Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Napadení v Bělehradě, zatýkání v Egyptě, radost v USA. Čím žijí gayové v cizině?

Co hýbe celosvětovým děním mezi gayi v září 2014? Rozhodně toho není málo a jde o významné události, máme pro vás jejich souhrn.

Další povolení svateb gayů v Americe

Mezi zajímavé zprávy patří, že soudy v amerických státech Wisconsin a Indiana před pár dny zrušil zákony, které měly v těchto státech zakázat registrované partnerství homosexuálů. Ačkoli se Amerika označuje za nejdemokratičtější zemi světa, zákonodárci tam tyto zákony schválili. Ústavní systém v USA ale staví nad zákonodárce jednotlivých zemí ústavní soud. A ten tyto předpisy označil za protiústavní. Homosexuálové se tak mohou legálně brát již v 21 státech USA. O povolení sňatků gayů a leseb bude rozhodovat soud zřejmě i v deseti dalších státech.

Teplý primátor Berlína končí

Další událost sledují homosexuálové hned za hranicemi. Jeden z nejslavnějších „teplých“ Němců, primátor Berlína Klaus Wowereit, uvedl, že do konce roku složí funkci. Současného primátora hlavního německého města proslavil právě fakt, že během své volební kampaně prozradil, že je gay. Oblíbeného a podle mnohých voličů i sexy politika ale potopily neuvěřitelně vysoké náklady na stavbu supermoderního berlínského letiště a také daňové úniky.

Gayové v Egyptě mají těžký život

Pokud míříte na dovolenou do Egypta, raději tam nevyrážejte s přítelem. A pokud už ano, dělejte, že byste si nedali pusu, ani kdyby vás mučili. Ačkoli jde o oblíbenou turistickou destinaci Evropanů, pro homosexuály tam stále pochopení nemají. Podle britské televize BBC tam totiž v polovině září zatkli skupinu sedmi mužů jen za to, že se zúčastnili svatebního obřadu homosexuálů. Usvědčuje je video, které se šíří po internetu. Homosexuální chování v Egyptě zakazuje zákon, letos už tam dvojice mužů vyfasovala až osm let vězení! Zatčení muži se podrobí lékařskému zkoumání.

Foto: © Depositphotos.com/Mustang_79

Brutální napadení homosexuála v Srbsku

Mlácení skleněným popelníkem do hlavy si vysloužil německý aktivista v Srbsku zřejmě jen proto, že je homosexuál. Sedmadvacetiletý muž se v Bělehradě účastnil konference o právech sexuálních menšin. Tamní radikálové jej přepadli brzy ráno na ulici a surově zbili. Dobrou zprávou ale je, že proti činu později protestovaly stovky tamních lidí. Napadený aktivista je v kritickém stavu, policie podezřívá z útoku tři osoby.

Svatba gayů šokovala čínskou metropoli

Živo bylo nyní v září také mezi gayi v Číně, která je známá svým oficiálním postojem proti homosexuálům. Prestižní deník The Daily Telegraph napsal, že v areálu britského velvyslanectví v Pekingu se odehrála „svatba“ britského generálního konzula pro Šanghaj Briana Davidsona s jeho americkým partnerem Scottem Changem. Diplomat zveřejnil fotografie z obřadu na čínské sociální síti a přitáhl tak obrovskou pozornost veřejnosti. 

Titulní foto: © Depositphotos.com/avgustino

Onload

4 názory ke článku

22. 09. 2014 v 15:08Off-line Klucinek  (33/176/75)
To sou zase pindy...no ten chlapec na úvodním obrázku mluví za vše...takto vymóděn přijít do obyčejný vesnický knajpy meti ty stréce v montérkách tak by dopak tak je zde vyjeven...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
22. 09. 2014 v 18:24Off-line Matthewko  (28/182/85)
V belehrade som bol niekolko krát a nestalo sa mi že by ma niekto napadol , ak išel po ulici vyobliekaný ako šlapka tak sa mu nedivím to treba aj vedieť čo sa nosí doma a čo si zoberiem do krajín kde je iný mrav
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
22. 09. 2014 v 18:28Off-line Matthewko  (28/182/85)
A zase je tá najlepšia len Amerika klasické , ved krajina kde vznikli Svedkovia Jehovovi , kde boli zakázané rozvody do roku 1980 a kde gayov "liečili" všeliakými neludskými metodami je predsa tá náááááááááájjjjjjj supéééééér na svete páni nech sa vám už ten rozum vráti z vakácií:)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
16. 04. 2021 v 14:26Off-line Mikaela  (49/176/60)
Je až dost divné že mám nabídky na dovolenou jak ze Srbska tak i Chorvatska ale nejlepší strategii je že tam jedu jako fotografka prostě co oči nevidí to srdce neboli. Co se týče Ecypta tak je jasné že jde o muslimský stát takže opět je lepši se chovat jako turista a nikomu neříkat kdo jsem opět mám nabýdku i Maroka takže opět pokud bych měla být LGBT tak jen jako fotografka a nebo pokud si to mám užit tak volím jejich oděv no do prahy jezdím jako turistka a do dnešní doby nikdo neví že kolem nich chodí LGBT prostě být multikulturní člověk
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload

Podívej se na další – Rusko:

Podívej se na další – Gay manželství a registrované partnerství:

Podívej se na další – USA:

Podívej se na další – Homofobie:

Podívej se na další – Egypt:

Mohlo by tě zajímat:

Nejnovější články:

OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload