Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Mr. Gay CZ: Jan Jakubec vs. Tony Čejka

V průběhu několika minulých týdnů jsme se mohli dočíst v mediích o problémech soutěže Mr. Gay CZ. Zaznělo, že ředitel soutěže Mr. Gay CZ přislíbil finanční dar nadaci Šťastná hvězda, který ale nevyplatil. Nestalo se tak s odůvodněním, že partneři akce, kteří bohužel nebyli smluvně podchyceni, nedostáli chlapskému slovu a nezaplatili, co slíbili. Na vyplacení Šťastné hvězdy tak nezbyly peníze

Jelikož nás soutěž zaujala, protože se jednalo se o zajímavý počin, neváhali jsme a zkusili jsme oslovit jak Jana Jakubce (dnes už bývalého prvního vicemistra soutěže), tak i Antonína Čejku (dnes už bývalého výkonného ředitele soutěže). Proč bývalé? A co za tím všechno stojí?

Otázky na Jana Jakubce

1. Mohl byste nám zpětně popsat Vaše zážitky ze soutěže Mr. Gay CZ?

Jan Jakubec: Na Mr. Gay budu asi vždycky vzpomínat dobře. Poznal jsem pár super lidí a kamaráda. Soutěž byla náročná psychicky, protože tam malinko kolísala organizace a nervozita a tréma se na Vás taky podepíše. Samotné finále dopadlo dobře, i když signály pro opouštění pódia kolikrát neproběhly, tak to působilo malinko zmateně, ale finále pro diváka vypadalo dobře.

2. V nedávné době vyšlo pár „nepěkných“ článků, kde se o Vás píše, že jste se vzdal titulu a upozornil na nesrovnalosti s nadací Šťastná hvězda. Je to pravda?

Jan Jakubec: Některé články jsem na svůj domovský portál psal sám a určitě bych jim neříkal nepěkné, nýbrž reálné a pravdivé. Je pravda, že jsem se vzdal titulu, ale akceptaci mé rezignace mi poslala až kamarádka. Já jsem, jak na FB stránkách soutěže, tak i na profilu pana Čejky, zablokovaný. Přijde mi to jako projev zbabělosti se k něčemu vyjadřovat tak, aby si to dotyčný nemohl přečíst a reagovat, ale to je pan Čejka. Mrzí mne, jak to dopadlo, ale tuto situaci jsem „přehlížel“ od června a snažil se pana Čejku dotlačit k plnění svých slibů. S vedením nadace nekomunikoval, já měl být v organizačním týmu a chtěl jsem jak jemu, tak nadaci pomoci.

3. Napsal jste: „Jen se mi nelíbí obohacování se na charitě.“ Co tím myslíte?

Jan Jakubec: To, že pan Čejka prezentoval akci jako charitativní a díky tomu se sponzoři získávají lépe. A pak nadaci Šťastná hvězda ukázal dlouhý nos i přes to, že mu s realizací finále pomáhali – ochranka zdarma atd.

4. Jak jste vlastně přišel k informacím ohledně nadace?

Dlouhodobě komunikuji s vedením nadace a marketingová ředitelka mne několikrát kontaktovala s žádostí o pomoc, protože pan Čejka se prostě umí schovat a nekomunikovat místo toho, aby se snažil domluvit.

5. Způsobilo Vám odhalení nějaké osobní či pracovní komplikace?

Jan Jakubec: Komplikace mi to díky bohu nepřineslo žádné, až na vynaloženou energii. Radši jsem se titulu vzdal, protože se mi teď po pracovní stránce začíná dařit a nechci být s „problémovým Čejkou“ spojován.

6. Jaký je Váš názor na odstoupení pana Čejky z vedení soutěže?

Jan Jakubec: Nemyslím si, že by to bylo rozumné gesto. Dle mého se problému měl postavit čelem už dávno a řešit ho. Kapitán se také potápí s lodí a neskáče z ní, aby se zachránil, ale asi usoudil, že na to prostě nemá.

7. Není škoda, že už nejste držitelem titulu?

Jan Jakubec: Škoda to možná je, ale vidím to jako jediné řešení vzniklé situace a asi bych byl i pokrytec, kdybych pana Čejku veřejně kritizoval, pustil ven informace a „prsil“ se titulem. A myslím, že vzdát se titulu je dostatečné vyjádření k tomu, jak celou věc vidím.

8. Na čem momentálně pracujete nebo co děláte?

Jan Jakubec: Už do soutěže jsem šel s tím, že chci pracovat v médiích. Zatím to není na úrovni celostátních médií, ale práce mě baví, i když neživí. Jinak pracuju jako obchoďák pro firmu s rehabilitačními pomůckami.

9. Budete se v budoucnu účastnit dalších podobných soutěží, jako byl Mr. Gay CZ?

Jan Jakubec: Chtěl jsem pracovat v médiích a to se mi splnilo. Říká se „nikdy neříkej nikdy“ a já to nejednou řekl a nakonec to bylo jinak a měl jsem odříkaného chleba největší krajíc. Ale zatím nic podobného neplánuji.

10. Získal jste díky soutěži nějaké zajímavé výhody, nevýhody?

Jan Jakubec: Tak jako všechno mi soutěž dala i vzala. Dala mi příležitost dělat to, co mě baví. Ke kontaktům člověk přichází postupně, ale očividně jsem v soutěži zaujal a říká se, že jsem nejvýraznějším finalistou Mr. Gay CZ. A vzalo mi to soukromí. Chtěl jsem být „známá buzna“, ale když ztratíte soukromí, tak Vás to minimálně v osobním životě hodně ovlivní. Někteří kluci mají strach, i když se není čeho bát.

11. Je zde něco, k čemu byste se chtěl naším prostřednictvím vyjádřit?

Jan Jakubec: Snad je to, že budu doufat, aby Gayman Československa ukázal, že když už dokázal akci udělat plusovou, tak to zvládnou i produkčně a bude to stát za to!

Otázky na Antonína Čejku

1. V médiích jste se vyjádřil, že odstupujete z vedení soutěže Mr. Gay CZ, kde jste byl výkonným ředitelem, a soutěž končí. Jak je to ve skutečnosti?

Antonín Čejka: Dovolím si poopravit, uvedl jsem, že soutěž je ukončena – tedy, že druhý ročník již neproběhne. Jako vlastník práv k této soutěži tato práva převádím na agenturu, se kterou dlouhodobě spolupracuji a která projevila reálný zájem o odkup značky jako takové.

2. Vyšlo o Vás několik „nepěkných“ článků, které se vztahovaly k nezaplaceným darům a Vašim manažerským pochybením. Co na to říkáte?

Antonín Čejka: Na celou věc je prostá odpověď. S nadací Šťastná hvězda i nadále spolupracuji, což asi samo o sobě odpovídá na dotaz ohledně „nepěknosti“, resp. korektnosti, některých článků a především o jejich obsahu.

3. Jak je to s panem Jakubcem? Vzdal se titulu a na kauzu kolem nadace Šťastná hvězda upozornil. 

Antonín Čejka: Zde bych si též dovolil menší korekci – před tímto jeho mediálním aktem jsem sám již počátkem srpna informoval o množství finančních prostředků, které bylo možné ve finále uvolnit pro Šťastnou hvězdu, samozřejmě po předchozích jednáních s touto nadací. Soutěž jako taková měla z drtivé většiny jinak po produkční i dramaturgické stránce samé dobré ohlasy, především ze strany profesionálů a zúčastněných partnerů. Přijde mi spíše i líto, že nepřišla žádná reálná nabídka (od kohokoliv), co lze udělat proto, aby se misi soutěže povedlo naplnit zcela, ne pouze otitulovat. Proč si někdo vybral jinou cestu, kterou šel, to nevím, nerozumím tomu, je to pouze jen jeho věc a k té se mi nechce a především nepřísluší vyjadřovat.

4. Myslíte, že jde o nějaký osobní útok, nebo jde jen o „senzaci“?

Antonín Čejka: Nechci nikoho křivě nařknout. Navíc lidsky řečeno, na „takový hovadiny fakt nemám čas“.

5. Když se ohlédnete zpět. Jste spokojen se soutěží?

Antonín Čejka: Se soutěží jako takovou jsem nadmíru spokojený, kluci byli perfektní i samotný produkční tým, který se mnou na tom spolupracoval. Těm všem moc díky. Samozřejmě i divákům, bez nich by to absolutně nešlo. Byl to velký boj již od začátku a mnoho lidí po mně šlapalo, ale o tom je produkce v zábavním průmyslu. Je zajímavé, že během příprav jsem přišel na fakt, že na podporu gay komunity spíše slyší hetero klienti než samotní gayové, kterým je komunita a dění v ní mnohdy ukradeno. Mnoho lidí ani neví, že do poslední chvíle se bojovalo s nejrůznějšími problémy z produkční oblasti, ale vše se dalo do pořádku a večer samotný jako takový byl pro všechny zúčastněné, ať už na pódiu či v hledišti, nezapomenutelný. Člověk se pořád učí, a ten kdo tvrdí, že ne a že je to zbytečné, tak je – promiňte - idiot.

6. Jak to tedy bude se soutěží v budoucnu?

Antonín Čejka: Viz má odpověď na začátku, kdy jsem zmínil převod autorských práv na spolupracující agenturu. Převod ještě není dokončen, bylo by tedy předčasné, nestrategické a neetické cokoliv komentovat. Ale myslím, že česká scéna nepřijde o tento typ soutěže. Věřím v to.

7. Měla soutěž úspěch i na mezinárodním poli?

Antonín Čejka: Ano, to měla. Na základě této uskutečněné akce jsem obdržel zahraniční pracovní nabídku, která se prostě neodmítá.

8. Pracujete, vy osobně, v současnosti na něčem zajímavém?

Antonín Čejka: Jsem zcela oddán své práci, až to někdy hraničí s workoholismem – věnuji se produkci v oblasti zábavního průmyslu, eventového marketingu a dalším aktivitám z oblasti marketingových komunikací.

9. Jak na Vás působí články, které o Vás vychází?

Antonín Čejka: Pokud se mne někdo snaží zatahovat do jakékoliv hry o masturbaci vlastního ega nebo snad účelových výmyslů, na to mám snad jedinou odpověď – hru, kterou nehrajete, nemůžete nikdy prohrát ani vyhrát. Snažím se k tomu tak přistupovat a přecházím to. Život je „příliš krátkej na hovadiny“.

10. Je zde něco, k čemu byste se chtěl naším prostřednictvím vyjádřit?

Antonín Čejka: Rád bych osobně poděkoval ještě jednou těm, kteří se jakýmkoliv způsobem (finančně, či jen podporou) zapojili, aby proběhl první ročník. Lidi, odvedli jste kvalitní práci a jsem rád, že vás znám.

Autor článku je „člověk“, co nesnáší aroganci, sám je však občas arogantní.
Onload

1 názor ke článku

02. 06. 2023 v 02:11Off-line Otello  (37/191/-)
Mr. Gay CZ. Jajajajj nic v zlem ale jde o muzskou krasu ze ? Zajedte se projit po Zagrebu nebo na plaz do Splitu...uvidite poradne muze :-) A to se necpeme do zadneho Mr.:-)) Ale dobry, at zije maskarni !
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload