Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Microsoft vyslyšel prosby: 9 novinek Windows Phone 8.1

Microsoft v týdnu vydal testovací verzi operačního systému Windows Phone 8.1 pro mobilní telefony. Zatím je určena pouze pro vývojáře, ale do léta bude dostupná pro všechny. Windows Phone 8.1 s označením „Blue“ nabízí spoustu zajímavých novinek, na některé z nich se podíváme.

1. Centrum akcí

Asi nejvíce očekávánou novinkou je „Centrum akcí“, jak jej můžete znát například z Androidu nebo iOS. Microsoft po dlouhé době vyslyšel volání uživatelů, Applu to trvalo také dlouho.

Můžete si nastavit ikonky rychlého spuštění, zvuky notifikací každé aplikace a zvolit, zda se bude upozornění v Action Center zobrazovat.

2. Hlasová asistentka Cortana

Další očekávanou novinkou byla i hlasová asistentka Cortana, která dostala své jméno ze známé hry Halo. Tato funkce je ale dostupná pouze v USA. Těžko říct, kdy se dostane i k nám do ČR nebo SK. Siri se do češtiny zatím také nechce.

3. Dlaždice

Novinkou je i možnost zvolení tapety, která se bude zobrazovat na dlaždicích. Pozadí dlaždic není ukotveno, ale zůstává pevně v pozadí a dlaždice po něm pouze přejíždějí.

4. Větší počet dlaždic

Tato funkce je využitelná na větších displejích, nicméně s trochou šikovnosti ji lze použít i na těch menších. 

5. Oddělné nastavení hlasitosti

Další očekávanou novinou je i oddělené nastavení hlasitosti. Nastavovat hlasitost lze pro „Vyzvánění + Oznámení“ v rozmezí 1 až 10, a pro „Média + Aplikace“ v rozsahu 1 až 30. Jakmile připojíte sluchátka, telefon přepne hlasitost na sluchátka a ovládáte hlasitost jednotně, tak jako to bylo u dřívější verze. Hlasitost si pamatuje po odpojení sluchátek vaši hlasitost a načte ji opět, až sluchátka znovu připojíte.

6. Instalace aplikací na paměťovou kartu

Microsoft přidal do nové aktualizace možnost instalovat aplikace na paměťovou kartu, což uvítají hlavně uživatelé s menší velikostí interního úložiště. Ovšem tuto možnost mohou vývojáři aplikací zakázat a nechat aplikaci vynuceně instalovat přímo do telefonu. Konečné rozhodnutí je tedy na vývojářích aplikací.

7. Nové prostředí fotoaparátu

Fotoaparát nabízí pozice pro tlačítka, jejichž funkci si můžete sami přizpůsobit – nastavení ISO, formát či blesk. Snadno také můžete změnit způsob řazení fotografií a vypnout geolokaci.

8. Nový obchod

Ruka designéra také sáhla na stěžejní aplikaci Windows Phone, kde si můžete stáhnout jednotlivé aplikace.

9. Hudba a Videa

Aplikace „Hudba + Videa“ byla rozdělena na dvě samostatné aplikace. Uživatelé vývojové verze si ale zatím stěžují, že aplikace Hudba je značně nedodělaná a postrádá všechny základní funkce. Snad to Microsoft do vydání oficiální aktualizace napraví. Svoje problémy s hudební aplikací si zažil i Apple, kdy si uživatelé stěžovali na přehrávač hudby z iOS 7.

Těšíte se na nový Windows Phone 8.1?

Titulní foto: © Depositphotos.com / Wavebreakmedia

Autor článku je kluk se smyslem pro humor a láskou k ironii. Nedokáže si představit život bez chytrých technologií. Více se dozvíte na jeho webu filipsich.space.
Onload

5 názorů ke článku

19. 04. 2014 v 17:16Off-line Whocares  (25/-/-)
Heh :D Ja už ho mám od pondelka :D
19. 04. 2014 v 18:40Off-line Poklad  (29/177/69)
Co je "v zemích USA" za nesmysl???
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
21. 04. 2014 v 08:21Off-line Bruklyn  (26/186/-)
Mam ho a neni dobry nejlepsi je android !!!!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 08. 2017 v 21:48Off-line Matej1155  (22/182/78)
No prostě Apple je největší sračka. Microssoft si o dost polepšil, ale já myslím, že Google je nejlepší. ;)
15. 08. 2017 v 21:49Off-line Matej1155  (22/182/78)
Navíc Siri v Googlu mluví česky dávno. :)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload