Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

3 nejčastější hříchy při mytí vlasů. Nedopouštíte se jich také?

Mytí vlasů patří mezi naprosto běžné, pro některé dokonce každodenní úkony, nad nimiž není potřeba nikterak hloubat. Vždyť našamponovat hlavu si dokáže každý. To je jistě pravda, nicméně vysoké procento mužů stále dělá při tomto pečujícím rituálu základní chyby, jimiž se nevědomky dopouští hříchu proti zdraví a kráse hřívy. Poradili jsme se s odborníky o správném postupu a volbě vlasových přípravků, abychom měli jistotu, že se v péči o vlasy ničím neproviňujeme.

Již odedávna byly krásné a pěstěné vlasy známkou dobrého zdraví a chloubou svého nositele. Zvláště u žen bývají po staletí označovány za korunu krásy a výraz ženskosti. Proto se vyplatí do hřívy investovat čas i peníze v podobě kvalitní kosmetiky i osvědčených postupů pro jejich sílu, pevnost a lesk. Bohužel, často se stává, že nevhodným zacházením nebo zlozvyky ve vlasové péči si spíš škodíme a hřívu tak zatěžujeme. Podrobit naši rutinní vlasovou péči kritice je třeba hned od základu, a to ve sprše při mytí vlasů. Tam se totiž odehrává to nejpodstatnější.

1. Správný postup pro mytí

Umýt si vlasy znamená dobře očistit pokožku hlavy od ulpělých nečistot, mazu a zbytku stylingových produktů. Vlasy před nanesením šamponu dobře propláchněte, aby byly dokonale mokré, a poté si do dlaně vmáčkněte přiměřené množství šamponu o velikosti vlašského ořechu. Postupujte od kořínků dále a důkladně namydlete vlasy přes samotné délky až ke konečkům. V případě potřeby nanesete druhou, o něco menší dávku a pořádně napěňte. Rozhodně však neplatí, že čím pěnivější šampon, tím lépe pro vlasy. Dobrá pěnivost signalizuje větší zastoupení sulfátů, agresivních chemických složek, jež zatěžují nejen vaše vlasy, ale i celý organismus.

Foto: © Depositphotos.com/gpointstudio

2. Optimální frekvence

Každý kadeřník dá za pravdu tvrzení, že příliš častě mytí škodí, protože zbavuje vlas přirozeného ochranného filmu a mazové žlázy stimuluje tím více k nadprodukci mazu. Pokud máte mastné vlasy a představa, že každý den nevyjdete z domu s čerstvě umytou a vyfoukanou hřívou, je pro vás hororová, uzpůsobte tomu výběr kosmetiky.

„Pokud jste navyklí mýt si vlasy každý den, vsaďte na obzvláště šetrnou kosmetiku bez zbytečného zatížení, jež vlas účinně čistí a svými složkami nenarušuje jeho přirozenou rovnováhu,“ radí Monika Plachá, vlasová expertka značky Nouvelle, jež má více než 20leté zkušenosti s profesionální kadeřnickou péčí a produkty. „Například řada Every Day je přímo určena pro každodenní mytí vlasů, vyhovuje citlivé pokožce hlavy, šetrně myje a zároveň působí antibakteriálně. Plně respektuje přirozené pH vlasu a vlasové pokožky, což je nejdůležitější předpoklad pro celkové zdraví kštice,“ dodává Plachá.

Foto: © Depositphotos.com/luanateutzi

3. Ucelená řada produktů

Vhodnější než neustálé experimenty je pořídit si ucelenou řadu produktů od jedné značky, s níž máte dobré zkušenosti. A jak vybrat péči na míru? Odvíjí se především od aktuálních potřeb kštice v daném období.

Rozhoduje to, zda je máte nyní například rychle se mastící, barvené, bez objemu, přesušené apod. Každá sada pro komplexní péči by měla obsahovat šampon, kondicionér, masku pro občasné použití a ideálně pak i ochranné přípravky určené k aplikaci před stylingem i po něm. Na poličce v koupelně by rozhodně také neměly chybět termoaktivní přípravky pro ochranu vlasu před ničivým působením vysokých teplot při fénování, kulmování nebo žehlení.

5 tipů, jak si správně a šetrně udělat sexy účes

5 nejrozšířenějších mýtů o vlasech: Nevěřte pověrám

Toto právě teď letí: 7 nejstylovějších sexy účesů pro každého gaye!

Titulní foto: © Depositphotos.com/IuriiSokolov, zdroj: TZ

Onload

3 názory ke článku

23. 03. 2016 v 19:25On-line ShiroReloded  (30/178/85)
" ...poté si do dlaně vmáčkněte přiměřené množství šamponu o velikosti vlašského ořechu." Viděl autor tohohle textu někdy v životě vlašský ořech?!
25. 07. 2020 v 10:41Off-line Iglw  (48/172/77)
No,je to spíš reklama na používání drahých prostředků na vlasy.
27. 01. 2023 v 10:47Off-line Juri1  (60/-/-)
Super
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload