Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vztahový problém: Když milujete rodinu svého partnera více než jeho samotného

Ukončit vztah je většinou hodně těžká záležitost. Horší ale je, když milujete rodinu svého partnera více než jeho samotného.

Poznáte fajn kluka, se kterým se cítíte dobře. Po pár společně strávených večerech přeroste kamarádský vztah na lásku. Je to krásné poznávat se, usínat vedle sebe a být spolu co nejvíce to jde. Rozhodne se představit vás celé své rodině a vy jste šťastní, jelikož jste třeba takové jednání nezažili u své vlastní rodiny a najednou se cítíte být její součástí, jako kdybyste do ní patřili odjakživa.

Jste s nimi stále v kontaktu, navštěvujete se a najednou je pro vás ta cizí rodina jako vaše vlastní. Těšíte se na společné chvíle, chtěli byste s nimi být co nejčastěji a jste vděční svému partnerovi za to, že udělal tenhle krok a za to, jakou rodinu má.

Jenže vztah začne skřípat, necítíte se šťastní a už vám nic nedává, ale jak z toho ven? Máte strach, jak se k tomu postaví celá jeho rodina, když jste najednou jejich miláček.  Najde se spousta lidí, kteří ještě nějakou dobu udržují vztah jen kvůli tomu, aby nepřišli o ten pocit někam patřit.

Co když si najdu někoho jiného, ale jeho rodina už nebude taková? Co když na mě tihle lidé budou chtít zapomenout a přijde někdo jiný, koho budou mít stejně rádi? Projeví se i žárlivost.

Tak budete žít v nešťastném vztahu další roky? Nebo se budete snažit jim to vysvětlit a jít prostě dál a děj se vůle boží? Vztahy přece končí, snad to pochopí, honí se vám hlavou? Tomáš se rozhodnul promluvit si se svojí tchýní a vše ji vysvětlit. I po tom, co se rozešel s přítelem, mají výborné vztahy a často se navštěvují a pořád patří do rodiny.

Jarek se to pokusil také své tchýni vysvětlit samozřejmě s dobrým úmyslem, aby měli dobré vztahy. Bohužel nedopadlo to. Rodina ho nezdraví, i když bydlí kousek od sebe a jen na něj nadávají a hází špínu. Rodinu si opravdu člověk nevybírá.

Zažili jste něco podobného? Dokázali byste žít ve vztahu, který vás nenaplňuje, jen abyste neublížili těm co, vás mají rádi a kde se cítíte šťastní?

I tohle se děje a i takoví lidé jsou…

Titulní foto: © Depositphotos.com/KarinaKononenko

Autor článku žije realitou, miluje skutečné příběhy a jeho velkým snem je napsání vlastní knihy.
Onload

3 názory ke článku

06. 04. 2016 v 20:55Off-line Luky...P  (103/-/-)
Udržování vztahu jen kvůli rodině partnera by nepomohlo nikomu a ničemu. Pokud by jeho rodina byla tak skvělá, komunikaci by nepřerušila ani po rozchodu, jako je to v Tomášově případě. A pokud se ze "skvělé" rodiny po rozchodu stanou zlí a nesnášenliví lidé, bude chyba asi někde jinde...
07. 04. 2016 v 06:46Off-line Trajda  (31/172/83)
Zažil jsem to. Můj bratranec a jeho bývalá přítelkyně se rozešli. A rodina tu ženu nezavrhla. Zřejmě to tomu hodně pomohl fakt, že její syn byl v rodině ještě oblíbenější než ona. Jen díky tomu se z nás staly nejlepší kámoši.
09. 04. 2016 v 00:11Off-line Colty  (30/180/76)
takový stav může vzniknout ochotou a přijetím partnera samotnou rodinou. Chápu, když se člověku zalíbí srdečný přístup... Není ho totiž v každé společnosti tolik, kolik si náš charakter zaslouží, což je velká škoda
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload