Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Dopravní podniky bojují proti AIDS

Dne 1. 12. je celosvětový Den boje proti AIDS a v Česku se poprvé podařilo do této akce zapojit téměř všechny dopravní podniky, které provozují tramvajovou dopravu. V Praze, Ostravě, Brně, Plzni, Olomouci a Liberci vypraví Česká společnost AIDS pomoc preventivní tramvaje. Občané a návštěvníci těchto měst v nich budou moci cestovat zdarma a získat informace o problematice HIV/AIDS a také kde se ve svém regionu mohou nechat otestovat.

Tramvaje vyjedou 1. 12. odpoledne většinou v době od 14 do 18 hodin. V Brně a Liberci se navíc budou moci lidé nechat otestovat na HIV. V Brně přímo v tramvaji prostřednictvím slinných testů a v Liberci krevními rychlotesty v ambulanci České společnosti AIDS pomoc v zastávce Fügnerova.

Pražskou tramvaj oživí české Sestry Věčné Radosti. Ve všech městech budou v tramvajích dobrovolníci, medici a preventisté, kteří odpoví pasažérům tramvají na jejich dotazy. Cestující v tramvajích dostanou také preventivní balíčky „Sada správného muže“ nebo „Dům světla“. Zároveň budou moci přispět na Boj proti AIDS zakoupením symbolu červené stužky. Jízdní řády preventivních tramvají budou k dispozici na konci listopadu a budou zveřejněny na webu hiv-prevence.cz.

Preventivní tramvaje nejsou v Česku úplnou novinkou. Česká společnost AIDS organizovala 10 let preventivní tramvaj v Praze a 3 roky v Ostravě. V Brně šalinu třikrát organizovalo Sdružení proti AIDS a preventivní tramvaj byla organizována dříve i v Plzni. Nyní poprvé se České společnosti AIDS pomoc podařilo oslovit dopravní podniky a spolupracující organizace tak, že tramvaje vyjedou ve všech městech v jeden den a ve stejný čas. Jediným městem, kde provozují tramvaje, a které se letos společného tramvajového boje proti HIV neúčastní, je Dopravní podnik měst Most a Litvínov.

Akci organizuje Česká společnost AIDS pomoc, provozovatel Domu světla za pomoci a podpory těchto organizací: Dopravní podnik hlavního města Prahy, Dopravní podnik města Brno, Dopravní podnik Ostrava, Dopravní podnik města Olomouc, Dopravní podnik měst Liberec a Jablonec, Plzeňské městské dopravní podniky, Společně proti AIDS Brno, OLLOVE Olomouc, Zdravotní ústav Plzeň a Státní zdravotní ústav.

Bezpečný sex: 8 rad, jak se nenakazit HIV

6 lživých vět, které byste neměli říkat o HIV. Zachráníte si tím život!

Začíná evropský týden bezplatného anonymního testování HIV 2014

7 způsobů, kterými se HIV opravdu nepřenáší!

Čeho se nebát: 9 mýtů o HIV/AIDS

Titulní foto: © Depositphotos.com/olly18

Autorem článku je Česká společnost AIDS pomoc, z. s., která vybudovala Dům světla. Nabízí praktickou pomoc HIV pozitivních občanům a bezplatné anonymní testování na HIV.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload