Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay dovolená v Dánsku: Vyrazte do krásné Kodaně, kde se nachází nejstarší gay bar světa

Nemusíte být jen milovníky slunce a teplých dnů. Pokud nejste zrovna typický plážový povaleč, můžete vyrazit s partnerem jinam. Třeba na poznávací zájezd do Dánska, především do města Kodaně. Dánsko se stalo doslova průkopníkem práv gayů a leseb. V roce 1989 umožnilo homosexuálním párům uzavírat registrovaná partnerství.

Kodaň nabízí úžasné prostředí starého města s přístavem, spoustu kvalitního ubytovaní a v neposlední řadě mnoho gay barů a klubů. Dokonce jeden gay bar je nejstarším na světě. Byl otevřen již v padesátých letech, v době, kdy se ostatní země bály o homosexualitě byť jen promluvit.

Můžete vyrazit za památkami, ale také na místní radnici, jejíž věž vám nabídne pohled na celé město. Náměstí, ke kterému přiléhá radnice, bylo v roce 2014 přejmenováno na Duhové náměstí. Samozřejmě podle symbolu gay a lesbické komunity, duhové vlajky.

Do Dánska nemusíte vyrazit pouze v létě. Krásy této země objevíte již s příchodem jara a určitě se nemusíte obávat nějakých homofobních narážek. Tahle země a místní lidé s tím nemají nejmenší problém.

Finančně vás tato dovolená neodrovná, a pokud se bojíte cestovat letadlem, klidně vyrazte vlakem či autobusem. Je to levnější varianta, ale na cestě strávíte asi 11 hodin. Avšak i ve vlaku si můžete užít spoustu zábavy.

Gay dovolená: Řecký ostrov Mykonos je známý jako gay ostrov

Titulní foto: © Depositphotos.com/konradbak

Autor článku žije realitou, miluje skutečné příběhy a jeho velkým snem je napsání vlastní knihy.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload