Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

5 nejrozšířenějších mýtů o vlasech: Nevěřte pověrám

Chodíte často ke kadeřníkovi, protože věříte, že díky tomu vaše vlasy porostou rychleji a budou hustší. Roztřepené konečky pomůže napravit intenzivní sérum. Neustále střídáte značky vlasové kosmetiky, aby si vlasy nezvykly na jeden produkt. Jsou vám tato tvrzení povědomá? Zbystřete.

Následující poučky a dobře míněné rady jsou mezi lidmi velmi rozšířené, což automaticky nezaručuje jejich věrohodnost a už vůbec ne to, že byste se jimi ve jménu krásné, zdravé a bujné hřívy měla řídit. Jaké jsou největší mýty o vlasech?

1. Pravidelné zastřihávání konečků podporuje růst

Pověra. Existují dokonce vědecké studie, které přímou úměru „čím častější stříhání, tím rychlejší růst“ už několikrát spolehlivě vyvrátily, přesto o ní pořád slýcháme. Žádná vnější úprava včetně stříhání však nemá vliv na činnost vlasových folikul, zodpovědných za rychlost růstu a hustotu. To, jak rychle rostou zrovna vám, je dáno geneticky. V průměru vlas poporoste každý měsíc o jeden centimetr.

2. Každodenní mytí je kosmetický zločin

Pověra. Nejradši byste si vlasy myli denně, ale raději vydržíte s mastnou a zplihlou kšticí, jen abyste dodrželi doporučený počet mytí týdně? Děláte chybu. Každý z nás má jiný typ vlasů a z toho plynou i rozdílné potřeby a péče. Ani dennodenní mytí jim neuškodí, pokud vsadíte na jemný šampon na každodenní použití. Nanášejte ho ke kořínkům a do vrchní části hlavy, na konečky raději použijte regenerační péči.

3. Vlasové produkty je třeba pravidelně měnit

Pověra. Pokud objevíte značku nebo sadu, která vám vyhovuje, není k tomu důvod. Tvrzení, že šampon a jiné přípravky po čase přestanou působit, protože si na ně vlasy zvyknou, je nesmyslné. Jedná se spíše o marketingový trik obchodníků, kteří chtějí zákazníky motivovat ke koupi jiných výrobků.

4. Poničené konečky se dají napravit

Pověra. Nejspíš vás zklameme, ale na zničené konce funguje pouze radikální řešení – zbavit se jich. Jakmile se jednou roztřepí, nedají se už zacelit. Některé přípravky je sice dokážou „slepit“, ovšem tento efekt je pouze dočasný. Velmi důležitá je tu i prevence.

„Vlasy jsou často namáhány barvením a tepelnými úpravami jako žehlení, fénování a kulmování. Přičte-li se k tomu mechanické poškozování a nešetrná péče, mají tendenci se lámat, jsou křehké, suché a nevypadají zdravě. Nejlepší je preventivně vsadit na vhodnou péči a nečekat až na konečné stádium, které se projeví například již zmíněnými roztřepenými konečky,“ říká Monika Plachá ze společnosti PULS, která již 20 let zásobuje kadeřnické a kosmetické salony. „Přišli jsme proto s kompletní řadou Double Effect, která je přímo určena na suché a namáhané vlasy. Pomáhá obnovovat vlasovou strukturu a regeneruje do hloubky,“ dodává Plachá. Vlasy navíc nezatěžuje a dodá jim hebkost a měkkost.

5. Zdravých a lesklý vlasů docílíte častým česáním

Pověra. Nadměrné kartáčování jim naopak může uškodit. Při česání dochází ke tření jednotlivých vlasů o sebe a poškozuje se jejich ochranný povrch – kutikula. Takto oslabený vlas je náchylnější na poškození a lámání. Častým pročesáváním kromě toho docílíte rychlejšího maštění.

5 tipů, jak si správně a šetrně udělat sexy účes

Sexy účes: Fénování, žehlení a styling vlasů pro kluky

Toto právě teď letí: 7 nejstylovějších sexy účesů pro každého gaye!

Titulní foto: © Depositphotos.com/bdibdus, zdroj: TZ

Onload

8 názorů ke článku

30. 09. 2015 v 08:09Off-line David.danik  (103/-/-)
No vidíte a mně už nevyrostou,holt genetika =( a jak bych strašně chtěl mít vlasy po celé hlavě připadal bych si rozhodně víc sexy než dnes,ruku na srdce komu se líbím takhle holohlavý a verze s vlasy =)myslím si že je to více než jasný verze s vlasy =)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 09. 2015 v 12:45Off-line VojtaS  (26/187/-)
Hlavu hore! To je to nejvíc sexy! :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 09. 2015 v 21:35Off-line Machalek  (28/-/72)
tak zatleskáme autorovi tohoto článku :D
03. 10. 2015 v 14:14Off-line FrancoXPERIA  (36/171/78)
co když žádný nemám :-D
12. 02. 2016 v 23:41Off-line Arcada  (23/171/58)
Zdá se mi to nebo autor vložil do textu skrytou reklamu na nějaký produkt?
16. 04. 2016 v 21:12Off-line Tomiiiik  (24/182/62)
Blbost, mytí vlasů má velký vliv na pozdější kvalitu vlasů :) Blbost ... :)
27. 04. 2018 v 22:48Off-line Pepous  (23/-/-)
Nejlepší je se nechat vofidlat na ježka a člověk má pak pokoj. :D
12. 07. 2023 v 09:03Off-line EduardLeAdam  (25/186/57)
Asi první téma co tu vidím a má hlavu a patu hádal bych se o mytí ... Každodenní mytí vlasů nepoškodí vlasy ale pokožku hlavy ... Když se vysuší... Bojuješ s lupy
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload