Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Slovenské referendum 2015: Homosexuálové vyhráli bitvu, ale válka pokračuje

V sobotu u našich sousedů Slováků proběhlo referendum, které iniciovala Aliance za rodinu. Referendum, které chtělo zamezit homosexuálním svazkům a adopci dětí homosexuálními páry, je naštěstí neplatné. Zúčastnilo se ho pouhých 21,41 %, tj. necelý milion Slováků. Pro platnost referenda byla nutná nadpoloviční účast.

Otázky referenda

Souhlasíte s tím, aby:

  1. se manželstvím nemohlo nazývat žádné jiné soužití osob kromě svazku jednoho muže a jedné ženy?
  2. párům nebo skupinám osob stejného pohlaví nebylo umožněno osvojení (adopce) dětí a jejich následná výchova?
  3. školy nemohly vyžadovat účast dětí na vyučování v oblasti sexuální výchovy či eutanazie, pokud rodiče nebo děti samotné nesouhlasí s obsahem výuky?

Pokud by referendum prošlo, musela by slovenská vláda přijmout příslušné zákony, které by se nemohly tři roky měnit. Došlo by tak ke zmrazení práv sexuálních menšin.

Slováci již nyní mají v Ústavě zakotveno, že manželství je jedinečný svazek jednoho muže a jedné ženy. Při platnosti referenda by se definice rozšířila o slovíčko „výlučně“.

Ovšem ani u nás, v České republice, není povolena adopce dětí stejnopohlavními páry. Povoleno máme pouze registrované partnerství, zatím nemáme ani plnohodnotné sňatky osob stejného pohlaví.

Budou teď automaticky povoleny sňatky a adopce?

Vůbec ne. Neplatnost referenda jen zamezilo tomu nejhoršímu, co by se mohlo stát. Přijetí zákonů povolující registrované partnerství/sňatky a adopci dětí je nadále v rukách slovenských zákonodárců.

Foto: © Depositphotos.com/artisticco

Slovensko se mění

Nálada, kterou se podařilo Alianci za rodinu a panu Chromíkovi na Slovensku rozpoutat ovšem není zrovna růžová, a už vůbec ne duhová. Velký vliv církve a tradičních hodnot je na Slovensku velmi patrný, ale jistě ne prozápadní.

„Slovensko potvrdilo, že dosavadní směřování vývoje k západní civilizaci nebylo náhodné a nedá se zvrátit. Tolerance a akceptace jiných forem soužití na Slovensku roste,“ řekl poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SaS, Martin Poliačik.

„Děkujeme skoro milionu lidí,“ pronesl Anton Chromík do médií. V obci s největší účastí v referendu bude Aliance za rodinu prý vařit guláš.

Guláši zdar a tomu slovenskému zvlášť!

Jaký je váš názor na výsledky referenda? Jak byste odpověděli na tři otázky referenda?

Křesťané přišli s kampaní proti gayům – rodičům. V televizi ale naštěstí s klipem narazili

Papež František požehnal referendu o rodině. Zítra totiž Slováci rozhodnou o gay manželství a adopci dětí

Video: Adopce dětí homosexuálními páry jsou nechutné a satanské!

Titulní foto: © Depositphotos.com/feedough

Autor článku je „člověk“, co nesnáší aroganci, sám je však občas arogantní.
Onload

25 názorů ke článku

08. 02. 2015 v 12:12Off-line Martas66  (29/177/64)
to mam radost!!!!!!!!!!!=)
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
08. 02. 2015 v 12:22Off-line Nutcracker  (30/170/72)
Chromik je totalne narusena osobnost bez validnej a racionalnej argumentacie. Ako dalsia by mohla prist odluka cirkvi od statu. Kto ma na to nech si to plati, my ostatni normali chceme zit bez buzeracie svatuskarov.
Souhlasím - 12   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 02. 2015 v 12:36Off-line Tommy89  (34/184/83)
vyjadrenie toho gulašmana - vraj sa počítajú len tí ktorí prišli voliť...také malé totalitné referendum...vraj cez 90 % ľudí sa zhoduje s jeho myšlienkou:D matika ak neklame tak 21,41%*0,9=19,27 %....teda gulašman v tom má opať guláš 19 % nie je to isté ako 91 %
08. 02. 2015 v 12:37Off-line Tommy89  (34/184/83)
a ten guláš budú variť asi z adoptovaných detí :D :D
08. 02. 2015 v 12:45Off-line AxeldeFersen  (39/186/60)
njn, zakon o odluce cirkve od statu, tzv. laïcité, byl ve Francii prijat v roce 1905 behem Treti Republiky. jsou nicmene staty, kde je to porad v nedohlednu, ve Vychodni Evrope tim spise, ze mentalita lokalnich lidi je tomu zarucenou prehradou.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 02. 2015 v 12:47Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Na celé té frašce je smutné hlavně to, že se Slováci ztrapnili před ostatními národy. Banda i***tů přemluví 400 tis. lidí, aby se vyhodilo oknem 6 milionů eur. Tohle se fakt nevidí...
Je ale potřeba se na to podívat i z jiné stránky. Jaké je vlastně složení obyvatelstva dnes na Slovensku? Ti chytřejší. vzdělanější, apod. zdrhli do Rakouska, ČR a Německa (což ostatně o Češích a západních zemích platí stejně). A ten zbytek...mno, víme. Když k tomu přidáme obecný trend stádoidního chování, který se dnes razí snad všude, malou osvětu, téměř žádnou bojeschopnost, vliv církve a v neposlední řadě takovou tu naši (a slovenskou) oblíbenou povahu, že co je za hranicema mého bytu/domu, to mě nezajímá, tak se asi nelze divit ničemu.
Co by mohlo následovat? Chytří a podnikaví lidé by toho mohli využít ku prospěchu dobré věci. Zahájit lepší osvětu kolem gayů a leseb, přistřihnout narůstající křídla církve, atd. Kdyby někdo např. uspořádal veřejnou sbírku, jejíž výnos by měl být ve výši nákladů na toto referendum a věnován např. nemocnicím, ústavům pro postižené děti, apod., tak získá slušné body pro další politickou kariéru a ještě pomůže tam, kde je to potřeba. Kdyby se takové akce ujmulo slovenské hnutí gayů a leseb....
Nicméně, reálná otázka - co bude následovat? Samozřejmě nic. Vyjde ještě pár článků v novinách, lidi si v hospodě zanadávají a bude zase klid.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 02. 2015 v 14:18Off-line Patrikzigmund.123  (28/185/59)
Podle mě homosexuálové se dokáží postarat o dítě líp jo žena s chlapem takže normální par podle mne je navíc hmosexualove to umí lip jak normální partneři
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
08. 02. 2015 v 14:18Off-line Patrikzigmund.123  (28/185/59)
Podle mě by to měli povolit
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
08. 02. 2015 v 15:46Off-line Hagal  (32/180/90)
říct, že výsledek referenda je "vyhraná bitva" je hodně nadsazené, zvlášť když vezmeme v potaz míru lhostejnosti, která v našich národech prostě je.
Nazval bych to spíše jako nevydařený útok bigotních konzervativců, které ale drtivá většina racionálně smýšlejících lidí stejně nebere vážně.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 02. 2015 v 18:42Off-line Ent  (50/183/100)
Škoda. Slováci promarnili svou hloupostí a pasivitou šanci , kterou už nedostanou.
Nejsmutnější na tom je , že vůbec nechápou a znehodnotili institut referenda. Přitom referendum je to jediné čeho se zkorumpovaní politici bojí. Lidi měli přijít a hlasovat ne a né to ignorovat. Tím dali jen jednoznačný vzkaz politikum...dělejte si co chcete mi referenda ignorujeme a skočíme vám na každou hovadinu co řeknete... .
Tou neúčastí nikdo nic nevyhrál , ale jen všichni prohráli.
V čechách by to dopadlo stejně. Češi jen řvou v hospodách, ale jinak jsou taky omezená, líná individua. Proto taky nám i slovákům vládne ten odpad co jsme si zvolili.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
08. 02. 2015 v 18:51Off-line Last33  (31/179/62)
=D =D stejně mě na celým referendu nejvíc pobavilo těch pár gayů, co měli strach z ttoho že tohle projde =D ať by to byla jakákoliv akce, nikdy tam ta polovina lidí nepůjde..
08. 02. 2015 v 20:29Off-line Rucnicek  (31/177/71)
S 1. a 3. možností nesouhlasím, s druhou ano.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 02. 2015 v 20:47Off-line Randomguy  (23/-/-)
Když vezmu ty tři body postupně:
1. Jsem rád, že tohle to máme v Česku za sebou. Myslím, že něco takového by mělo být v civilizovaném světě samozřejmostí, ať už v podobě manželství nebo registrovaného partnerství. No vlastně, stačí si zagooglit, a hned zjistíte, že Evropa se stále dělí na západ a východ. Každopádně i v Česku je potřeba dořešit některá práva tak, aby RP bylo "manželstvím" stejnopohlavních párů.
2. Popravdě, jsem přesvědčen, že většina lidí na to připravena není a hned tam nebude. Nevím proč, ale vždycky si vzpomenu na 'Máte slovo', kde řešili tuto otázku. Byl tam otec "tradiční rodiny", který se snažil vysvětlit, že adopce gay páry není přirozená. Sám ale měl devět dětí a působil, že rodina jeho rodina skutečně uctívá tradiční hodnoty. Jak se dopravují autem, podnikají s dětmi výlety nebo lítají na dovolenou, to je mi záhadou. Přitom to tradičně rodiny kolem mě, s mými kamarády, dělají. Jo, asi dětem nechybí máma ani táta, ale sedět doma u krbu vás taky nebude bavit věčně. Když si navíc vezmu, kolik kamarádů má rodiče rozvedený nebo jen jednoho z nich... Argumenty typu "dítě by pak bylo terčem posměchu ve škole" jsou úplně "jasný", hloupá polovina dětí to má z domu, ta inteligentnější z nich to vůbec neřeší, protože je to úplně jedno. A pokud by zde opravdu bylo dítě, o které by nikdo neměl zájem, ale jeden pár, splňující podmínky, by tu přesto byl, co tu pořád řešíme?
3. Nevím, nesnáším, když vám ve škole vnucují nějakou myšlenku. Myslím, že postoj k těmto věcem by si člověk měl vzít od rodičů. Vždyť ti jsou zde přece od toho, aby vás připravili do života a nabyli vás postoji a hodnotami. A pokud toho nejsou schopni, tak se dostaváme obloukem k bodu dva.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 02. 2015 v 21:13Off-line Lochh  (27/175/-)
Asi budu za to hejtovaný, ale nechci aby homosexuální páry mohly mít děti. Nejde o výchovu, jde o princip. Z homosexuálního páru ze 70% vzejdou homosexuální děti. Takhle to prostě jednou špatně skončí. A neplivejte na páry žena-muž, většina z vás měla pěkné dětství.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 10  Nahlásit
08. 02. 2015 v 21:42Off-line Hipster  (24/-/-)
Ja neviem či tento pán Chromík je výsledok tej jeho "tradičnej" rodiny, ale ak áno tak boh occhraňuj túto zem od rodín ktoré produkujú tento ľudský odpad.
Btw: nová kniha v predaji : "Chromík a jeho dobrodružstvá", naklady takmer 7 milionov eur, podrobné informácie v kostole.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 02. 2015 v 22:43Off-line Titan24  (30/168/56)
Nechápu Slováky. U nás každej chce referendum, ale nemáme takový zákon jako mají oni. A když tu možnost mají, tak se na ni stejně vykašlou :(
09. 02. 2015 v 00:04Off-line Nutcracker  (30/170/72)
Titan24: zrejme si nepochopil message celeho tohto...v tomto pripade neucast znamena VYJADRENIE NAZORU. 80% Slovakov si povedalo, ze o ludskych pravach sa nehlasuje.
09. 02. 2015 v 00:35Off-line Titan24  (30/168/56)
Udělal bych to povinný, když to stojí tolik peněz, tak abvy aspoň účast byla vysoká. A vyjádfření názoru znamená i vhození nezaškrtnutého lístku, nebo prázdné obálky přece ;)
09. 02. 2015 v 01:06Off-line Paul86  (103/-/-)
Titan24: Promiň, ale povinné volby jsou k***tina. Povinně - jak to chceš řešit, když někdo nepůjde? Pokutou, kriminálem? Když někoho donutíš jít k volbám, tak tam buď hodí prázdnou obálku, nebo první pitomost, co mu padne pod ruku. Prostě jeden lístek vybere a bez přemýšlení to tam švihne. To už radši ať sedí doma, než tohle.
Namítnu ještě to, že hození prázdné obálky pouze navýší účast a vznikne jakési číslo ve statistice, ale pro výsledek jsou rozhodující platné hlasy.
09. 02. 2015 v 01:17Off-line Paul86  (103/-/-)
Nutcracker: Vysvětlení je mnohem prozaičtější: 80% procent slováků je to úplně u p***le. Nic víc bych za tím nehledal. Kdyby jim na tom záleželo, tak půjdou a zaškrtnou třikrát ne.
Ona volební účast jak v ČR, tak SR je ubohá obecně, protože ti lidi na to prostě a jednoduše serou. Nevidím důvod, proč by to ausgerechnet u tohohle mělo být nějak jinak.
Lidi už rezignovali na mnohem důležitější věci.
09. 02. 2015 v 02:09Off-line Nutcracker  (30/170/72)
Toto percento sa neda zvrhnut na tradicnu slovensku lenivost. Teraz po referende sa ozyvaju hlasy, ktore tvrdia, ze referendum bolo ignorovane zamerne. Cela "protikampan", ak uz bola, tak v duchu ignoracie referenda.
09. 02. 2015 v 19:48Off-line Paul86  (103/-/-)
Nutcracker: Promiň že nesdílím tvůj optimismus, ale nic jiného než prachsprostá lhostejnost v tom prostě není.
Co účast v Eurovolbách minulý rok? Nejnižší v Evropě byla na Slovensku a hned potom v ČR. Ty volby byly taky ignorované záměrně? A co ostatní referenda? Není důvod si myslet, že tohle by bylo něco jiného. Hledat v tom nějakou organizovanou ignoraci na podporu někoho nebo něčeho je mírně řečeno naivní.
"Teraz po referende sa ozyvaju hlasy, ktore tvrdia, ze referendum bolo ignorovane zamerne." - můžu se zeptat, jaké hlasy a odkud? Nějaký objektivní zdroj, nebo jedna bába povídala?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 02. 2015 v 16:01Off-line Clas  (29/-/-)
paul86: Zbytočné sa s Nutcrackerom dohadovať. Keby čo i len trošičku sledoval politiku, tak by vedel, že doteraz z tých 8 referend bolo iba jediné platné. A všetky ostantné mali podobnú časť ako toto(okrem tretieho), je úplne ľahké si to naklikať na wikipédii: http://sk.wikipedia.org/…na_Slovensku
10. 02. 2015 v 17:23Off-line Tommy89  (34/184/83)
NOVINKA

Pre cirkev nie je NIE dostatočná odpoveď.
poslanci chcú upraviť štatút referenda, aby sa zrušila 50% platná väčšina...potom, po tejto zmene

poslanec matovič chce aj napriek vysledkom referenda vyhlásiť väčšie referendum, kde sa opýta mimo iné aj rovnaké otázky, ktoré padli na tomto referende. Navyše chce chodiť domácnosť po domácnosti pre vyzbieranie hlasov a odpovedí referenda.

Takže if you cant make it, fake it, then make it

Ak sa niekto cíti utláčaný, nezabudnite, že slovensko má gayov a katolíkov.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload

Podívej se na další – Slovensko:

Podívej se na další – Politika:

Podívej se na další – Adopce dětí homosexuály:

Podívej se na další – Gay manželství a registrované partnerství:

Mohlo by tě zajímat:

Nejnovější články:

OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload