhodné s ním zacházet opatrně. Odmění se vám za to přirozeným vzhledem.

Vlasy při sušení nedrhněte (Foto: Jan Klinkáček)

3. Foukání a prosušení studeným vzduchem

Vlasy nejprve rozčešeme kartáčem a teď přijde na řadu kámen úrazu – špatná volba stylingu.

Začneme u tužidel, na trhu je spousta přípravků, ať to jsou tužidla, které nám dodají objem, nebo naopak pasty na zvlnění či vyrovnání vlasů. Spreje s vyšším obsahem alkoholu nám urychlují schnutí vlasu. Všeho s mírou, zbytečné množství vlasy zatíží a pak nevypadají tak, jak by měly. Tužidla, objemové přípravky, přípravky pro vyrovnání nebo naopak zvlnění se nanášejí před foukanou, tedy do vlhkých vlasů.

Při foukání je dobré pracovat s oboustranným kartáčem, který vlasy uhladí. Důležité je foukat vlasy do účesu. Pokud nosíme „číro“, vlasy foukáme nahoru. Milovníci „patek“ si vlasy uhlazují směrem dolů.

Na závěr vlasy prosušíme studeným vzduchem. Lépe se zafixují, jsou lesklé a drží hezky tvar.

4. Žehlení a ochrana před teplem

Přiznejme si, kdo každé ráno nestojí o půl hodiny dřív před zrcadlem a nežehlí si vlasy. Žehličku na vlasy zná každý z nás, ale rozhodně ne každý ví, že vlasy by měl před tak vysokou teplotou chránit vhodným přípravkem na ochranu před teplem.

Před žehlením proto nanášíme „thermo přípravek“ do suchých vlasů, většinou se rychle vsákne, takže můžeme hned žehlit. Přípravek je přímo na ochranu před vysokou teplotou, proto můžeme žehlit hned po nanesení.

Na samotném žehlení není nic těžkého. Po nanesení vhodného přípravku si vlasy rozdělíme na určité sekce tak, aby se nám žehlilo co nejlépe. Žehličku protáčíme směrem dolů, žehlíme od kořene vlasů ke konečkům. Je dobré mít v ruce při žehlení hřeben, kterým pramen můžeme učísnout a podávat si další. Vyhneme se popálení prstů. Na ten správný grif už si každý přijde sám.

Žehlička vlasů (Foto: babyliss.cz)

Ten kdo navštěvuje kadeřníka, tak určitě ví, že je další možnost, jak vlasy narovnat – chemickým vyrovnáním, které nám vydrží cca 3 měsíce a odrůstá podobně jako barva. Chemické vyrovnání nás vyjde od 600 Kč a více (u běžné délky vlasů jakou mají kluci). Tím máme každé ráno ušetřenou půl hodinu a můžeme si pospat.

5. Samotný účes

Vlasy máme vysušené, někteří vyžehlené a přichází na řadu samotný účes. Po žehlení a foukání jsou vlasy vysušené, takže je dobré je zase hezky zcelit a dodat jim lesk. Na to použijeme olejíčky – do dlaně si naneseme množství v podobě velikosti hrášku, které si vetřeme do dlaně a projedeme vlasy. Klidně stačí jen tam, kde vidíme, že vlasy nevypadají hezky a jsou roztřepené. Olejíčky se používají u suchých a roztřepených vlasů, na mastné nebo jemné vlasy se nedávají. Olej zanechává naše vlasy jemné, hebké a lesklé.

Pokud používáme gely, vosky a pasty, měli bychom se vyvarovat přípravku, které vlasy zbytečně zatíží a zanechají po sobě zbytky, které nevypadají hezky. Nemusíme mít styling, který má sílu ztužení vlasů „5“, protože poté se ani nehnou. Vlasy mají vypadat přirozeně, jako by tam žádný gel nebo vosk nebyl.

Na závěr můžeme použít lak na vlasy, který účes zafixuje, aby vypadal dobře po celý den. Vhodné jsou laky, se kterými se dá i po nanesení na vlasy následně dál pracovat a nevytvoří na hlavě beton.

Titulní foto: © Depositphotos.com / Meggan

Autor článku je kadeřník, sleduje módní trendy a rád experimentuje. Svoji práci miluje, proto spoustu svého času tráví ve svém kadeřnickém salonu poblíž Liberce.
Onload

10 názorů ke článku

13. 04. 2014 v 19:59Off-line Konpal  (23/177/66)
Božínku...
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 04. 2014 v 22:04Off-line George  (25/-/-)
Úžasný článek! :) Skvělé rady! Jen tak dál!
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
20. 04. 2014 v 16:08Off-line Matej.sverma  (25/182/65)
Super děkuju
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 04. 2014 v 22:15Off-line Vitysek  (102/170/57)
super článek :)
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 07. 2014 v 15:26Off-line VH79  (44/-/-)
vlasy to je zbytečnost, vůbec by mě nevadilo kdyby mi všechny vypadaly. Stejně důležitější je co je v hlavě a ne co a ní je
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 21  Nahlásit
13. 09. 2014 v 23:59Off-line Forever.single  (25/170/55)
Jak zjistit jaký typ vlasu mam? :D
01. 01. 2015 v 12:01Off-line Betonica  (39/191/93)
Já se přiznám, že nestojím každé ráno půl hodiny s vlasy v ruce. Dokonce nemám doma fén ani žehličku na vlasy. Když nad tím tak přemýšlím, tak nemám ani olejíčky, lak, přípravek na ochranu... Asi jsem divná :)

Pánové a slečny, přiznejme si. Normální člověk má ráno čas se akorát tak vzbudit, umýt, obléci, nasnídat (někteří kafe a cigaretku) a za poklusu běžet do práce/školy. A přitom běhu vlasy vlají, to je ten důvod, proč si je ráno nešlechtím...
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
14. 05. 2015 v 16:18Off-line Sexy.manxxx2  (30/167/55)
Co žehlíme od kořínku ? :-D je blbost :) a kord pokud má někdo hřidší vlasy :) Žehlí se cca centimetr od kořínku :) To samé s kondicionerem ,ten se nanáší jen na konce vlasů ne od kořínku :)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 04. 2017 v 11:01Off-line Pepous  (23/-/-)
mě teda stačí když ve vlaku vystrčím hlavu z okýnka :D :D
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 07. 2023 v 11:36Off-line Mikaela  (49/176/60)
Větr je jedna verze druhá je kapuce od bundy či mikyny větčinou si vlasy protáhnu prsty
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload