Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Videoklip Gangnam Style má více zhlédnutí, než YouTube dokáže zobrazit

YouTube měl problém. Nejsledovanější videoklipGangnam Style“ na začátku prosince narazil na technologický limit u čísla, které udává počet zhlédnutí.

„Nikdy jsme si nemysleli, že bude možné, aby video mělo počet zhlédnutí větší, než 32bitové celé číslo (=2 147 483 647 zhlédnutí)... ale to bylo předtím, než jsme potkali rappera Psy,“ informují vývojáři YouTubu.

Pár dní proto počet zhlédnutí ukazovalo pod videem Gangnam Stylu nesmyslné hauznumero. YouTube po třech dnech „chybu“ opravil a aktuálně již veleúspěšný videoklip přesáhl dřívější limit o dalších šest milionů zhlédnutí:

Počet zhlédnutí videa Gangnam Style

„Museli jsme přejít na 64bitové celé číslo, které je schopno zaznamenat až 9 223 372 036 854 775 808 zhlédnutí!“ dodávají vývojáři, kteří teď mají na dlouho vystaráno.

Čiperný Korejec Psy si vyskákal pozornost v Gangnam Style

YouTube: Nejsledovanější video všech dob? Gangnam Style!

Gangnam Style má následovníka? PSY představil singl Gentleman

Titulní foto: youtube.comyoutube.com

Onload

2 názory ke článku

05. 12. 2014 v 17:13Off-line Susanowo  (40/-/-)
Nechápu, co si o tomto veledíle myslím, nebudu raději publikovat, ale to co na tom nechápu je, jak může nějaká novodobá .... mít více shlédnutí než klasiky (ať už z popu nebo jiného žánru) Dále skoro 3 miliardy shlédnutí? To jako každej na světě kdo má doma internet si tuhle hrůzu pustil?!?
05. 12. 2014 v 20:38Off-line Mathew002  (29/182/-)
Jako bylo by snad jednoduší a rozumnější používat pro shlédnutí bezznaménková čísla a mohlo by se zobrazit až dvojnásobek shlédnutí+1 (nechtějí mi tu zvreřejnit to číslo, kalkulačka to jistí) shlédnutí, což by na nějakou dobu stačilo a kdyby je napadlo hned, že shlédnutí nepůjdou do záporu, tak by ten problém řešili později. A ve vyjádření maximální hodnoty 64 bitového čísla zapomněli odečíst 1.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload