Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Křesťané přišli s kampaní proti gayům – rodičům. V televizi ale naštěstí s klipem narazili

„Přišli si pro tebe tví noví rodiče.“ „A kde je maminka,“ ptá se dítko, které čeká adopce ke dvěma gayům. Ti se na sebe jen zaraženě podívají. Tak lze v kostce shrnout videoklip, který chtěli ve slovenských televizích odvysílat křesťanští aktivisté. Za kampaní stojí Aliance za rodinu, což je organizace, která rovněž stojí za referendem, jež se bude konat v únoru na Slovensku.

Lidé mají hlasovat o ochraně tradiční rodiny a proti tomu, aby homosexuální páry mohly adoptovat děti. Aby Slováci hlasovali „dobře“ podle přání asociace, měla podpořit zmíněná televizní kampaň. Avšak televizní stanice nesnášenlivý spot odmítly vysílat.

Asociace to považuje za diskriminaci a hodlá stanice zažalovat. Televize se však brání tím, že nehodlají před referendem propagovat ani zastánce, ani odpůrce homosexuálních rodičů. Také zákon žádné vysílání stanicím nenařizuje. Mezi tím se však video dostalo na internet.

Na Slovensku je otázka homosexuality stále mnohem více ožehavá, než v daleko otevřenějším Česku. Slovensko je výrazně křesťanskou oblastí, kde víra hraje stále velkou roli a o homosexualitě se proto „nemluví“. Je tak pravděpodobné, že se Slováci vyjádří proti adopcím dětí homosexuály. Na druhou stranu je otázkou, zda jich k referendu přijde dost. Pro jeho platnost musí být účast nadpoloviční.

Mají mít gayové právo adoptovat děti? Jak podle vás budou Slováci hlasovat v referendu? Měly televize spot odvysílat? Napište nám svůj názor do diskuze.

Titulní foto: youtube.com

Onload

18 názorů ke článku

21. 01. 2015 v 04:17Off-line Alk  (26/-/-)
stránka proti referende na fb: Povedze nie nezmyselnému referendu
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
21. 01. 2015 v 06:52Off-line Tommy89  (34/184/83)
je možné že ešte existuje taký dokument Základné ľudské práva a v nich by našli mnoho zaujímavých slovných spojení ako Právo na súkromný život, Právo na svatbu a tiež aj Právo nebyť diskriminovaný...a tento hon na čarodejnice si ich akosi nevšimol

ak by bolo ref. o tom či môžu rómovia/židia/moslimovia adoptovať deti, mali by sme tu proces storočia, ale nie reakcia slovenských lbgt organizácií je..počkať nič som od nich nepočul až na jeden článok...
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
21. 01. 2015 v 10:36Off-line Hagal  (32/180/90)
Slovní spojení tradiční rodina je přinejmenším úsměvné, především když stačí vzít vzorek svých známých a zeptat se jich na rodiče pro zjištění, že spousta rodin je rozpadlých, nefunkčních nebo spolu drží jen z pohodlnosti.

Spolky jako Aliance za rodinu berou model nukleární rodiny (rodiče+děti) jako svou modlu, škoda pro ně, že společnost se mění a tenhle model byl překonaný.
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
21. 01. 2015 v 18:28Off-line Ent  (50/183/100)
OMG a co je na tom klipu nesnášenlivé????????? Dyt to je víc než zřejmé, že dítě takovou otázku položí, v opačném případě by se ptalo po tátovi.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
21. 01. 2015 v 18:33Off-line Ent  (50/183/100)
add tommy89- srovnáváš nesrovnatelné míchaš do kupy rasy, náboženství a sexuální orientaci
add Hagal- a jak byl prosímtě překonaný klasický model rodinny?Argumentovat rozpadlýma rodinama a svobodnýma matkama je hloupost. Však ty děti si tu zátěž nesou celý život.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
21. 01. 2015 v 22:11Off-line Petrmi  (27/180/66)
Ente jde tu o to, že v referendu bude většina rozhodovat o právech menšiny, o věcech co se jí netýká, proto je to špatně.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 01. 2015 v 22:34Off-line Hipster  (24/-/-)
Nehynúca kresťanská láska v praxi :)) zakázať ľuďom práva ktoré ani nemajú (y)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
22. 01. 2015 v 07:41Off-line THX1188  (40/183/90)
Jsem rád, že spot nebyl odvysílán. Situace na Slovensku je tristní a snad se zlepší. LGBT+ organizace u našich sousedů tedy moc nefungují, doufám v lepší časy a více snahy.

Ovšem neodpustím si rýpnout do některých komentátorů.

Hagalovo termín "nukleární rodiny" je dokonalý blábol - na stejné úrovni jako argumentace Aliance pro rodinu. Klasický model rodiny nelze překonat a přežít! Zajišťuje nám přežití jako druhu.

No a komentář pana Opera.Ghost je teda blábol na entou. Takže to všechno, co víme a nevíme pěkně namícháme dohromady a on to možná někdo pochopí? WTF? Evropské zákony jsou jedna věc. Však ona vláda na Slovensku ví, že to asi nebude jen tak. Ale namíchat to s církví z dob Ježíše, etymologií, moderním papežem a zakončit to onanií a sebekamenováním...Hmm...to je tak na animák :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
22. 01. 2015 v 07:54Off-line Ent  (50/183/100)
opera.ghost - prosímtě kdes přišel k takovému bludu že v době psaní bible a dříve tedy za Šalamouna a podobně byla homosexualita vítaná. Jak jim asi církev mohla žehnat když neexistovala? Křestanství přichází až s Ježíšem a jeho následovníky. Když už chceš argumentovat nastuduj si aspon základy.

-a stále nechápu co je v tom hanlivé a diskriminační a já nevim jaké.Bude li v zákoně uvedeno, že manželství nebo rodina je svazek muže a ženy v čem vás to jako omezí?????Nebudete moc žít se svým partnerem? Nebudete moc provozovat sex? bude vás někdo pronásledovat?nebudete moc dědit? nebudete moc být informování od lékařů?
Stát má chránit to co mu přináší budoucnost. A to je svazek muže a ženy. Prostě dva muži a dvě ženy nikdy dítě nezplodí. A pro stát je zásadní aby ochranoval a podporoval a zvýhodnoval právě tento typ svazku protože národ co neplodí děti prostě vymře.Takže proč vztah dvou mužů či dvou žen stavět na stejnou rovinu když z toho stát nic nemá?
Pokud se sami cítíte méněcení stejně vám žádný zákon sebeúctu a sebedůvěru nedá a pokud sebeúctu a sebedůvěru máte žádný takový zákon vás nebude trápit.
Něco jiného by bylo uzákonění, že homosexualita je trestná a má se za to zavírat či zabíjet,či podstupovat nucenou "léčbu", tam bych sám aktivně proti tomu vystupoval a bojoval, ale o nic takového přece nejde.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
22. 01. 2015 v 11:26Off-line Vlado2  (61/180/80)
Osobně se nedomnívám, že by onen reklamní spot v případě odvysílání byl schopen kohokoli ovlivnit. Je ale zřejmé, že odmítnutím se mu dostalo daleko větší publicity.
Že je celý klip poněkud přiblblý a značně amatérský? Na tom moc nesejde. Spíš mi vadí, že obě strany místo vysvětlování svých postojů používají pouze emoce. Jedni se ohánějí Biblí, druzí svými domnělými právy.
Protože pochybuji, že někteří diskutující četli otázky referenda, dovolím si je odcitovat:
1. „Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?“
2. „Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“
3. „Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?“
A abychom se zbytečně nenazouvali do Slováků, tak by bylo dobré si uvědomit, že zákony ČR odpovídají na první dvě otázky ANO a třetí otázku pro jistotu neřeší. Bez referenda!
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
22. 01. 2015 v 16:27Off-line Cannonball_twink  (27/178/64)
Měli mu odpovědět: "Tvoje máma se na tebe vykašlala a dala tě do děcáku." :D :( To by byl stěr :D
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 01. 2015 v 17:23Off-line Tommy89  (34/184/83)
a teraz sa začalo šíriť nové video, v ktorom začali dieťa hladiť po chrbte doslova pedofilne ( od tohto videa dáva každý ruky preč, poslanci už podali trestné oznámenie)
žiaľ jeho zodpovednosť nepriamo padá na hlavu prezidenta SR, pretože v oblasti, ktorá bola doteraz pokojná umožnil vytvoriť bojovú zónu
23. 01. 2015 v 17:27Off-line Tommy89  (34/184/83)
v prípade neúspešnosti/úspešnosti tohto honu mám v pláne napísať prezidentovi SR list, že je jeho úlohou spájať národ nie vytvárať príležitosti pre nenávisť k menšinám...slovensko už nebude čo bolo, otvorila sa pandorina skrinka a z nej vybehli homofobi
24. 01. 2015 v 11:45Off-line Vlado2  (61/180/80)
Protože sleduji diskuse na slovenských webech, tak si dovolím ještě jeden vstup. Ona propaganda je místy nesmírně výživná a některé lživé a fašizující "argumenty" Aliance za rodinu nepoužíval ani dr. Goebbels, který homosexuály moc rád neměl.
Podívejme se tedy na hypotetické následky (co by se změnilo oproti současnému stavu), kdyby referendum rozhodlo "3x ano":
1. otázka je čistě sémantická a v praxi má stejný význam jako naše dohady, zda používat slovo "cikán" nebo "rom".
2. otázka je všude (i v ČR) silně diskutabilní a pouze se ptá, zda zachovat stávající stav či teoreticky připustit možnost osvojení stejnopohlavní dvojicí. Což ovšem zdaleka neznamená, že i v případě legislativní změny dojde ke změně v praktickém rozhodování příslušných soudů.
3. otázka je rovněž silně diskutabilní a fakticky umožňuje obranu před nejrůznějšími nesmyslnými "genderideologiemi" diktovanými Bruselem. Souhlas by v důsledku neznamenal nic jiného, než že sexuální výchova nemůže být povinným vyučovacím předmětem.
A pokud referendum dopadne "3x ne" (či nebude platné), tak sice Aliance za rodinu utrpí ostudnou porážku, ale rovněž se nic podstatného nezmění.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 02. 2015 v 09:25Off-line Susanowo  (40/-/-)
Bože co to je za kecy, že klasickou formu rodiny nelze nahradit. Tak za prvé klasická forma rodiny je pravěká tlupa (takže né jeden otec a jedna matka). A za druhé to co vy nazýváte klasickou formou rodiny je jen trapný křesťanský model, nejvtipnější na tom je jak taková ateistická země jako je ČR je schopná se držet křesťanských středověkých blábolů.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
02. 11. 2019 v 18:06Off-line Subikdog  (30/178/81)
podle mne je dulezite ze bude o ty deti postarano s laskou a budou zajistene nez aby byly v decaku kde sou vsem ukradeni
13. 07. 2021 v 23:05Off-line Martas2001  (17/169/64)
správně jsem proti adopcím
30. 04. 2023 v 15:38Off-line Mikaela  (49/176/60)
Slovaci by si měli dobře rozmyslet co pustí do medii ono stači jen sledovat Markyzácký pořad Reflex a neni o čem diskutovat hlavně že jim chutná psí maso z romoských osad bon apetee
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload