Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zpověď gaye Jana Bendiga: Od malička mi nadávali, že jsem Rom či Cikán

Mladý zpěvák Jan Bendig se na svém Facebooku rozvášnil nad tím, jak se během života setkává s hlupáky, kteří ho bezdůvodně urážejí. Ať už kvůli tomu, že je Rom, nebo v posledních letech kvůli homosexualitě, která prý není ani mezi Romy kladně přijímána.

Ostrý dopis Jana Bendiga:

„Někdy mi je z některých z vás hodně smutno a opravdu nemám slov...! Od malička jsem musel bojovat s nadávkama od lidí, že jsem ROM či cikán. Šikana, nadávky a ponižování...to bylo v mém životě na denním pořádku. Pro malého kluka jako jsem byl já, to bylo fakt těžký. Nikdy jsem totiž nikomu nenadával, neubližoval a neurážel kvůli jeho původu, barvě pleti či rase. Nikdy!

Nechápal jsem to... proč dokážou lidi bejt tak hnusný. Naštěstí mi moje rodina dala krásné zázemí, lásku a krásné dětství. Takže jsem to vydržel a nikdy nevzdal. A řekl jsem si, že v životě něco dokážu a tak to natřu lidem, kteří si o mně myslí, že jsem jen hloupej „cikán“! Celkem to šlo. Po Superstar jsem musel opět tyto nadávky poslouchat, ale nedal jsem se. Protože jsem měl jasnej cíl: NĚCO V ŽIVOTĚ DOKÁZAT A BEJT LEPŠÍ NEŽ LIDI CO MĚ URÁŽEJÍ. To se mi tak trochu podařilo a mezi některými jsem získal respekt a ty ostatní negativisty jsem přestal řešit.

Od dob, co jsem světu přiznal svou orientaci (a věřte mi, že i tento krok byl pro mě opravdu těžký, protože vím jak se na nás dívá i romská komunita) se nadávky na mojí osobu zase zvyšují. Nechápu to! Žijeme snad ve 21. století, kdy by naše společnost měla bejt tak vyspělá, že by neměla řešit, jestli je někdo gay, rom, černoch, asiat atd.! Měli bychom spíš jen řešit jaká osobnost a jakej charakter má dotyčná osoba. Nic víc...! Nechápu proč jsou lidi na sebe tak hnusný!

O to víc mě to mrzí, když si přečtu komentáře od nás ROMŮ, že někomu vadí moje orientace. Nemáme snad my ROMOVÉ držet při sobě a podporovat i další menšiny? Je to opravdu smutné a je mi nejen líto těch lidí, že mají takové názory ale je mi to líto celkově.

Jak už jsem psal... v životě se snažím něco dokázat, pracuju, vystupuji a nikoho hlavně NEURÁŽÍM A NEODSUZUJI! Protože vím, jak bolestivé je potom v těch urážkách a ponižování žít.

Jsem mladej kluk, chci si užít života, chci mít na co vzpomínat a hlavně to všechno beru jako srandu. Ale to neznamená, že mě budete neustále urážet kvůli tomu, co jsem a jakou mám orientaci. Proberte se už konečně někteří a začněte u sebe a podívejte se, jací jste lidi. A jak by se vám třeba žilo, kdybyste museli každý den číst tak hnusné komentáře. Zkuste spíš v životě něco dokázat a podle toho pak posuzujte ostatní.

Vzkážu vám jedno... a to, že já se jen tak nedám. Nikdo mě nebude zastrašovat a říkat, že něco nemůžu. Budu na sobě pracovat, budu nadále vystupovat, tento rok vydám svou debutovou desku a budu si dělat to, co já budu chtít ať je to běhání po Václaváku nebo dělání blbých selfíček. Je to můj život a budu ho žít, tak abych se jednou ohlédl a nemusel se za něj stydět a neměl z něj špatný pocit.

Neklesnu nikdy na tak nízkou úroveň některých z vás, kteří mě urážíte. Nikdy! Už teď vím, že jsem lepší člověk a děkuji všem kdo řeší jen to, jakou hudbu dělám a co v životě dokážu, či nedokážu. A budu rád, když se někteří zamyslí a změní se…! Žijeme jen jednou, tak si ten život musíme užít a nedělat ho ještě horším šikanováním, urážením atd.! Už tak je dnešní doba zlá, tak proč jí dělat horší!

To jsem měl na srdci…a jsem rád, že jsem to napsal. Kdo s mým vzkazem souhlasí, tak ho prosím sdílejte! Děkuji

Honza

P.S.: A byl bych radši, když by mi to ti ‚hrdinové‘ ze statusů někdy řekli do očí než přes komentáře na internetu. Ale na to nemají koule...“

Honzo, držíme Ti palce, ať v životě narážíš na co nejméně hlupáků. Je to ostatně zbožné přání snad každého z nás.

Zpověď Jana Bendiga: Jak prožíval veřejný coming out?

Jan Bendig přitvrzuje. V novém klipu „YouTube Hvězda“ se naváží do českých YouTuberů

Násilí a nevěra je hlavní téma nového videoklipu Nádherná od Honzy Bendiga

Titulní foto: instagram.com

Onload

15 názorů ke článku

13. 01. 2016 v 16:07Off-line Klucinek  (33/176/75)
Chceš-li podporovat další menšiny, tak se sbal a vypadni z NAŠÍ země....
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 36  Nahlásit
13. 01. 2016 v 16:30Off-line Kubicek03  (31/-/-)
Má pravdu žijem jen jednou a navíc vtak posraný době tak proč si ulevovat na ostatních ? Jsme normální bytosti... a ne nějací zasraní politici co si přidávaj zlatých cihel pod p***l a ještě ktomu on aspoň měl odvahu ke coming outu né jak někteří tady...
Souhlasím - 15   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
13. 01. 2016 v 17:07Off-line EdgarDavid  (36/-/-)
Nevím jestli to tuší, ale on je fakt rom nebo cikán.
Souhlasím - 23   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
13. 01. 2016 v 17:22Off-line Vlado2  (61/180/80)
To, že pan Bendig chce něčeho dosáhnout, mu slouží ke cti. Z "dopisu" jsem ale spíše získal dojem, že se z něj postupně stává profesionální cikán, šmrncnutý gay aktivismem. A soukromě se domnívám, že bez neustálého protěžování by po jeho hudební tvorbě už dávno neštěkl ani pes.
Souhlasím - 13   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
13. 01. 2016 v 22:26Off-line Luck1  (35/182/80)
Zakázat nenávist jde asi tak jako nařídit lásku. Prostě je lepší být s lidmi, co Vás berou, než být s těmi, co na Vás kašlou.
17. 01. 2016 v 21:10Off-line Septimus  (103/130/40)
To, že jsem v nějaké menšině neznamená, že musím hned všechny tolerovat. Cikáni si za své stigma můžou sami. Snaž se být lepším člověkem, ale nikomu to nepodsouvej!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
22. 01. 2016 v 21:43Off-line FRANTA48  (58/-/-)
nikomu nevnucuj ze jsi rom ze jsi gay a nikdo po tobe ani nestekne jenze kdyz ty si libujes v tom rvat do sveta jsem gay tak si rvy ale nediv se ze jednu koupíš nebo vidis snad hetero ze o sobe rvou jsem hetero tak sklapni a prestan se zviditelnovat a zacni spívat bez toho gay a rom jinak jsi nic
11. 02. 2016 v 17:28Off-line Kunda18  (27/160/58)
bendik ma pravdu dnesnej dobe bi ludia mali bit natolko uvedomeli a vispeli abi nas gayov brali ako normalnich ludi a ne nepodrki prirodi a to ze niektori gayovia sa za seba hambija ich vec ale nech nepodrivju tich co su hrdi na seba aki su :)
28. 02. 2016 v 21:03Off-line M.a.n  (26/177/85)
Když se s tím neumíš vyrovnat a jdeš radši do médií než do haterů, tak nejsi nic než zbabělec a nezasloužíš si, aby tě vůbec někdy cikánem nazývat přestali.
31. 08. 2017 v 14:38Off-line Colombo  (102/192/90)
Ukřivděný pan Bendig... A na co si stěžuje, není snad rom nebo-li cikán ??
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 03. 2020 v 16:06Off-line Lofwyr  (45/180/85)
Konstatování faktu není nadávka...
15. 06. 2022 v 13:22Off-line Tuxedo33  (46/-/-)
Pane Bendige naprosto s Vami co jste napsal souhlasim a sympatizuji s Vami!Nenechte se prosim odradit,protoze to jsou vetsinou negramotni b***ckove!
19. 03. 2023 v 20:24Off-line Kvakos  (20/178/60)
A není snad...?
26. 08. 2023 v 16:16Off-line Raynes  (21/177/-)
Co to tu tak čtu, tak vidím, že někteří z vás stále nepochopili pointu. Tu podstatu věci. To, jestli je cikán vám má být jedno. Pohrdat takto někým za to, jak se narodil by se mělo tvrdě trestat. @Lofwar Tu nešlo o žádné konstatování faktu, nýbrž o čistý projev nenávisti. Měl by ses probrat. @Septimus To, co ty tvrdíš pravda není. Holt jsi méně bystrý člověk. Víc se vzdělávej, jednou ti možná dojde, že pokud v rodině panuje nenávist vůči menšinám, orientacím, kde tatínek s maminou podporují a vedou dítě ke stejnému názoru, tak tito haranti to budou nadále propagovat mezi svou generací. Z toho vzejde pouze to, že tento utlačovaný člověk nemá chuť studovat, vzdělávat se a dost často ani pracovat. Kdyby tu nebyli tací neandrtálci, vše by fungovalo. Podívejte se na Anglii, Německo a podobně. Tam se všichni berou a nikdo neřeší takové p**oviny, které se řeší u nás. Tohle je věc inteligence. Slovanské národy byly vždycky pod průměrem.
01. 02. 2024 v 14:27Off-line Moss  (19/180/70)
To nebylo nadávání, ale konstatování faktu, nebo snad ta věčná plačka není Kofola?
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload