Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nové Mapy.cz vám poradí, kam vyrazit s přítelem na výlet

Mapy.cz spustily plánovač výletů. Díky nové funkcionalitě získáte na jeden klik výletní okruh s místy, na která můžete vyrazit se svým přítelem či kamarády. Výlet se vám po výběru startovací polohy na mapě vytvoří na jakémkoliv místě v České republice, ať už hledáte v historickém centru Prahy nebo v nejzapadlejším koutě naší vlasti. 

Tato novinka usnadní českým turistům plánování výletů. Nový plánovač umí sestavit výletní okruh na jedno kliknutí. Kromě trasy uvidíte u mapy i itinerář včetně fotografií míst, která máte po cestě a neměly byste je minout. Zdaleka se nejedná pouze o hrady a zámky. V okruhu se objeví pod body zájmu (POI) společně s popiskem a fotkami, které zohlední aktuální roční období.

V doporučeném okruhu budou Mapy.cz hledat i parkovací místa v okolí, vyhovět by tak chtěly těm, kdo se před výletem na zajímavé místo potřebují dopravit automobilem. Pokud jste právě v lesích Šumavy, nebo na brněnském náměstí Svobody, zobrazí vám plánovač výletů okruh, který začne právě tam, kde zrovna stojíte, nebo tam, kde si na mapě určíte, že chcete začít.

Stačí na Mapy.cz vpravo vybrat „Plánovač “ a následně „Výlet“.

Zajímavá místa k vidění

Mapy.cz myslely i na cyklisty, proto je možné si zvolit, zda se chcete na výlet vypravit pěšky nebo na kole. Plánovač počítá s tím, že cyklisté zvládnou i delší trasy, proto jim je automaticky takto vyhledá. Délku výletu je však možné v obou případech, tedy i u pěších, přizpůsobit. V tomto ohledu funguje plánovač výletů obdobně jako původní plánovač okruhů.

Pokud používáte aplikaci Mapy.cz pro Android, budete mít výlet dostupný také offline ve svém telefonu. Výlet je možné naplánovat dopředu a uložit si jeho trasu na později do funkce „Můj batůžek“.

Tak už víte, kam půjdete v létě na výlet? Doporučte ostatním zajímavá místa k vidění.

Titulní foto: © Depositphotos.com/StarsStudio, zdroj: seznam.seznamblog.cz

Onload

2 názory ke článku

24. 06. 2015 v 23:42Off-line Vegantronic  (38/186/77)
Místo takovýhle blbostí by mapy.cz měli zapracovat na propočtu kilometrů tras. Ty předpoklady a skutečná realita se někdy liší i o více jak 20%. Ale jinak samo "like", že někdo myslí na turisty. Google aspol. to nedělá :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 06. 2015 v 00:49Off-line Toy  (100/178/70)
Jedině s námi za týden do Rumunska 4. - 18.7. :) Jede nás 9. Kdo pojede?
Google to teď taaak zprasil a já jsem taaak nasranej, že to až není možný! Vůbec netuším, kam tím míří a proč to udělal. Nejde plánovat trasy na víc jak 10 bodů a to nemluvím o doplňcích, jako odhyd paliva auta atd. Ztratil jsem tak spoustu svých naplánovaných tras z dřívějška.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload