Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Budou moci čeští gayové osvojit dítě partnera? Možná už brzy

Představte si situaci: dva gayové žijí v registrovaném svazku a vychovávají dítě. Jeden z nich je biologickým otcem dítěte, druhý z partnerů ale nemá na dítě žádný zákonný nárok. Přestože jej oba vychovávají, tak v případě smrti biologického otce může dítě skončit v dětském domově. To by nyní mohl změnit předkládaný návrh zákona poslankyně Radky Maxové za stranu ANO.

Zákon by druhému z páru umožnil osvojit dítě partnera, se kterým uzavřel registrované partnerství. Oba partneři by tak měli na dítě zákonný nárok a dítě jistoty, které si zaslouží. Registrovaným párům by ale v žádném případě nebylo umožněno osvojení dítěte z náhradní ústavní péče, alespoň ne zatím.

Fenomén: Adopce dětí homosexuálními páry

Propagátorem zákona je sdružení PROUD, které dodává, že se většinou nejedná o děti předchozích heterosexuálních svazků, ale o děti, které se plánovaně rodí do rodin registrovaného partnerství.

Obdobná právní úprava existuje ve Španělsku, Francii, Skandinávii, Velké Británii a dalších zemích vyspělého světa.

Poslanec Benda je proti

Návrh zákona má dle sov poslankyně Maxové podporu v ČSSD, KSČM a Úsvitu. Jedná ještě s ODS, TOP 09 a pokusí se oslovit KDU-ČSL. Proti návrhu se zatím nejhlasitěji staví poslanec Marek Benda z ODS, který by raději zrušil registrované partnerství, než aby umožnil osvojení dítěte. Poslance Bendu, kterého si možná pamatujete z aféry okolo titulu doktora práv na Západočeské univerzity v Plzni, raději ponecháme bez většího komentáře.

Kteří čeští politici chtějí povolit adopci dětí homosexuálními páry?

Video: Adopce dětí homosexuálními páry jsou nechutné a satanské!

To je boj! Jílková v Máte slovo řeší adopce dětí homosexuály

Titulní foto: © Depositphotos.com/SimpleFoto

Onload

3 názory ke článku

08. 08. 2014 v 14:56Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Je to ošemetné téma. Ač se jedná o celkem logickou zákonnou úpravu a nejde o možnost adoptovat cizí dítě, tak to chápe jen málo lidí. Každý vidí jenom adopce a všechno to spojuje do jednoho. Doufám, že poslanci to pochopí správně a nebude problém s přijetím. Lidem je to totiž celkem jedno a za rok už si na to nikdo nevzpomene, jen bude mít několik dětí jistotu, že neskončí v ústavu v případě, že se něco stane jednomu z partnerů.
Ještě sem hodím link na rozhovor Veselovského se Slobodou (Proud) a Jochovou - http://vool.cz/I4x39.
09. 08. 2014 v 22:17On-line Richard33  (44/185/80)
Mimochodem mě by zajímalo, kam až musí padnout preference ODS, aby se Benda už nikam nedostal a konečně by si užil té reality hledat si zaměstnání :-)
10. 08. 2014 v 00:49Off-line Copid  (33/175/68)
tak uvidíme, jak to sovy paní Maxové vyřeší :D :D :D
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload