Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Petrohrad odstranil pomník Steva Jobse, protože šéf Applu je gay

Ruská rozhlasová stanica BFM včera oznámila, že veľký dvojmetrový pomník v tvare iPhonu, venovaný pamiatke Steva Jobsa, bol z nádvoria Petrohradskej vedeckovýskumnej univerzity odstránený. Pomník nechala postaviť ruská investičná spoločnosť ZEFS v roku 2011 po smrti Steva Jobsa.

Šéf tejto firmy, Maxim Dolgopolov, vydal príkaz na jeho odstránenie, pričom ZEFS k tomu vydala aj oficiálne stanovisko: „V Rusku je propagácia homosexuality a iných sexuálnych perverzností medzi menšinami zákonom zakázaná.“

Ďalej sa v ňom píše, že: „...pomník stál v priestoroch s priamym prístupom študentov a žiakov.“ A ZEFS dokonca  neváhala vo svojom stanovisku menovať aj priamo Tima Cooka: „Potom, čo sa CEO firmy Apple, Tim Cook, verejne dožaduje sodomie, pomník bol odstránený  kvôli rešpektovaniu ruského federálneho zákona, ktorý chráni deti pred informovaním o podpore popierania tradičných rodinných hodnôt.“

Je to aj práve Petrohrad, odkiaľ pochádza zákon o zákaze homosexuálnej propagácie medzi nezletilými a radnica mesta ho prijala ako prvá ešte vo februári  predminulého roka, teda viac ako rok predtým, než ho v júny minulého roku podpísal Vladimír Putina má federálnu platnosť. V Petrohrade ho presadil Vitalij Milonov, v tom čase predseda Výboru pre legislatívu.

Známy je aj tým, že v roku 2013 povedal, že zahraniční olympionici v Sochi by mohli byť zatknutí, ak budú propagovať homosexualitu medzi deťmi a 30. Októbra tohto roku dokonca prehovoril aj o Timovi Cookovi, o ktorom povedal: „Čo by nám mohol priniesť? Ebolu, AIDS, kavapavku? Majú medzi sebou nevhodné vzťahy. Doživotne im zakázať vstup do Ruska!“ Bussiness Insinder, ktorému sa Tim Cook vyoutoval, tento výrok označil ako oficiálny ruský homofóbny komentár k priznaniu Tima Cooka. Vitalij Milonov, ktorý je dnes členom zákonodarného zboru v Petrohrade bol obvinený napríklad aj z antisemitských výrokov.

Maxim Dolgopolov však dodal, že toto nebol jediný dôvod, prečo pomník odstránili. Ďalším dôvodom boli zistenia, ktoré prenikli na verejnosť vďaka Edwardovi Snowdenovi, bývalému spolupracovníkovi NSA a neskôr aj CIA, ktorý dostal v Rusku azyl. Z dokumentov vyplýva, že spoločnosť Apple predávala dôverné informácie o svojich klientoch americkej vláde. 

Šéf Applu Tim Cook poprvé veřejně prohlásil: Jsem gay!

Gayové a velký byznys: John Browne, Tim Cook a Antonio Simoes

Titulní foto: © Depositphotos.com/mvb2002

Onload

9 názorů ke článku

04. 11. 2014 v 07:05Off-line Clas  (29/-/-)
Ešte som zabudol dodať tieto zdroje: http://nymag.com/…ook-gay.html http://echo24.cz/…aids-a-ebolu
Ne to bylo napsáno slušne, to bylo napsáno velice arogantně a ja som nikde žiadny vulgarizmus nepoužil.
A pokiaľ je syntéza v tvých očích pochybná, tak mi napíš, že jak to mám tedy udělať? Mám zadarmo, počas výuky ve škole pracovať stějne jako profesionálni novinári nebo co jako? Tak napíš co v tvých očích není pochybné.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 11. 2014 v 07:18Off-line Clas  (29/-/-)
Nech tu je k***ika. Přeci nebudu příšte dělat na něčem minimálne hodinu, aby se to pak lidem nelíbilo. Ale tohle není k***ika, že ja napíšu článek a někdo mi řekne, že to je plagiát článku, od kterého je ten môj o polovicu väčší.
A ptám se ješte jednou. Pokud je pochybné dát do hromady více článků, co není pochybné? Co není potom pochybné pokud ja ten článek píšu jako úplný amatér, zadarmo, ve svém volném čase?
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 11. 2014 v 07:23Off-line THX1188  (40/183/90)
Clasi, já nevím co ti na to mám napsat...nedělej to? To je snadné. Napíši -dělej to! Protože umíš napsat neotřelý článek se svěžím pohledem. Tento to, dle, mě není.
04. 11. 2014 v 07:23Off-line Clas  (29/-/-)
Ale jak vidím, je to prostě jenom o tom k***izovat mně, protože od THX1188 som už pred 7 hodinami dostal i "minus". To ešte ten článok ani nebyl zveřejněn.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
04. 11. 2014 v 07:27Off-line Clas  (29/-/-)
"Clasi, já nevím co ti na to mám napsat...nedělej to?" Takže nevieš, že čo nie je pochybné. Ja som sa pýtal, že čo mám urobiť, aby môj prístup nebol pochybný. A ty nevíš co mi máš na to napsat, leda, že nemám psát nic.
A ten prvý článok bol myslíš vycucaný z prsta, nebo že jsem dělal interview priamo s Lordem Johnem Brownem? Byla to taky synteze zahraničných článkov, asi 6 bylo nosných a spolu som čerpal zo 17 článkov. Nebo jak myslíš, že som ho dělal, když ne syntézou?
Ještě jednou. Když je syntéza více článků pochybná, co není pochybné? To je problém napsat? Když víš, čo je pochybné, tak musíš vedieť taky, že co nie je pochybné.
04. 11. 2014 v 07:32Off-line Clas  (29/-/-)
Vlastně ani nevím, jak chceš, aby článek, ktorý je o jednej aktualite zo světa, byl neotřelý se svěžím pohledem.
04. 11. 2014 v 07:35Off-line Clas  (29/-/-)
Ale napíšeš, že jaký přístup je pochybný, ale že jaký není pochybný, to nevíš. Ako som napísal v prvej reakcii. Prvotriedny hlupák. Ja vôbec nechápem, ako niekto môže byť takto hlúpy, neuve***eľné.
04. 11. 2014 v 07:40Off-line THX1188  (40/183/90)
Myslím, že číst umíš...ale přesto ti mnohé uniká a to byl primární důvod moji k***iky. Bereš to osobně a jako nepřátelský akt :) To už je ovšem tvůj boj...ne můj. Jsem tedy hloupý, podle tebe...beru tvůj názor :) Přečti si to za pár dní, třeba tě trkne, co tím chtěl básník říci.
04. 11. 2014 v 07:49Off-line Clas  (29/-/-)
Ne, ja to neberu jako nepřátelský akt. O takového chudáčka a nepřátelský akt? To ne. Mně rozčiluje ta hloupost, že napíšeš, co je pochybné a když chci vědět, co není pochybné, tak řekneš, že co na to říct, a že ak nedělám nic. Mně to rozčiluje vždy, i když poslouchám tŕeba politiku, tam to nemám proč brát osobně. A v politice bys fakt zapadl. Myslíš si, že umím číst. Tak kde napsal, co není pochybné, na co se ptám?
A jo, ne po pár dnes, ale už teď se mi nelíbí, že pod článkem, kterému jsem, když jsem asi o osmé večer konečne došel ze školy, je takováhle diskuse.


Kdyby tak šlo všechno zmazat.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload