Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Český sexuolog Petr Weiss: Homosexualita není jen o sexu, gayové mají city a umí milovat

Český sexuolog, klinický psycholog a psychoterapeut Petr Weiss, společně s psychiatrem Ivanem Davidem, bývalým ministrem zdravotnictví spolu diskutují o homosexualitě. Přečtěte si to nejdůležitější z hodinové diskuze a nenechte si ujít celé video na konci článku.

20 důležitých věcí, které zazněly

  1. Místo homosexuální orientace by se mělo říkat homoerotická orientace, aby u většinové společnosti nevyvolávala myšlenku, že je to jen o sexu. Není to jen o sexu.
  2. Homosexuálové mají city, umí milovat.
  3. Homosexuální páry jsou stabilnější než dříve.
  4. Dříve se předpokládala vyšší promiskuita homosexuálů. V některých kruzích homosexuálů to sice platí, ale samozřejmě ne u všech homosexuálů.
  5. Často se stěhují do měst, kde je homosexualita lépe přijímána (například do Prahy).
  6. Homosexuálové, kteří žijí v heterosexuálním svazku s manželkou a dětmi, nežijí v pravdě a nebudou nikdy šťastní. Jsou permanentně frustrovaní v základní citové potřebě.
  7. Pedofilie má s homosexualitou asi tolik společného, jako s heterosexualitou. Nelze tedy s homosexualitou nijak srovnávat.
  8. Homosexualita od sedmdesátých let minulého století není považována za nemoc ani deviaci, homosexualitu nelze léčit, protože není co léčit. Neexistuje žádná injekce, která by homosexuálům změna city.
  9. Při průzkumu v katolické církvi v USA mezi mnichy a faráři se zjistilo, že je jich 40 % homosexuálně orientováno.
  10. Výzkumy, které sledují výchovu dětí homosexuálními páry, dochází ke stejnému závěru: děti nemají narušenou identitu sebe sama (chlapec/dívka), sexuální orientaci, nemají žádné neurotické příznaky ani se nemění jejich postavení dětí v kolektivu.
  11. Z hlediska odborného, tedy psychologického, psychiatrického a sexuologického, neexistují žádné racionální argumenty proti výchově dětí homosexuálními páry.
  12. Argumenty, které zaznívají proti výchově dětí homosexuálními pády jsou neodborné a pouze emocionální (ideologické, náboženské).
  13. Česká populace je ve vztahu ke gayům a celkově k homosexualitě jedna z nejtolerantnějších společností na světě. Často se o Češích píše, jak jsou xenofobní, ale není to pravda, alespoň ne ve vztahu k sexuálním menšinám. Pouze 6 % z nich vyjadřuje homofobní názory.
  14. Češi jsou liberální také k pornografii, prostituci, předmanželskému sexu. Češi patří k nejméně věřícím společnostem (nábožensky), což je důvodem takto vysoké liberálnosti.
  15. Zažíváme sexuální revoluci, kdy sex slouží především jako požitek a reprodukční funkce se staví na okraj. Způsobeno to je schopností léčit pohlavní nemoci (kromě HIV), existencí antikoncepčních pilulek od roku 1961 a prášků na podporu erekce.
  16. Homosexuální orientace se nelze naučit, protože je vrozená.
  17. Člověk by nemusel mít potřebu prezentovat hrdost nad svojí orientací, ať už homosexuální nebo heterosexuální, protože se o ni nijak nezasloužil.
  18. Dočkáme se tzv. „změny pohlaví na přání“, kdy bude stačit přijít na matriku a prohlásit, že se například dotyčný muž cítí být ženou – matriční úřednice pak jen provede změnu v matrice. Všechno je to na základě pseudocíle „stejnosti“.
  19. Homosexuálové zavření v koncentračních táborech nikdy nedostali od západoněmecké vlády odškodnění, na rozdíl od Židů, komunistů a Romů.
  20. Pouze asi 20 % dětí dostává sexuální osvětu (od rodičů nebo ze školy). Se sexuální výchovou je nejlépe začít tehdy, kdy je pro děti slovo „penis“ stejně neutrální jako slovo „ucho“.

Průzkum: Proč chtějí ženy nejlepšího gay kamaráda?

Tolerance gayů mezi studenty je stále lepší, ukazuje nový průzkum

Průzkum: Homosexuální rodiče věnují svým dětem až o 40 % více času než heterosexuální páry

Titulní foto: © Depositphotos.com/focuspocusltd

Onload

11 názorů ke článku

15. 04. 2016 v 04:32Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Češi jsou homofobní a xenofobní. Že někdo někde do dotazníku vyplní, že mu sexuální menšiny nevadí, přeci automaticky neznamená, že je to pravda. Tolerance Čechů k sexuálním menšinám končí tehdy, jakmile se k nim do blízkéhom sousedství nějaký takový pár nastěhuje. Krom toho si občas stačí někde v hospodě nebo kdekoli, kde se baví nějací heteráci, ten jejich rozhovor poslechnout a uslyšíte od nich spoustu homofobních historek a narážek. Češi a tolerantní národ... jsme xenofobní konzervy.
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
15. 04. 2016 v 08:07Off-line Poklad  (29/177/69)
"uslyšíte od nich spoustu homofobních historek a narážek"

Ode mě taky... To ještě neznamená, že jsem homofobní... Stejně tak mam narážky na amíky, na blondýny nebo na prcky...

Vylez z hospody a projdi se s klukem za ruku... To je mnohem spolehlivější experiment.
15. 04. 2016 v 10:51Off-line Valine  (41/-/-)
Hrdost je otázka společenská, někdo o něco usiluje, z něčeho se vymaňuje, prosazuje ve společnosti nějakou vizi, nebo dochází ke změnám v jeho nitru, na úrovni psychologie, víry atd. a nelze k ní přistupovat v kontextu sexuologie, ale právě hrdosti samotné... je to spíš o historii, nebo o psychologii postav v umění. Pokud jde o gay komunitu... mám spíš pocit že chce vyjádřit obyčejnou lidskou radost ze života. Pokud se to nedaří... stává se to neúmyslným rebelstvím a pak se do toho přimíchá pocit hrdosti. Amen
15. 04. 2016 v 11:27Off-line Filip.2580  (54/174/73)
Lukini Luk: Souhlas, v dotazníku možná tolerance je. Ve skutečnosti někde ano, někde jen na oko, někdy mám pocit Kikinovské homofobie....Prostě já nemám koule na to si to rozdat z chlapem, tak budu homofob....
15. 04. 2016 v 15:44Off-line Onlip  (60/180/84)
V reálu jsem u nás viděl dva klučičí páry vedoucí se ruku. Nezaznamenal jsem ani náznak negativní reakce. Z toho hlediska jsem vděčný za to, kde žiju.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 04. 2016 v 21:35Off-line Filip.2580  (54/174/73)
Onlip: v reálu se mně osobně povedlo schytat od probíhajícího zamindrákovaného blbečka facku, když jsem šel s klukem za ruku v Praze....v reálu se mnou přestal mluvit můj otec a půlka příbuzenstva....v reálu jsou mi všichni u zadele, a s klukem za ruku chodím dál....a když píšu třeba v nemocnici prohlášení o poskytování informací, tak tam pořád uvádím partner....myslím si, že homofobie není můj boj, ale boj homofóbů..
15. 04. 2016 v 22:12Off-line Colty  (30/180/76)
Myslím, že v současné zlé době plné násilí a zloby vydrží především lidé, kteří umí projevit správným směrem city a lásku. Umět milovat je hezká schopnost, ale alfou a omegou je spíše koho. Sebe sama, rodinu, přátele, partnera, nebo i nepřátele... Názor a pohled, který si vytváříme na ty druhé je zrcadlem nás samotných. Když nejsou podle našich představ, nepříjmáme to a podvědomě jim to máme za zlé - a přitom je to o nás samotných. Na otázku sexu jako základu vztahu odpoví různí lidé nejspíš odlišně. Potíž je, když někdo bude milovat sex samotný, bez něj vztah a city nezvládne. To je ovšem právě závislé na tom, co milujeme. Zda je to směr správný, musí posoudit každý sám...
25. 06. 2016 v 12:46Off-line Babadook  (22/188/70)
To bych neřekl bez vás hele
06. 07. 2017 v 01:13Off-line Alda29  (35/192/90)
To je ale překvapení, že homosexuálové mají city a umí milovat xD
14. 10. 2019 v 16:54Off-line Wojciech  (52/-/-)
Jak to víš ?
28. 03. 2022 v 01:07Off-line MR10  (20/185/71)
Co je to za sračku ?
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload