Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Papež se při nedávné návštěvě Ameriky setkal s dvěma homosexuály. Polský kněz se zase přiznal, že je gay

Tohle čekal málokdo… Hlava církve, která je otevřeně proti homosexuálům, natož proti jejich svazkům či dokonce rodičovství gayů, se při nedávné návštěvě Spojených států amerických, tajně setkala s homosexuálním párem a také s nechvalně známou úřednicí, která byla souzena za to, že odmítala sezdávat homosexuální páry.

Papež František se ve Washingtonu sešel se svým dávným přítelem Yayo Grassim, a ten s sebou přivedl i svého partnera, s kterým žijí už 19 let. Dočkalo se mu od papeže vlídného přijetí. Schůzka byla předem domluvená.

Nejvyšší představitel církve se ovšem při návštěvě Spojených států sešel také s úřednicí Kim Davisovou, která nechvalně proslula tím, že odmítala gayům vydávat registrace o jejich manželství. A to v době, kdy Nejvyšší soud USA rozhodl, že manželství homosexuálů je na celém území unie legální. Podle jejích slov je to ale proti božímu zákonu. Úřednice kvůli tomu před pár týdny stanula před soudem a musela dokonce na několik dnů za mříže. Odmítala totiž osvědčení nadále i přes nařízení soudu vydávat.

Úřednice a její advokát to pochopitelně využili ve svůj prospěch, když do médií uvedli, že papež František měl pro její chování pochopení. Vatikán to nicméně dementoval. Přesto ale v tiskovém prohlášení církve stojí, že úřednice měla právo odmítnout něco, co bylo v rozporu s jejím svědomím.

To, že církev začíná v uvozovkách otevírat před homosexualitou oči, že začíná chápat, že je to vrozená lidská vlastnost, potvrzuje i fakt, že před pár dny prošel veřejným coming outem polský kněz Krzysztof Charamsa, který je zároveň i významným vatikánským teologem. Uvedl, že by církev měla otevřít oči a přijmout homosexualitu. Dodal, že se jako gay cítí šťastný.

Církev reagovala ale velmi stroze. Jeho prohlášení označila před sněmem biskupů za špatně načasované a informovala, že se bude muset vzdát své pozice ve Vatikánu. Charasma řekl, že je připraven nést následky. Potvrdil také, že ve 43 letech má partnera. 

Titulní foto: © Depositphotos.com/cienpies

Onload

4 názory ke článku

06. 10. 2015 v 14:26Off-line P-e  (101/-/-)
i slovenský kněz myslím:O
06. 10. 2015 v 19:54Off-line Vanilla  (27/178/60)
homofobní buzny tak to jsem nežral ještě :D :D
06. 10. 2015 v 20:42Off-line Jaj  (24/180/60)
muže mít kněz přítele? :D
02. 10. 2019 v 15:37Off-line Yob63  (44/178/85)
ne kněz je vázán celibátem tak ani baba ani chlap............
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload