Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Umělecký maskér Pavel Pavlovský podporuje soutěž krásy GAYMAN

Pavlovi Pavlovskému je 30 let, pracuje jako umělecký maskér, vizážista a kadeřník již deset let. Nejčastěji pro divadla, filmy a reklamu. Spolupracuje se státní operou v Praze, divadlem Hybernia, divadlem Komedie, nebo dříve to byly také divadla Broadway a národní divadlo v Praze. Má za sebou spousty zajímavých projektů – například více jak 20 známých muzikálů, více jak 10 známých reklam či 7 filmů.

Již nějaký rok spolupracuješ s organizátory soutěže GAYMAN. Co tě k tomu vedlo?

Obnovená soutěž GAYMAN mne zaujala samotným nápadem. Tehdy jsem netušil, do čeho jdu. Po prvním ročníku této soutěže mi přišlo, že jsou všichni lynčováni médii,  a to dost drsně. Od té doby je napadán každý ročník této soutěže a netuším vlastně proč ...

Jedná se většinou o dohady a banální věci kolem organizace. S prezidentem soutěže Marianem Kajzerem jsme po několika letech spolupráce již přátelé.  Soutěž je pro mne de facto výzvou pomoci a podpořit gay komunitu.  

Foto: TZ

Nevadí ti ten humbuk, který kolem této soutěže je?

Humbuk kolem této soutěže je mi velice nepříjemný, ale má to i jiné stránky. Z marketingového hlediska je špatná reklama účinnější než reklamou krásnou. Myslím, že kdyby soutěž GAYMAN neměla něco záporného, tak o soutěži bude vědět málo lidí. Samozřejmě vždy záleží na konkrétním záporu či důvodu toho špatného.

Myslíš si, že ty informace, které některé weby vypouští, jsou pravdivé?

To je velice složitá otázka. Myslím si, že jde většinou o pomluvu, čas od času napíší i pravdu, ale jsou to tak banální věci, že se u toho spíše pobavím. Jelikož znám některé novináře osobně, chtěl bych být u toho, kdyby nabídly nějakou z těchto informací např. Blesku nebo Aha. Například informaci, že prezident soutěže GAYMAN je gay a má profil na gay serveru kde se seznamuje. Nemyslím si, že je to tak důležitá informace, aby to měla vědět celá ČR, hlavně to normálního člověka nezajímá.

Ty máš zkušenosti s mnoha známými osobnostmi hlavně z muzikálů, kdo ti nejvíce přirostl k srdci?

Nejvíce k srdci mi přirostl zpěvák Petr Muk, byli jsme kamarádi. Když jsem byl ještě kluk, tak moje maminka poslouchala na deskách Petra. Postupem času, se mi líbil jeho hlas a hudba. Postupně jsem začínal chápat i jeho texty.

Když jsem se stal maskérem tak jsem s Petrem začal pracovat na muzikálu Golem.

Je to krásný pocit, když tě osud dovede k člověku, kterého si vážíš a máš rád a hlavně když zjistíš, že ten člověk je normální a je fajn. Nerad bych se zmiňoval o dalších, protože bych mohl na někoho zapomenout. A to by mohl být průšvih.

Jak si se vlastně dostal k této profesi?

Byla to celkem dlouhá cesta. Mohu na sebe prozradit, že jsem původně cukrář, prošel jsem několika profesemi, byl jsem za barem, v kavárně, v hotelech a na poště. Své studium jsem ukončil, když mi bylo 29 let. Do té doby jsem se stále vzdělával a budoval. Před deseti lety jsem si udělal vzdělání

v oboru umělecký maskér – vlásenkář. Od té doby pracuji v tomto oboru a v průběhu jsem si ještě udělal kadeřnickou školu.

Foto: TZ

Takže je možné, v případě zájmu našich čtenářů, vyškolit se i u tebe?

Ano, pořádám školení a kurzy. Jsou to maskérské nebo vizážistické kurzy.

Ale osobně mohu doporučit maskérský kurz. A to proto, že obsahuje rozmanitější líčení a obsahuje i kompletní vizážistiku. Musím říci, že maskérský kurz je poměrně náročný – historie, základy anatomie, atp.

Vzhledem k tomu, že to nemám jako business, tak jsem nejlevnější v Praze, který nabízí kvalitu. Certifikát dostaneš, až když to dobře umíš a já se pod tebe mohu podepsat.

Vraťme se přeci jenom k soutěži GAYMAN, jelikož se finále blíží a ty jsi jeho součástí také letos. Jak na tebe působí letošní finalisté? Máš nějaký tip na vítěze?

Finalisté na mne působí velice dobře. Řekl bych, že je to fajn tým kluků a je s nimi sranda.

Tip na vítěze mám, a dokonce dva, ale nechci je prozrazovat. Rád si zanechávám svou pozici v porotě a nerad bych kohokoliv ovlivňoval.

Letos jsou tady opět dvě soutěže, jaký máš názor na toto? Má to smysl?

Proboha, je to přece hloupost! Motat lidem hlavu. Vždyť lidé nevědí interní věci, nevidí mezi soutěžemi rozdíl. Jsme jedna země a máme mít jednu soutěž a měli by ji všichni gayové podporovat.

Jinak tu nebude nic. Chceme být světové a neděláme pro to nic moc. Kluci by se měli za svou společnost trochu postavit a něco pro ni dělat. Není to jen o tom se svlékat a ukazovat se.

Měli by podporovat práva a zákony, novely, podpořit jakkoliv zákon pro adopci dětí, a v neposlední řadě bojovat proti HIV,  které je v ČR alarmující.

Dle našich informací si byl jeden z mála důvodů hádek teamu na začátku letošního ročníku, kdy byli v teamu také lidé kolem dnes již „konkurence“.  Nakonec si u GAYMANA zůstal díky prezidentu soutěže, který si tě měl doslova vyhádat. Jaký máte vlastně mezi sebou vztah?

Ano, velice dobře si pamatuji na toto setkání, které proběhlo s lidmi, kterým nešlo o soutěž jako takovou, ale o ně samotné. Což takto to fungovat nemá!

Připadal jsem si jako začínající vizážista, který líčí svatby a plesy. Byl u mne moment, kdy jsem chtěl veškerou spolupráci se soutěží ukončit.

Jsem přesvědčen o tom, že se prezident soutěže GAYMAN rozhodl dobře.

Vztah mezi mnou a Mariánem Kajzerem je přátelský a zároveň pracovní.

Čtenáře určitě bude zajímat něco ze soukromí. Jsi momentálně zadaný či sám?

V současné době jsem sám. Najít si při mé pracovní vytíženosti a nepravidelném životě protějšek není tak snadné.  Mohu prozradit, že po třech letech mám volné léto, takže třeba by se mohl někdo spolehlivý a příjemný někde objevit.

Jaký musí být chlap, aby ses z něho tak říkajíc „posadil na zadek“?

To je hodně těžká otázka. Nemám nějak zvlášť vyhraněný tip. Líbí se mi kluci, kteří jsou spíš sportovní tipy, ale nikoliv ti co tzv. žijí ve fitness. Měl by být příjemný, spolehlivý, pro mou profesi tolerantní. Jsem spíš na mužnější tipy kluků. No prostě príma kluk do nepohody, protože k mé profesi je to nezbytné. Jako příklad bych mohl uvést u nás méně známého zpěváka, kterého mám velice rád a poslouchám ho již 20 let, je jím Tarkan.

Foto: TZ

Na závěr Pavle… Kde tě teď čtenáři mohou vidět a jaké jsou plány na léto, či na zbytek roku?

Čtenáři mě mohou vidět v úspěšném muzikálu Sněhová královna, který se hraje v divadle Hybernia, kde jsem dostal menší roli, která se objevuje v letním království, kde jsem po boku Sabiny Laurinové nebo Evy Kleinové. Také mne mohou vidět ve studiu na Žižkově, či na různých akcích.

Rád bych si vybudoval vlastní studio. Takže každý nápad dobrý. Pokud by měl někdo zájem o spolupráci, veškeré informace, nalezne na mém webu maskerna.cz s přímým kontaktem na mne. Na léto plánuji zvolnit pracovní tempo a konečně po několika letech si odpočinout a relaxovat. Budu pracovat na pár menších projektech, také budu občas ve studiu na Žižkově, či v jižních Čechách u rodičů.

V další sezoně, která začíná v září, budu pracovat nadále na muzikálech Sněhová královna a Kapka medu pro Verunku. Po novém roce se chystá nový muzikál, na kterém bych měl také spolupracovat. Zatím nemohu prozradit více informací, ale opravdu to bude pecka!

Titulní foto: TZ

Onload

1 názor ke článku

06. 12. 2021 v 22:48Off-line Leov2  (27/170/65)
Pavel Pavlovský má HIV
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload