Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kniha: Úspěšná sebemanipulace. Konečně můžete dokázat, co chcete!

Chcete se naučit cizí jazyk, zajistit si lepší práci nebo zhubnout? Každý může mít sexy tělo jako kluci v reklamách, ne každý to ale dokáže. Potřebujete mít definovaný nejen jasný a konkrétní cíl, ale i mezikroky, jak se k cíli dostat. Ale úplně nejdříve musíte obelhat sami sebe, protože bez správného myšlení to nedokáže. S tím vám hravě pomůže kniha „Úspěšná sebemanipulace: Tajemství vnitřní mluvy“ od Ivo Tomana.

„Většina lidí to bohužel nikam v životě nedotáhne,“ obvykle přivítá Ivo Toman své posluchače na přednáškách a školeních. Ano, chce šokovat, ale současně dodává, že i statistiky hovoří jasně. Pouze 5 % lidí v každé lidské společnosti to dotáhne až nahoru. Úspěšná sebemanipulace je určena pro těch zbylých 95 %, kteří chtějí něco dokázat, ale neví, kde začít.

Ivo Toman ví, o čem mluví. Sám se narodil s Touretteovým syndromem. Má viditelné i slyšitelné tiky. „Funím, chrochtám a křivím se na celém těle. Nechtěli byste vedle mě sedět v divadle,“ prozrazuje dnes úspěšný podnikatel. Přestože měl deprese, strach, dokázal na pohled možná až nemožné. A jak se mu to podařilo? Přestal řešit sám sebe a uvědomil si, jak naporcovat slona.

Kniha „Úspěšná sebemanipulace: Tajemství vnitřní mluvy“ od Ivo Tomana

Sníte slona?

Porcování slona možná zní směšně, ale zamyslete se. Cokoliv velkého může být pocitově nedosažitelné. Takže nesníte najednou celého slona? Dobře. A co když jej pěkně naporcujete na malé kousíčky, které budete postupně ujídat? Jen si představte, kolik vepříků a krav jste za svůj život v součtu snědli. A o tom to je.

Ivo Toman v knize působivě vysvětluje, proč byste měli každý velký úkol rozdělit na menší kroky. Práce pak bude zábavnější a hlavně konečně můžete dosáhnout vysněného cíle. K tomu ale potřebujete změnit myšlení.

Bonbónový test

Každý žijeme podle předem daných vzorců chování a myšlení. V knize popisuje zajímavý příběh ze Stanfordské univerzity, kde provádějí „bonbónový test“. Před čtyřleté dítě položí, co má rádo. Třeba bonbón nebo čokoládu. A řeknou mu: „Můžeš ho sníst. Pokud ale vydržíš dvacet minut a nesníš ho, dostaneš ještě jeden.“ Když se s dotyčnými setkali znovu po dvaceti letech, hádejte, kteří jedinci byli úspěšní. Ano, byli to ti, kteří ve čtyřech letech dokázali dvacet minut vydržet.

Neschopný vysvětluje

Tak se jmenuje jeden ze vzorců myšlení. Lidé nedělají to, co mají, a pak vysvětlují sami sobě i jiným lidem, proč to neudělají nebo nemohli udělat. „Tento vzorec myšlení je nesmírně rozšířený,“ dodává Ivo Toman.

Všichni lžou

„Přiznali byste se veřejně, že jste onanovali? Většina lidí nadává na to, že lidé kolem nich lžou, místo toho, aby se s tím smířili. Přitom oni sami lžou. I vy, i já. Proč lžeme?“ ptá se Ivo Toman a vzápětí přináší odpověď: „Chováme se podle situací, ve kterých se nacházíme, a ne podle svých nejlepších úmyslů. Někdy se nám to totiž hodí.“ A to nehledě na to, jestli jsme jako lidé dobří nebo špatní.

Jak poznáte vzorce myšlení jiných lidí?

Lidé mluví o tom, nač myslí. Ale mluví o tom tak, aby to dobře vypadalo. Tato kapitola knihy je zvláště výživná.

Ivo Toman vypráví příběh o své známé, která mu během patnácti minut zopakovala: „Já jsem šťastná.“ nebo „Já jsem tak šťastná.“ A přitom se jí vůbec neptal, jestli je šťastná. Poté si začala stěžovat, že jako učitelka má malý plat, štvou ji politici a že se Česko odtrhlo od Slovenska. Že má málo peněz a že manžel také nic nevydělává.

Spousta nepoctivců má o poctivosti plnou hubu. A proč? Protože na to myslí,“ popisuje Ivo Toman další z mnoha příkladů, které se objevují v knize. Pokud vám někdo zničehonic začne vykládat o tom, jak platí dluhy, i když jste ho na toto téma nenavedli, buďte si jisti, že to smrdí.

Začít musíte u svého myšlení

Pokud chcete změnit svět, musíte napřed změnit sebe. Podle měření na encefalografu nás denně napadne 25 000 myšlenek. Pokud se bude významná část z nich zaobírat nesmysly, tak je to škoda. Nemyslíte? A kniha toto téma rozvíjí daleko víc.

Takže ať už budete chtít dokázat cokoliv, nikdy to nebude zadarmo. Vše začíná v naší hlavě.

Kniha „Úspěšná sebemanipulace: Tajemství vnitřní mluvy“ Ivo Tomana je jedna z mnoha jeho úspěšných knih, která rozhodně stojí za přečtení. A ne jednou. Je psána velmi čtivou a lidskou formou. Dostatečně velké písmo zajistí, že vás nebudou bolet oči a stručnost a jasnost oceníte, pokud se neradi brodíte zbytečnou omáčkou. Kniha jde k věci a klade si jediný cíl: ukázat vám, jak byste mohli myslet.

Objednat si ji můžete přímo na webu Ivo Tomana v ceně 399 Kč, kde díky akci můžete získat 1+1 zdarma.

Ivo Toman hovoří o úspěchu s Andrejem Babišem

Titulní foto: © Depositphotos.com/CLIPAREA

Onload

5 názorů ke článku

20. 09. 2014 v 18:31Off-line Etinek  (34/133/133)
zajímavé, i video :-D
20. 09. 2014 v 20:02Off-line Matthewko  (27/182/85)
zaujímavý článok , fakt pekné:)
21. 09. 2014 v 13:58Off-line Somerone  (36/180/80)
Reklamní článek :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
21. 09. 2014 v 14:25Off-line NaKluky.cz  
somerone: Nikoli, jedná se o recenzi knihy.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 12. 2014 v 23:52Off-line Dabl  (57/181/83)
Již od roku 2006 mám na své vizitce, který jsem nikde neopsal, a je tudíž originálem, text: "Denně přemýšlíme o tom, jak změnit svět. Přemýšlejme denně o tom, jak změnit sebe."
Takže pan Toman nepřišel naprostio s ničím objevným a novým, ale pouze je mediálně známější než jsem já. Možná to bude tím, že já už jsem slona snědl a zůstal mi chobot, on zatím jen dojídá zbytky, které někde našel.
A narozdíl od pana Tomana, který pouze píše, já mám za sebou výsledky své několikaleté práce, která je spojena s oním textem na mé vizitce.
Jsem rád, že lidé, kteří si mne vyhledali, mohou být šťastní i bez pouček a přednášek pana Tomana a mnohým jsem mohl zachránit život. Všem těm, kdož jste se nebáli přijít a chtěli žít, děkuji.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload