Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Prague Pride na Letné navštívilo dle analýzy mobilního operátora přes 22 tisíc lidí

Téměř 22,5 tisíce lidí se v sobotu 15. srpna odpoledne účastnilo hudebního programu LGBT festivalu Prague Pride v Letenských sadech. Vyplývá to z analýzy anonymních zbytkových dat mobilní sítě, kterou pro Prague Pride provedla společnost T-Mobile.

Nejvíce lidí se na Letné pohybovalo mezi 14. a 16. hodinou, tedy v době, kdy na místo přicházel průvod Prague Pride. Ve 22 hodin, kdy program končil, v parku dle analýzy zůstávalo 5,5 tisíce osob.

Pětina účastníků a účastnic závěrečného programu festivalu byli cizinci. Přijeli z různých evropských zemí a z USA. Nejvíc zahraničních návštěvníků pocházelo z Polska, Německa a Slovenska. V rámci České republiky se na první pohled zdá, že festival navštěvují především Pražané. Nicméně v absolutních číslech obyvatelé hlavního města přispěli k návštěvnosti Prague Pride méně než z poloviny. „Jsme rádi, že se nám na Prague Pride skutečně daří přivádět účastníky z celé republiky a často jim dopřát ojedinělou příležitost užít si radost bez skrývání toho, kým jsou,“ uvedla ředitelka festivalu Kateřina Saparová.

K měření společnost T-Mobile používá zbytková data, která operátor pro provoz mobilní sítě potřebuje znát. Data nejprve procházejí anonymizací a poté jsou využívána k dalšímu zpracování pro statistické účely.

„Naším přáním letos bylo, aby se v sobotu k Prague Pride přidalo víc než 20 tisíc lidí. Teď máme jasný důkaz, že se to skutečně podařilo,“ řekla Kateřina Saparová. V minulých letech Prague Pride v otázce návštěvnosti spoléhala na policejní odhady a vlastní dotazníkové šetření. Letos poprvé má k dispozici exaktní data.

Pátý ročník Prague Pride zaznamenal rekordní návštěvnost. Účast v sobotním průvodu Prahou byla odhadnuta až na 35 tisíc lidí. „Do tohoto čísla jsou započteny i davy přihlížejících, kteří se přímo do průvodu nezapojují, ale přijdou se na něj podívat,“ upřesnila Kateřina Saparová. Dosavadní údaje o návštěvnosti jednotlivých akcí v průběhu celého festivalového týdne ukazují, že je dohromady navštívilo přes 75 tisíc osob. Sčítání návštěvníků přitom ještě není zcela uzavřeno.

Titulní foto: © Depositphotos.com/ngocdai86, zdroj: TZ

Onload

2 názory ke článku

28. 08. 2015 v 02:54Off-line Colombo  (103/192/90)
Vida, mobilní operátor má dnes lepší informace než tajná služba.
28. 08. 2015 v 15:02Off-line Trajda  (31/172/83)
tajna sluzba zna presnou polohu kazdeho androida na planete, jak ale muze operator ziskat data z mobilu s jinym operatorem, to me vskutku nenapada.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload