Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

ČSAP: Internetová poradna o HIV/AIDS a nové logo

Česká společnost AIDS pomoc připravila novou verzi bezplatné on-line poradny. Novinkou je, že si tazatelé mohou vybrat, jestli se jejich dotaz i s odpovědí zobrazí veřejně, nebo bude soukromý a odpověď přijde jen jim. Zatímco dříve byly dotazy rozděleny podle toho, jestli se ptal HIV pozitivní nebo člověk bez diagnózy, nyní se zobrazují společně.

Dotazy i s odpověďmi jsou rozděleny tematicky podle oblastí, kterých se týkají, například: testování, sociální služby, právní pomoc, zaměstnání atd. Stačí například kliknout v sekci HIV testování na odkaz Chci jít na test. Nahoře se v šedé liště objeví záložka Poradna, ve které jsou uloženy všechny předešlé odpovědi týkající se testování HIV. Stejně to funguje i v ostatních sekcích. Zájemce tak snadněji zjistí, jestli dotaz, který chce položit, už v poradně neřešili dříve.

Česká společnost AIDS pomoc poskytuje internetové poradenství zdarma už deset let. Na každý vložený dotaz odpovídají odborníci, kteří se zabývají problematikou HIV/AIDS. Jméno nebo adresa tazatele zůstanou v anonymitě.

Nové logo ČSAP

Česká společnosti AIDS pomoc navíc začíná používat nové logo, viz výše. Série stylizovaných stužek zakončených srdcem představuje cestu, kterou musí ujít každý, kdo se dozví, že je HIV pozitivní, od přijetí diagnózy, po smíření se s ní, až k uvědomění si, že život pokračuje dál.

Logo také graficky vyjadřuje úkol organizace, kterým je pomáhat lidem vyrovnat se s onemocněním a vrátit se zpátky do normálního života. Červená stužka je dlouhodobým symbolem boje proti HIV/AIDS. Druhý symbol, srdce, představuje život.

Autorem nové značky je grafik Tomáš Kuchař. Loga v několika odstínech červené barvy se budou postupně objevovat na všech materiálech České společnosti AIDS pomoc, na vzdělávacích prezentacích a na propagačních předmětech.

Titulní foto: TZ

Autorem článku je Česká společnost AIDS pomoc, z. s., která vybudovala Dům světla. Nabízí praktickou pomoc HIV pozitivních občanům a bezplatné anonymní testování na HIV.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload